מרק עגבניות של אהבה

החורף אהובי הופיע פה במלוא עוזו. כל בוקר השכמתי לנוכח השמים האפורים ולקולות טיפות הגשם הנוקשות על חלוני ולא הייתה מאושרת ממני. לעומתי האבא של הוא טיפוס חובב קיץ ועם סימן ראשון של חורף הוא נכנס לדיכאון כבד. על מנת לשפר את מצב רוחו ולהזכיר לו כמה כיף להתכרבל בבית בחורף מתחת לשמיכה ,עם קערת מרק חמה ומהבילה. וכמה כיף לתקוע את כפות הרגלים בנעלי הבית המצחיקות שלו ,הכנתי עבורו את המרק החביב עליו – מרק עגבניות. אני מתנצלת שלא הספקתי לצלם או יותר נכון לא זכרתי לצלם לפני שהוא אזל תצטרכו להאמין לו שהוא טעים או לנסות לבד!

מה צריך :

שבע עגבניות בינוניות בשלות – לגרר את העגבניות כמו לרוטב של ג'חנון

חצי קילו עגבניות שרי – לחצות את העגבניות

קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)

למלא את הקופסה הריקה של העגבניות במים

ארבע שיני שום קצוצות דק

חצי כפית כורכום

כפית כמון

רבע כפית סוכר חום

צרור כוסברה + סלרי עלים  קשורים יחדיו  בחוט

פלפל אדום חתוך לרצועות

שתי עצמות בקר

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

מה עושים :

את עצמות הבקר להניח בסיר עם מים ולהרתיח, לתת לעצמות לבעבע במים הרותחים כשתי דקות ולסנן. (אם רוצים להשתמש באותו הסיר להכנת המרק לשטוף אותו היטב).

מחממים סיר בעל תחתית כבדה. כשהסיר חם מוסיפים שתי כפות שמן זית. מוסיפים את עצמות הבקר ואת רצועות הפלפל האדום. כשלוש דקות אחר כך מוסיפים את השום הקצוץ מערבבים היטב כחצי דקה ואז מוסיפים את העגבניות (כל הסוגים ביחד) ואת הסוכר החום.מבשלים על אש קטנה כארבעים דקות.

לאחר ארבעים דקות מוסיפים את התבלינים ואת צרור הכוסברה והסלרי הקשורים (מקפים קצף במידה ויש).

מבשלים יחדיו על אש קטנה עוד כחצי שעה וטועמים – מתקנים את התיבול במידת הצורך (אם חמוץ יתר על המידה להוסיף סוכר – רמת החמיצות מאד תלויה בטעמם של העגבניות).

רבע שעה בישול נוסף והמרק מוכן.

את המרק לטחון בבלנדר או במעבד מזון (בלי העצמות כמובן , גם את הכוסברה והסלרי להוציא)

מי שמעוניין במרק עגבניות דליל וצח במרקם שקפקף שיסנן את הנוזל דרך שינואז

מי שאוהב מרק שיש לו גוף שיאכל אותו ככה (זאת הגרסה שאנחנו מעדיפים).

להגשה:

  1. אפשר להגיש את המרק עם פרמזן מגורר בצד
  2. רצוי להגיש אותו עם גריסיני או מקלות גבינה (אצלנו הוגש עם אלו של ארקפה בטעם גבינה ופסטו שהיוו תפאורה הולמת להפליא לנוזל האדום והמפתה)
  3. אפשר להכין בבית מקלות עלים פרמזן – לחתוך בצק עלים (שהפשרנו במקרר מבעוד מועד) למלבנים דקים. לקחת שני מלבנים ולכרוך אותם זה בזה כמו בורג לפזר מעל פתיתי פרמזן ולאפות בתנור על חום של כ – 200 מעלות עד שמזהיב.
  4. אני הגשתי עם זילוף קל של שמנת 10% לבישול בצורת שבלול ועליה פיזרתי מעט פלפל שחור גרוס. בצד הנחתי קערה קטנה עם גזירי כוסברה טרייה.

מודעות פרסומת