דג סול בתנור

באתי ממש להצצה אני בעיצומו של שבוע נוסף סוער רגשית שבו כל האמונות והאמיתות שלי מתנפצות להם מול ים אנושי סוער. בין לבין הסערות הנפשיות אני צוברת המלצות אבל כמעט אפס זמן לדיווחים עכשיו אני גונבת רבע שעה בין האמבטיות כדי לשתף במתכון מעולה לדג סול בתנור. כל מה שצריך זה להצטייד בילדים חובבי דגים כמו אלו שלי שגדלו מגיל שנה (מהרגע הראשון שמשרד הבריאות תמך בחשיפה ) על ברכי הדגים המשובחים שחמתי מטפחת בתנור כל ערב שבת. פילטים קפואים של סול אמנם אינם מהמשובחים שבדגים, זה לא דג טרי ששחה רק דקות ספורות לפני בים התיכון אלא דג שנם שינה קפואה במקרר הסופר העירוני אבל הפילטים הללו משרתים אותנו נאמנה לצרכי ארוחת ערב זריזה של אמצע השבוע. בעודי כותבת שורות אלו מסתובבים סביבי שני ילדים שהתקוטטו מרות על חתיכת הדג האחרונה.

פילה סול בתנור – המתכון לשני פילטים

מה צריך ?

שתי חתיכות של פילה דג – להפשיר במקרר מהבוקר, כשעה לפני ההכנה להניח את חתיכות הדג במסננת ולזלף עליהן מעט מיץ לימון. לפני שמניחים את הפילה דג בתנור לוודא שאין עליו חתיכות קרח סוררות.

כף שמ"ז

מלח

פלפל שחור גרוס

עגבנייה סופר בשלה מתפקעת מגרעינים ומיץ

עיגולים מעגבניה אחת

50 מיל' שמנת מתוקה (לא משנה כמה אחוזי שומן)

שן שום (לא חייבים לקלף)

מספר ענפי פטרוזיליה / בזיליקום לקישוט וטעם

איך עושים ?

לוקחים תבנית שיכולה להכיל את חתיכות הדג בנוחות. מזלפים שמן זית על בסיס התבנית ועליו מניחים את עיגולי העגבניה זורים טיפנת מלח ים ומניחים את הדג על עיגולי העגבניה  כשהעור כלפי מטה. מעל שופכים שמנת מתוקה,סוחטים עגבנייה (כן סוחטים ממש כמו לימון), זורים מלח ופלפל שחור גרוס.

בצידה של התבנית  מניחים את שן השום שתפיץ ארומה ותיתן עקבות נעימות של טעם ומעל הכל מניחים כמה עלי פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום.

מכניסים את התבנית  לתנור שחומם מראש  בטמפרטורה של 200 מעלות.צולים את הדג בגריל בערך שמונה דקות ואז פותחים את דלת התנור ומרטיבים את הדג ברוטב ממשיכים לצלות עוד חמש  דקות. משנים את התנור  למצב גריל וצולים כשתיים שלוש דקות נוספות להשחמה קלה וצמצום הרוטב. הדג מוכן ומזומן לאכילה.

הדג לבן , בשרו עדין, עסיסי ומתפרק להיזהר כשמוצאים את נתח הדג מהתבנית.

אני מגישה את הדג מעל תלולית אורז ומעטרת ברוטב המאד מאד טעים הזה. האורז שהגשתי היום היה מתוגבר בגזר מגורר ובטעמים של כמון ובהרט.

אם אתם עושים מעט יותר מהרוטב אז אפשר להגיש גם אורז לבן לגמרי שיספוג את הרוטב.

הכנת הארוחה לוקחת סה"כ כולל של חצי שעה באיטיות נעימה. מי שזריז ויודע את דרכו במטבח מתקתק בעשרים וחמש דקות ארוחה בריאה וטעימה.

זהו אמרתי את שלי, רצה לארגן את צמד האינדיאנים לשנת הלילה ואז בכוחות אחרונים להכין את הבית לקראת בואם מחר של חמישה מחבריו של הגסטרונום לאחר הצהריים של בית מארח.

תוספת: את המתכון הנ"ל ניסיתי בהצלחה יתרה גם על פילטים של דג אמנון שניתן לקנות זיל הזול בסופר הקרוב לביתכם. הפילטים הקפואים מהווים פתרון נפלא לארוחת ערב מזינה על אף שאינם איכותיים וטעימים כמו דג טרי.

©

About these ads

אודות sharon

אשה מגדלת , כותבת, אוהבת
רשומה זו פורסמה בקטגוריה אוכל, ילדים, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s