קציצות בקר ברוטב עגבניות

בלי הרבה מלל, מתכון פשוט לקציצות ברוטב עגבניות בלי טיגון. תבשיל כיפי של רוטב עגבניות חמים שמאד כיף לטבול בו פחמימות בכל צורה שהיא מבאגט ואז אפשר לקרוא לזה קציצות שקשוקה (ככה הן יוגשו מחר אצלי) ועד פירה שיספוג את כל טעמי העגבניות. מכיוון שיש מעט אורז לא תיווצר התנגשות נוראית בין האורז לפירה.

מה צריך:

לעיגולי הבקר:

250 גרם בקר טחון

שליש כוס אורז לבן מוכן

בהרט

כפית  שמן זית

מלח

עיגולי קציצה

מה עושים :

לאחד בקערה את כל המרכיבים. לתת לתערובת לנוח כחצי שעה להתגבשות (על השיש לא במקרר)

לרוטב העגבניות:

שתי כפות שמן זית

עשרים עגבניות שרי תמר גדולות או שלושים קטנות

עגבנייה אחת קצוצה

בצל סגול /רגיל

שן שום

חצי כפית סוכר

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

חצי קופסה עגבניות מרוסקות

פפריקה מרוקאית מתוקה

מעט טימין

3/4 כוס מים רותחים

מה עושים :

לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הבצל ולבחוש, לבזוק מעט סוכר ומלח גס אטלנטי. לטגן את הבצל עד להשחמה קלה (טיפה יותר מזהוב) להוסיף את העגבניות הטריות (עגבניות השרי + העגבנייה הקצוצה ) ואת שן השום. לערבב תוך מעיכה קלה של העגבניות. לבשל כעשר דקות. להוסיף את המים הרותחים, העגבניות המרוסקות ואת התבלינים (פלפל שחור,פפריקה,טימין, מלח רגיל) לבשל מספר דקות ולטעום אם חמוץ מדי (תלוי בעגבניות ) להוסיף רבע כפית סוכר. מי שאוהב מעט חריפות יכול להוסיף פפריקה חריפה. לבשל על אש בינונית קטנה כעשרים דקות. יש לכסות את הסיר חלקית.

בזמן שהרוטב מתבשל לגלגל כדורים מתערובת הבשר והאורז בגודל של כדור פינג פונג.

כשהרוטב מוכן להכניס בעדינות ובעזרת כף את כדורי הבשר, לכסות את הסיר ולהעביר לאש קטנה.

קציצות מתבשלות ברוטב עגבניות

מתבשלות להן בנחת בסיר המבעבע

להמתין כחצי שעה ולהתבשם מהניחוח בבית. לאחר כחצי שעה הקציצות מוכנות.

קציצה ברוטב עגבניות

קציצה בהגשה עטופה בעגבניות

להגשה – ניתן להוסיף לתבשיל שעועית ירוקה, הרוטב מאד יחמיא לה ויוציא את הרעננות שבה.

©

מודעות פרסומת