גילויים במטבח קצת אוכל קצת שעשוע לחך והרבה מתיקות

לא אחת לא שתיים אלא שלוש המלצות באמתחתי היום. לא גיליתי את אמריקה ובוודאי אמרו את זה קודם לפני  זה לא משנה … (לה .. לה.. לה..) אבל הנה אני כאן לתת מתכונים. אני מקצרת בהגיגי שזה מפתיע בפני עצמו אך מחויב המציאות. מחר אנחנו מצפינים לטובת נופש משפחתי גורף, התרגשות שיא של הבוגר המבין וגם הרבע עוף מסתובב מבסוט בין כל התיקים הארוזים (וכן לקחנו את כל הבית , לא אנחנו לא לומדים) לכן להלן פוסט קצר וקולע הנה מתכון מספר 1 כניסה ישירה לפינה לשיפוטכם.

אורז בסמטי כתמתם

מה צריך :
שני  גזרים לעשות להם ויש ויש במג'ימיקס או לגרר בפומפיה
בצל (אני חזק בסגול אבל ממש אין צורך)
כמון
כורכום
מלח
פלפל שחור
אורז בסמטי
כוס ו – 3/4 מי ברז
ערבובים :
לחמם על להבה בינונית בסיר שלוש כפות שמן זית, כשחם להוסיף בצל ולטגן קלות עם טיפל'ה סוכר חום כשזהוב ומהמם להוסיף כף כמון וחצי כף כורכום להתעלף מהריח לתת איזה 30 שניות ערבוב ולצרף את הגזר המגורר, לטגן אותו בצורה יסודית למדי. לודא שהכל מצופה אם עולה הצורך להסיף עוד כפית שמן זית לשפוך לסיר את כוס האורז ולבחוש עד לציפוי כל גרגרי האורז בשמן (הגרגרים הופכים ללבן שקוף במקום לבן אטום)
ואז לשפוך על הכל כוס ו – 3/4 מי  ברז. זה הזמן להוסיף מלח , פלפל שחור/לבן ,אולי גם עוד נגיעת כמון מי שאוהב קורט קינמון יעשה שדרוג אטומי אותי יזרקו מהבית אם גרגר קינמון ישפך לסיר.
לתת רתיחה ולהעביר את הסיר מכוסה כמובן ללהבה קטנה לשכוח ל – 20 דקות בערך. לתת פתיחה קצרצרה לחטוף גרגר אורז במזלג ולוודא שרך ,אם האורז רך לסגור את המכסה ואחרי כחצי  דקה לסגור את האש. לקחת מגבת מטבח ולהניח על פני הסיר מתחת למכסה. עם דפנות המגבת החופשיות לעטוף את המכסה ולהשאיר ל – 15 דקות בשקט.אחרי רבע שעה לפתוח ולערבב עם מזלג. הרבע עוף הקטן שרוב הזמן בצום אמר בקולו התינוקי והמתוק "טעים,טעים" וואלה סימנתי לי וי גדול.
אבל המתכון הזה הוא כבר חדשות ישנות שלא לומר מאתמול יען כי היום גם הבאתי אותה ביציאה נחמדת. הכל התחיל כשהחלטתי להיות אמא מצטיינת ועל אף הקיץ שהגיע לקחתי את צמד בניי לגינה לעת ערב. יותר מזה אפילו לא סבלתי מהשהות בגינה אך לפתע התברר שהשעה כבר שבע וחצי אנחנו עוד מלאי חול ואין זכר לארוחת ערב. אצנו רצנו הביתה ולשמחתי נמצאו במקפיא שתי פיתות. החלטתי להיות יעילה ולהפשיר אותם במיקרו לצורך אפיתם בתנור באיצטלה של פוקאצ'ה. הכל כבר היה מתוכנן והגבינה מגוררת אך בעודי מנסה לחתוך ללא הואיל  את הפיתות המופשרות הבנתי שאפעס אסתטיקה לא תהיה היום בארוחת הערב. על כן אם אינך יכול לנצח אותם הצטרף אליהם היה המוטו הסלחני שריצד לנגד עיני ,החלטתי ליצר את הקראנצ'ים שהם בעצם נשנושי פיתה ואם רוצים להגיד בפלצני את אותו הדבר אז אמור קרעי פיתה מתובלים.  בקלי קלוטו גרמתי לשלושה גברים להזיל ריר (לא עליי.. על קרעי הפיתה)
קראנצ'ים (שנושי פיתה )בדקה וחצי…
להפריד פיתה לשני חצאים
לקרוע לחתיכות אסימטריות
להניח מחבת על הכיריים ובה לחמם שתי כפות שמן (זית) כשמתחמם להוסיף כף אבקת שום
(אפשר גם תבלינים אחרים לפי טעמכם האישי פפריקה, אורגנו וגם זעתר אבל בעדינות שלא יהיה מר)
לזרוק את קרעי הפיתה למחבת ולהמליח בעדינות רבה (השום נותן כבר עוז ומליחות )
לטגן מכל הצדדים לקריספיות. להעביר את הקרעים לצלחת, לחכות דקה ואופס הצלחת ריקה.

