פלפלים ממולאים בתרד, בשר ואורז

היום קמנו לבוקר סגרירי בשעה תשע עוד היתה אצלנו בבית אוירה ערפילית וקרירה כאילו באמת נובמבר עכשיו. שעה קלה אחר כך והשמש פרצה מבעד לחלוננו כרגיל אבל איכשהו הדקות הספורות האלה של החורף גרמו לנו להכנס לנוהל חורף ולבלות את כל היום בבית. ובגלל הגעגועים העזים לאפרוריות וענני הגשם גם האכלתי את כולם היום בסיר חורפי, עם טעמים חמים ומזינים. המנה הזאת מאד יפה וצבעונית וגורמת לשמחה בעין ולחך. פלפלים כתומים , מילוי ירוק של תרד ורוטב עגבניות אדום והכל מגיע עם ארומה משגעת שאי אפשר לעמוד בפניה. מיסטר כלום פוד גם אכל בשמחה את המילוי מתוך הפלפל, מה שאומר שהוא אכל תרד, בצל ברוטב עגבניות וכל זה בלי להתנגד והלצהיר שהוא לא אוכל ירקות. לפעמים חלומות מתגשמים..

מיני פלפלים כתומים במילוי אורז ,בשר ותרד.

מה צריך :

למילוי:

250 גרם בקר

אורז חצי מבושל – 3/4 כוס אורז מבושל ב – 3/4 כוס מים בערך 10 דקות

תרד קצוץ

כף שמן זית

מלח,פלפל.

לערבב ולהשאיר לנח

פלפלים כתומים קטנים בלי ראש (להשאיר את הראש לכיסוי)

קופסת עגבניות של סטאר ( אני קונה בעדן יש עוד חברות תשתמשו במה שאתם אוהבים, אפשר גם בעגבניות טריות אבל אז להיות נדיבים יותר בסוכר)

פעמיים קופסת העגבניות מלאה במים רותחים

גזר אחד חתוך לטבעות

בצל קצוץ גס

שתי שיני שום

כף כמון

כפית כורכום

חצי כפית סוכר חום

אגודת תבלינים – לי היתה פטרוזילה ושמיר שאיגדתי יפה ביחד וקשרתי בחוט תפירה אחרי כחצי שעה הוצאתי וזרקתי לפח

קודם כל מכינים את המילוי:

מערבבים את כל המרכיבים היטב בקערה , לשים טוב טוב עד שכל המכיבים מאוחדים היטב ומניחים על השישי למנוחה קלה לצורך ספיגת טעמים וכן לצורך התגבשות התערובת. בזמן שהתערובת היפה והצבעונית נחה לה על השיש מכינים את הרוטב.

הרוטב:

מחממים שתי כפות שמן זית בסיר ומסיפים לסיר בצל קצוץ זורים על הכל מעט סוכר. מערבבים מדי פעם.אחרי כמה דקות כאשר הבצל זהוב וריחני מוסיפים את הגזר, סוגרים במכסה את הסיר ונותנים להם להתערבב במשך כמה דקות. אחרי בערך חמש – עד שבע דקות מוסיפים את שיני השום הקצוצות, הכמון, הכורכום  ומערבבים היטב. מטגנים הכל יחד כחצי דקה ושופכים לסיר את קופסת העגבניות המרוסקות, מוסיפים מים רותחים (אפשר גם מי ברז אני פשוט רציתי לזרז את התהליכים כדי להאכיל את גוזליי הרעבים) ,לוקחים את קופסת העגבניות הריקה וממלאים אותה פעמיים ושופכים לסיר. לבסוף מוסיפים את הסוכר ואת אגודת התבלינים (אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים אבל במתינות מכיוון שיש תרד במילוי לא כל תבלין ,לטעמי האישי, יעשה טוב בעת השילוב בין רוטב העגבניות לפלפל הממולא). מניחים לסיר לנפשו על אש נמוכה ומכוסה לפחות חצי שעה.אחרי חצי שעה פותחים ,טועמים ,זורקים את אגודת התבלינים לפח – לא לפני שסחטנו ממנה כל טיפה של מיץ וטעם בעזרת כף על דופן הסיר,מוסיפים תבלינים במידת הצורך, מלח, פלפל שחור גרוס ועד טיפה סוכר אם צריך לאזן את החמיצות של העגבניות. (העגבניות של סטאר מתוקות למדי וצריך להוסיף מינימום סוכר). מניחים לרוטב להתבשל עוד כמה דקות לאחר התוספות. זהו הרוטב מוכן וניתן להכניס אליו את הפלפלים הממולאים.

האיחוד:

אני אוהבת לכסות את הפלפלים עם ה"מכסים" שלהם. להניח את הסיר על הגז בתחילה ניתן להגביה את האש לאש בינונית גבוהה עד לרתיחה ואז להשאיר על אש נמוכה את הסיר המכוסה לבישול. פעם ברבע שעה בערך לפתוח ולזלף מעט מהנוזלים על הפלפלים. אחרי 45 דקות המנה מוכנה. מי שאוהב פלפלים יותר רכים ונימוחים יכול להוסיף זמן בישול.

לאחר שסיימתי למלא את כל הפלפלים נותר לי לא מעט חומר מהמילוי ,הוספתי למילוי, קצת ביצה ועוד טיפה בשר טחון, מהבשר יצרתי עיגולים אותם טבלתי בקמח (וניערתי את העודפים). טיגנתי בשמן קנולה יצאו קציצות מאד טעימות. האבא של טוען שהיה צריך לתגבר בתבלינים נוספים אני אוהבת ככה נטו עם טעם של בשר ותרד טרי וטעים מי שזקוק לתיגבור שיוסיף שן שום מגוררת ופלפל שחור גרוס.
עבור כלום פוד הכנתי גם פסטה מקלות (הז'רגון הביתי) והקפצתי אותה קלות במחבת עם טיפה מרוטב העגבניות של הממולאים,גבינה מגורדת ואפונה עדינה של סנפרוסט, הגשתי בחשש מה בגלל הצבע המעט אדמדם אבל  אכל בטח שאכל.
יצאה לנו ארוחת צהריים (שהוגשה בחמש בערב) מזינה ומוצלחת עד כדי שאחרי זה הואלתי לפתוח את שקית הממתקים שהבאתי להם מירושלים (זה לפוסט אחר שאני עוד אגיע אליו יום אחד) ולתת להם סוכר נטו עם צבעי מאכל.

©

מודעות פרסומת