קציצות בקר נטולות ביצים ברוטב עגבניות וגזר

אני יותר משמחה שהחג הזה מאחורי ופני אל העתיד,הדבר היחיד שיצא טוב מהימים האחרונים זה הקציצות האלה.קציצות מבושלות עם ארומה מתקתקה אבל בטעם חמצמץ. הרוטב הוא כתמתם וצבעו די מפתה ואת הקציצות אין צורך לטגן אותן שזה מבחינתי כבר סוד קסמן.מי שמתעקש יכול גם לטגן קלות ואז לבשל זה בטח לא יחבל (אולי אפילו ישביח) בטעם.

להכנת הקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ היטב
1 שן שום קצוצה
1 כפית כמון
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1 כף דבש
4 כפות משקה סודה (אצלנו בעגה הביתית מים קופצים)

לערבב הכל היטב, לא להתעצל או להתפנק ללוש היטב עם הידיים. לעטוף עם ניילון נצמד ולאשפז במקרר חצי שעה לפחות.
לאחר מכן קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג מהתערובת – אני מניחה ליד הקערה קערית קטנה עם מים פושרים ומרטיבה לי מדי קציצה או שתיים בעדינות את האצבעות ואז זה מתגלגל בקלות ונוצרים כדורים מקסימים.

הרוטב:

6 עגבניות אם יש תמר אז יופי אפשר גם לא (לפחות אפשר לדעתי להוסיף עוד כמה) חתוכות לחתיכות גסות (אני הוספתי עוד כמה שרי שהיו לי)
2 גזרים חתוכים בגסות
4 כפות שמן זית
מים רותחים
חצי כפית כורכום
1 כף כמון
1 שן שום קצוצה
1 כף קטשופ
מל"פ

אופן ההכנה :

1. שמים בסיר שלוש כפות שמן זית ומיד מוסיפים לסיר את העגבניות והגזרים – אין צורך לחכות שהשמן יתחמם. מכסים את הסיר ומניחים להתבשל על הלהבה הבינונית כשהיא פועלת במינימום עוצמה.בודקים מדי פעם אם חשים שהירקות הפסיקו להגיר נוזלים ומתחילים להשרף להוסיף כמה שלוקים של מים רותחים. להעביר את הסיר ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ולהניח לכל העסק להתבשל משהו כמו חצי שעה.

2. לאחר כחצי שעה בערך מעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים היטב. מחזירים את הרוטב לסיר ומוסיפים מים רותחים בכמות כפולה מכמות הרוטב.

3. לאחר שהוספנו מים, מוסיפים כף שמן זית, כף קטשופ, שן שום קצוצה ואת כל התבלינים היבשים.

4. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על הלהבה הקטנה במינימום יכולת.לאחר כעשר דקות מסירים את המכסה עד למחציתו וממשיכים לבשל המטרה היא שהאדים יעלו ויצאו מן הסיר ויצמצמו מעט את הנוזלים כדי שיהיה מקסימום מיצוי לטעמים. מבשלים כעשר דקות על הלהבה הקטנה המינימלית ולאחר מכן עוד חמש דקות על הלהבה הקטנה אבל במקסימום עוצמה.

5. לאחר כרבע שעה של בישול להכניס כף ולטעום אם יש צורך לתקן טעמים,אם לא לכסות את הסיר ולכבות את האש או להוסיף את כדורי הקציצות ולבשל עוד עשר דקות יחד עם כדורי הבשר.

6. לאחר כעשר דקות להוציא כדור בשר מן הסיר ולחתוך אותו באמצע לבדוק אם הבשר מבושל דיו- גם אם הצבע מעט ורדרד זה בסדר כי הכדורים ממשיכים להתבשל ברוטב החם.

אין צורך לשפשף עינים אין ביצים במתכון וגם לא פירורי לחם או חלה. כדורי הבשר לא מתפרקים ואין צורך בטיגון מוקדם. הגזר מוסיף טעם מתקתק לרוטב ומכיוון שהוא טחון הוא נעלם מעיניהם של גמדי הבית. אבל הוא נמצא גם ברוטב על הפתיתים או הפירה שהקציצות
הונחו עליהם בצלחת וגם בבישול חלק מן הויטמינים עוברים לקציצות.

על אף מזג אויר החורפי שגייסתי לעצמי לכבוד המעבר המוקדם להחריד לשעון החורף ועל אף החג המבוזבז הזה שלצערי על אף הפוטניצאל הגלום בכל כך הרבה ימי חופשה לא נוצל כהלכה עקב תאונה עם כסא עץ של בכורי והרבה מצב רוח פדלאות מצידי
למרות כל זאת היה כיף להיות אנחנו, ביחד בשנטי בנטי השעות האלה של משחקים ובטלה מגלות לי כל כך הרבה עלינו כמשפחה שבעצם אני מתכחשת לתחילת הפוסט וזה מה שהרווחתי מכל החג הזה וזה לא מעט.

©

מודעות פרסומת