פסטה ושרימפס של קיץ

חודש יוני. מי ידע שאפשר לדחוס כל כך הרבה דברים בחודש אחד.ימי הולדת לכל ילדי מאי,יוני, יולי, אוגוסט. מסיבות סוף שנה, אירועים של החוגים ולצד כל זה החיים הרגילים. שלא תבינו לא נכון אני לא מתלוננת,רק קצת מותשת מהקצב המטורף הזה. ללא ספק זאת שיטה מעולה לגרום להורים לייחל לבואו של חודש יולי.בתוך כל העומס הזה אני מוצאת את עצמי לא אחת בשעה תשע בערב מורעבת אבל נטולת כל אנרגיות להכין לעצמי ארוחה ראויה.לפעמים זה נגמר בשלוק (כן עצוב אבל מציאותי) אבל לפעמים אני מרגישה צורך בפחמימה חמה ומנחמת.המתכון הפעם הוא זוגי גם כי הוא בכמות זוגית (אפשר ורצוי להכפיל כמויות) ,גם כי הוא לא באמת מתכון אלא המלצה על ארוחה קלילה וגם כי יש משהו מאד רומנטי וחושני באכילה בידיים בעיקר כשהגשתי את המנה בצלחת אחת עם שתי מזלגות.

שרימפס ברוטב חמאה,פרמז'ן ונגיעות (נו מה לעשות באמת מדובר בנגיעות ) עגבנייה:

הכותרת היא בערך כל המנה אבל בכל זאת אני ארשום קצת יותר בפירוט

מה צריך:

חצי חבילת שרימפס קפואים קלופים אבל לא מבושלים

חצי חבילת ספגטי – אנחנו הכי אוהבים את מספר 7 הדקיקים

חמישים גרם חמאה

שתי כפות שמ"ז

מאה גרם פרמז'ן מגוררת – רצוי תוצרת חוץ ומאיכות טובה

עגבנייה חצויה

בצל ירוק קצוץ- החלק הלבן והירוק

מלח – קמצוץ שבקמצוץ הפרמז'ן מלוח דיו

פלפל שחור גרוס

תבלין גריל עוף (לא יודעת להסביר אבל זה ממש נותן את הקיק הנוסף)

מי שלא מחפש רומנטיקה יכול להוסיף שן שום קצוצה.

מה עושים:

1. קודם כל שמים את השרימפס במסננת ושופכים עליהם מים רותחים (לא משרים) רק שופכים כדי שלא יכנסו קפואים למחבת או לסיר.

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ושומרים כוס אחת ממי הבישול (לא לשכוח מלח במי הבישול) מסננים את הפסטה ומערבבים עם כף שמ"ז במסננת.

3. במחבת ממיסים את החמאה עם שתי כפות שמ"ז, מוסיפים את השרימפס, סוחטים את העגבנייה לתוך המחבת ומוסיפים את הבצל הירוק מערבבים בכף עץ. מוסיפים חצי כוס (ואם צריך בהמשך עוד קצת )  מנוזלי הבישול של הפסטה. אחרי דקה של בישול במי הפסטה להוציא את השרימפס מהמחבת בעזרת כף מחוררת ולהניח על צלחת בצד.לאחר שהוצאנו את השרימפס להוסיף לרוטב במחבת חמישים גרם גבינת פרמז'ן, פלפל שחור לפי הטעם , קמצוצון מלח ורבע כפית תבלין גריל עוף. מערבבים היטב ומבשלים חמש עד שבע דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם על מנת שהרוטב יסמיך. לקראת סוף הבישול במידת הצורך מוסיפים מעט נוזלים אם הרוטב ממש סמיך. מוסיפים עוד כ – עשרים וחמישה גרם פרמז'ן מערבבים עד שהפרמז'ן נמס ונטמע ברוטב.טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מי שאוהב שום באוכל שלו (מי שחי לבד ,מי שבן הזוג שלו לא בנמצא, אנשים אמיצים) יוסיף את שן השום הקצוצה בשלב הראשוני יחד עם השרימפס והעגבנייה לפני הוספת מי הפסטה ויטגן אותו ביחד עם שאר המרכיבים כחצי דקה לפני הוספת מי הבישול.

להגשה :

עורמים על צלחת שטוחה ונאה תלולית של ספגטי,עליו מניחים את השרימפס ומעל הכול שופכים את הרוטב מהמחבת. דואגים שהרוטב יגיע עד לקרקעית צלחת ההגשה. אין הרבה רוטב במחבת וזה בסדר הפסטה צריכה להיות עטופה ברוטב ולא מוצפת. מעל כל הטוב הזה מפזרים את שארית גבינת הפרמז'ן.

מי שאוהב יכול לקשט לו בעירית קצוצה גם פטרוזיליה תשתלב בחינניות.

הכמות הזאת מספיקה לזוג והיא מהווה ארוחת ערב מושלמת לערבי הקיץ ביחד עם בירה או יין לבן צונן וקערת סלט ירוק עם צנון מגורר,נבטים ובצל סגול ברוטב לימון וחרדל (כן הרוטב של ג'ימי המהמם חמש כפות שמ"ז ,שתי כפות לימון,כפית מחוקה מלח ,כפית מחוקה פלפל שחור גרוס – אני מקצצת במלח ובפלפל הכמויות הללו יוצרות רוטב  יותר מדי אגרסיבי לטעמי ומוסיפה רבע כפית חרדל ורבע כפית סוכר חום משקשקת ושופכת שתי כפות מהרוטב על הסלט את השאר שומרת במקרר לסלט של מחר).

איכשהו גמדי הבית שלנו הריחו את הארוחה המתבשלת במחבת ועל אף שהיו אכולים ומוזרקי ממתקים אחרי יום הולדת שבה בילו בכל זאת הסתננו למטבח ובאלגנטיות התיישבו לצידנו ונשנשו לנו מהצלחת.הכלום פוד ששוכח שהוא כלום פוד כשהוא רואה שבלולים (=שרימפס)  והגסטרונום ששוכח מהכל כשהוא רואה אוכל שהוא אוהב.

©

מודעות פרסומת