קציצות עוף ממוחזרות

ארוחת ראש השנה הנוכחית שלנו הייתה הכל חוץ ממסורתית. רק מנה אחת היוותה זיקה נשכחת למסורות של פעם מרק העוף האלמותי של סבתי. מהמרק המסורתי והטעים להפליא של ראש השנה לא נותר זכר מלבד חמישה פולקעס ששכבו להם מיותמים במקרר. בעוד שאני מאד מחבבת עוף מכובס מהמרק שאר יושבי הבית סירבו לראות בפולקעס הללו דבר מזון ראוי למאכל. הרעיון הראשוני היה כמובן לעשות סלט ירוק עם נתחי עוף או להוסיף נתחי עוף למוקפץ או לעשות סלט וולדרוף אבל אני חשתי צורך עז לאכול קציצות חמות ומפנקות וכך נולדה לה המנה הזאת.

מה צריך :

שלושה תפו"א בינוניים מבושלים  מראש (בישול של כ – עשרים דקות )

חמישה פולקעס עוף מהמרק

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור כוסברה קצוץ

שן שום / בצל ירוק חלק לבן קצוץ

ביצה

כפית שמ"ז

חצי כפית חרדל

שתי כפות קמח

כף סויה

פלפל שחור

בהרט לקציצות

מעט מלח

מה עושים:

לקצוץ היטב את תפו"א והעוף יחדיו – לעבור שתי וערב עם סכין עד שהמרכיבים קצוצים לחתיכות קטנטנות אך נגיסות.

לערבב עם כל שאר המרכיבים בקערה .

להניח לתערובת לנח כחצי שעה.

ליצור קציצות פחוסות (בידים מעט רטובות ) מן התערובת.

אני הכנתי את הקציצות בשני אופנים. האופן הטעים יותר הוא המטוגן – במחבת קראמית לחמם שתי כפות שמן , לטגן את הקציצות על אש גבוהה דקה מכל צד ליצירת מעטה שחום ומתפצפץ ואז להוריד את האש ולהמשיך לטגן כשבע דקות מכל צד. הקציצות יוצאות שחומות וחתיכות. המעטה החיצוני מאד קריספי ויש טעם של תפוחי אדמה חרוכים קלות. בפנים הן רכות ונימוחות.

עבורי המדיאטת התמידית (ללא הוכחות שזה עובד) אפיתי את הקציצות בתנור. לקחתי תבנית קראמית , נתתי לה מריחה קלילה של שמן זית (חצי כפית מרוחה על ידי מברשת סיליקון) הנחתי את הקציצות בתבנית ונתתי לכל קציצה ריסוס קטן של שמ"ז. אפיתי על חום של כ – 200 מעלות במשך 15 שעה ואחר כך העברתי לצלייה בגריל כשתיים – שלוש דקות נוספות מכל צד. פחות טעים משמעותי אבל חביב לארוחת צהריים קלילה לצד סלט ירוק.

מודעות פרסומת