סיגר ממולא בדג בניחוח נענע

בערב שבת אנחנו בדרך כלל אצל הוריו של האבא של. זה יופי של דיל בשביל כולנו,הילדים מחכים לזה כל השבוע, ההורים שלו שמחים לראות את הבית מתמלא ,אני מקבלת פטור מסירים  ותמיד כיף לנו שם. חמתי היא בשלנית אבל בגיוון היא לא חזקה. במשך עשר השנים שאני סועדת אצלה בערבי שישי ,התפריט משתנה לעיתים רחוקות. פעם בכמה חודשים נכנסת מנה חדשה לתפריט והיא נשארת שם עד שתבוא אחרת עם חילופי העונות להחליף אותה. אני בניגוד אליה חייבת לגוון,עד כדי כך שבדרך כלל אני לא מכינה  את אותה מנה פעמיים (לארוחות של ממש לא בחיי היום יום) זה קשור גם לזה שברוב המקרים אני פשוט מאלתרת, פותחת את המקרר / מקפיא ועם מה שיש יוצרת. כשעתיים אחרי הארוחה  כבר אין לי מושג מה אני היו המרכיבים של המנה. חלק גדול מהדחף לכתוב את הבלוג היה הצורך לתעד מנות מוצלחות כדי שאוכל לשחזר אותן לכשנרצה. הערב היה לנו ערב כזה שכולו שלנו, בדקתי את המלאי במקפיא ולמנה ראשונה הכנתי גלילות מבצק של סיגר,ממולאות בדג ותבלינים. כמובן שמעולם קודם לא הכנתי את המנה אבל אמרתי לעצמי ננסה מה כבר יכול לקרות לא יהיה טעים נזרוק ונאסוף את שברי האגו מהרצפה. יצא מאד טעים, אפילו האבא של שמאד קשה לסחוט ממנו מחמאות ,החמיא באמת מכל הלב, זכיתי!

סיגר ממולא בדג בניחוח נענע

מכיוון שזאת היתה מנת התנסות הוצאתי פילה סול אחד מהמקפיא (זה הדג שהיה לי ,לדעתי ניתן לעשות את המנה הזאת מכל דג לבן קפוא או טרי שיש לכם בהישג יד. המנה יוצאת נהדר גם עם הדג הקפוא ). מבשר של פילה אחד מילאתי חמישה סיגרים אם כי קצת בקמצנות יותר טוב היה למלא ארבע.

את בשר הדג שטפתי במי  ברז והנחתי אותו להפשיר בתוך מסננת שמתחתיה כלי נוסף לאיסוף המים הרבים שהדג מגיר. על הדג סחטתי מיץ לימון.

לאחר שהדג הפשיר במידה מספקת (נוח לעבודה) לחתוך את הדג לקוביות ולסחוט ידנית. את קוביות הדג לשים במעבד מזון יחד עם צרור כוסברה, להקפיד על  עלי כוסברה בלבד ללא הגבעולים, להוסיף כמה עלעלי פטרוזיליה (גם כאן בלי גבעולים רק עלים)

ארבע עלי נענע , מלח ים אטלנטי, שמ"ז ולהפעיל את מעבד המזון עד לקבלת עיסה אחידה ועדינה.

לקחת עלה סיגר שהפשרנו מבעוד מועד לפי הוראות יצרן ,להניח כף גדושה מתהערובת כסנטימטר מעל הבסיס, עם היד לעשות מהתערובת צורה אליפסית ולגלגל את העלה.

בשלב הראשון מקפלים את העלה מעל התערובת, ואז מקפלים את שני הצדדים שמאל וימין כמו מעטפת ולהמשיך לגלגל עד ליצירת סיגר.למרוח את הקצה במעט ביצה טרופה לצרכי הדבקה של הקצה המגולגל כדי שלא יפתח בעת האפיה וגם למען האסתטיקה.

למרוח את הסיגר בביצה טרופה ולהניח בתבנית על גבי נייר אפיה.

בשלב הזה ניתן להכניס את התבנית מכוסה בניילון נצמד למקרר ולאפות ממש לפני ההגשה או להכניס ישר לתנור.לאפות בחום של 200 מעלות בערך 15 דקות, כ – 7 דקות מכל צד (בתנור חם ).זה מוכן כשהעלה שחום אז שווה לבדוק ואם עדין הסיגר לא שחום מספיק להשאיר לכמה דקות נוספות.

להגשה :

לשים יוגורט בקערה,לקצוץ לבפנים שן שום אחת, מיץ מחצי לימון, מלח,פלפל שחור גרוס ומעט עירית קצוצה

 לטבול את הסיגרים ביוגורט ולנגוס לקול התפצפצות הסיגר.

סיגר דג סול

ככה זה נראה

זו מנה מאד טעימה לפתיח של ארוחה או לארוחת ערב קלילה ,קראנצ'ית וכיפית בפה, טעמי הנענע עושים אותה למנה קיצית ומרעננת המילוי עדין וירקרק-  תענוג

©

מודעות פרסומת