אמא'S קנטקי פרייד צ'יקן

בלי הרבה מילים מתכונצ'יק פריך,טעים וקלולה (שפת הטף שולטתתת!!) מאד אהוב אצלנו בבית בכל נגזרות הגיל. הערב עשיתי אותו,בהחלטה של רגע הוצאתי את הפולקעס הקפואים (עוף טרי שהוקפא מבעוד מועד לא להתפתות לעוף קפוא מוזרק מים ממקררי הסופר).הפשרתי את חלקי העוף כשהם עטויים בשקית בתוך מים פושרים – רצוי להפשיר ליל קודם במקרר. ואף על פי שלא נתתי לעוף להתחמם בקצב שלו יצא מאד עסיסי מבפנים ופריך, זהוב ומפתה מבחוץ. המתכון הזה נולד לאחר שיטוטים רבים ברשת ,חיפשתי את המתכון המושלם לקאנטקי פרייד צ'יקן, בכל המתכונים שקראתי הזדעזעתי מכמות השומן הנדרשת ויתרה מכך מהרעיון שאצטרך לטגן בשמן טיגון עמוק. אני שונאת לטגן ולו רק בגלל שהריח נדבק לי בתודעה ושבוע שלם לא משנה בכמה אמבטיות מהבילות טבלתי ובכמה לימון שפשפתי את ידיי אני מריחה את ריח הטיגון. לכן יצרתי לי מתכון בן כלאיים שמנוני אבל במידה של העוף המענג הזה.

קנטקי עוף של אמא

מה צריך:

חתיכות עוף – אצלי פולקע וכנפיים (אפשר בהחלט גם משולשים)

2 כפות מיונז (אפשר גם כף וחצי)

1/2 כפית חרדל

1/2 כפית קטשופ

קערה ובתוכה גבעה של פירורי לחם (פירורית זהב המלצה האישית)

שמ"ז – מעט לזילוף

איך מכינים:

מערבבים בקערה מיונז, חרדל, קטשופ, רבע כפית שמ"ז – מאחדים היטב את המרכיבים לקבלת משחה ורדרדה

מורחים את חתיכות העוף באצבעות ידכם הענוגות היטב מכל הצדדים במשחת הקסם והיא תהווה דבק נפלא לפירורי הלחם ותוספת טעם נהדרת לעוף וגם תשמור עליו עסיסי.

לוקחים חתיכת עוף וטובלים אותה בתוך גבעת פירורי הלחם ומגלגלים אותה היטב משם היישר מניחים בתבנית שריפדנו מבעוד מועד בנייר כסף, כך עושים עם כל חתיכות העוף.

לאחר שכל החתיכות מונחות בתבנית מזלפים מעליהן בעדינות שמן זית.

מכניסים את התבנית לתנור על חום של 200 – 210 מעלות לערך משהו כמו 35 דקות – להציץ מדי פעם ולראות שהציפוי לא נשרף אלא מקבל צבע זהוב -חום חתיכי שאי אפשר לעמוד בפניו.

כשהעוף שזוף היטב להפוך לצד השני לעשר דקות נוספות (גם רבע שעה יהיה בסדר) ולהוציא – התנור שלי ביצע את המשימה היטב בסה"כ כולל של 50 דקות, אמנם הוא כבר היה חם במידה רבה אז או שמחממים כמה דקות לפני הכנסת התבנית את התנור או שמוסיפים עוד כמה דקות לזמן האפיה אם מכניסים לתנור קר.

להתעלף מכמה העוף הזה יפה – ואז לנגוס ולשמוע קראץ' של פריכות המעטה הנשברת ולהנות מעסיסיות העוף שמתחתיה.

להשאיר לילדים הם מחבבים את המנה הזאת.

מודעות פרסומת