**עדכון** מאז שכתבתי את הפוסט הזה חלפו הרבה קראנצ'ים בתנור הביתי ולא חולף שבוע בו גמדי הבית לא מבקשים קראנצ'ים לטבול בגבינה / בשקשוקה / בביצת עין או סתם לאכול כפי שזה. מצרפת את המתכון הסופי **

בקערה עמוקה מערבבים שלוש כפות שמן זית ,כף פפריקה מתוקה , כף שום יבש באבקה וממש טיפונת מלח. מערבבים היטב ומוסיפים לקערה רצועות פיתה בודדות ואז יוצאים קראנצ'ים ממש קריספים או כפולות  בגרסה הכפולה מתקפל חוץ קריספי ופנים מעט יותר רך ונגיס. מקפיצים היטב בעזרת כריות אצבעות כפות הידיים את רצועות הפיתה עד שכל הרצועות מצופות היטב. מניחים את הרצועות על תבנית מצופה בנייר אפיה ואופים בחום גבוה עד שמשחים.
יוצא מצוין גם בפיתות מקמח מלא.

ואחרון חביב המלצתי האחרונה על מתכון שאני יודעת שכל מי שיקרא אותו לעולם לא יסלח לי אחרי זה. אני מתנצלת מראש לא דימיינתי שזה כל כך טעים.

לשוקוהוליסטים אני מציעה לא לפתוח אפילו את הלינק למי שיש יכולת איפוק גבוהה במיוחד שיכנס.

מחר עם הקפה של הבוקר זה מה שמשפחתי תנשנש "העוגיות האלוהיות של קונדיטוריית מקלות וניל מעפולה". הקליקו ותהנו ממתכון אבל יש גם בונוס כי המתכון נלקח מאחד הבלוגים החביבים עלי ברשת תיכנסו ותתאהבו.אני אפיתי את העוגיות בגרסתן נטולת הגלוטן – יוצא מעולה זה מתכון קלאסי לאפיה עבור צליאקים. הטעם נשאר משובח ואין פה שום תחושת הפסד וגעגוע.ההמרה פשוטה במקום 25 גרם קמח – שתי כפות גדושות קמח מסובסד נ"ג מהסופר.

היו יומיים שוקקי חיים במטבח, במקפיא מחכים קרואסונים ממולאים בגבינה בולגרית וצ'דר לארוחת בוקר מחר. המזוודות פה קוראות לי לעשות ביקורת, אני אקום ואעבור על הדברים על אף שאני יודעת בודאות כלכשנגיע אגלה ששכחתי מלא דברים בבית לא נורא נוסעים אמנם לסוף המדינה אבל לא למדבר.

מודעות פרסומת