תאילנדי אקספרס (קציצות הכוח של ספיידרמן)

הגענו הביתה בשש ועשרים אחרי חוג וביקור בספריה,אני מרגישה את הרעב מפעפע בילדים עוד לא ממש שם אבל נמצא כבר ברקע אפשר לזהות את בואו לפי אי שקט אופייני בגופם המתוק. אני מפעילה על טורבו את גלגלי המוח  הקולינריים שאחראים על היצירתיות במטבח מחפשת לפנק וליצור מנה מזינה וטעימה שתפעל על בלוטות הטעם של שניהם אבל אין לי זמן או כוח להשקיע ממש באוכל ,קרש ההצלה הפרטי שלי היה שזכרתי בבוקר להוציא בשר טחון מהמקפיא מפה הדרך ליצירת ארוחת ערב מפוארת בפרק זמן של כמחצית השעה היתה פשוטה. חצי שעה אחרי מונחת על הצלחות ערמת נודלס מקושטת בכדורי בשר בטעם אסיאתי.

נודלס אקספרס

חבילת נודלס מבושלת לפי הוראות יצרן

ירקות לנודלס :

מכיוון שמדובר באקספרס אז נוותר על גזר /פלפל וגו' אני קצצתי רבע כרוב ירוק , עשרה עלי חסה (הפנימיים שקרובים ללב והם רעננים וקריסיפים ביוחד) , בצל ירוק החלק הלבן והירוק

רוטב:

לערבב בקערה 6 כפות סויה,2 כפות סילאן, כמה טיפות שמן סומסום, חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגוויל) / חצי כפית תערובת חמשת התבלינים לערבב היטב ולטעום.מי שאוהב טעם יותר מתוק שיוסיף סילאן מי שאוהב פחות מתוק שיוסיף סויה – לשחק לפי הטעם האישי – מאד מוסיף לגרד שום לתוך הרוטב.

בשר:

בקערה מערבבים  200  גרם בשר טחון עם כפית שום כתוש, תבלין לבשר גריל /תערובת פילדלפיה/ פפריקה מה שיש בהישג יד,מלח ופלפל שחור גרוס לשים היטב. נותנים לבשר מנוחה קלה חמש- עשר דקות ויוצרים כדורונים קטנים.

הרכבת המנה :

מחממים שתי כפות שמן במחבת (רצוי קרמית /טלפון / ווק) כשהשמן רותח מכניסים את כדורוני הבשר ומטגנים על אש גבוהה כדקה – דקה וחצי תוך כדי טלטול המחבת (שלב זה נועד לצריבת ואטימת הבשר) לאחר מכן מוציאים את כדורוני הבשר מן המחבת. (וזאת כדי לא ליבש את הבשר, הכדורונים קטנטנים הם צריכים מינמום זמן בישול)מקצפים קלות במחבת עץ את המחבת ומוסיפים את הבצל והכרוב מערבבים כדקה ומוסיפים שתי כפות מהרוטב לאחר כדקה מוסיפים שתי כפות של מים רותחים מערבבים וכדקה לאחר מכן מוסיפים את האטריות , עוד שתי כפות מהרוטב מאחדים את הכל תוך ערבוב עדין. מוסיפים את עלי החסה (קורעים אותם ידנית אל הרוטב) ואת כדורי הבשר ונותנים להכל להתבשל עוד כשלוש דקות בערך, אם יש צורך מוסיפים עוד כף – שתיים מהרוטב (לא יותר מדי שלא יטבע ברוטב).

לכלום פוד המנה הוגשה ללא כל ירוקים/ חסות ושות' רק נודלס ברוטב עם כדורי ספיידרמן (להלן שמם החדש בישראל).

הגסטרונום אכל את המכלול כולו וציין לשבח האבא של זנח אותי והלך לאירוע לא לפני שוהא רייר על כל המטבח.

ממליצה בחום לאוהבי אך מתעצלי המטבח האסייתי- מנה קלילה , טעימה ומהירה לא להבהל מאופן ההכנה שנדמה ארוך זה הרבה פחות מסובך מאיך שזה כתוב וכאמור חצי שעה להכין ארוחת ערב חמה ומנחמת זה מחיר שווה לכל נפש.
לא שכחתי את חלק ב' ירושלים זה על האש.

©

מודעות פרסומת