עוף שילדים אוהבים במיוחד (וגם לכל המשפחה)

על כביש אחד חוזרים מפארק בריטניה הירוק ,הקר והיפיפייה. מתחממים באוטו אחרי טיול קצר לאורך אמת המים הרומית שואל אותי האבא של, מה נאכל לארוחת הערב ? אני מצידי בהכחשה  גמורה, לא בא לי לבשל, לא הפשרתי כלום , והמח יבש מרעיונות. הגענו הביתה עם פעוט אחד ישן ושני ישנוני. האבא של נכנס למטבח.אני עדין מתעלמת מאפשרות הבישול ופונה לכביסה. חמש דקות אחרי זה עשיתי טעות והלכתי למטבח ושם צפיתי בו בתדהמה מפשיר את העוף במיקרו. בזריזות שלפתי את העוף מהזוועה להפשיר בשר במיקרו זאת האפשרות הנוראית ביותר בעייני, מיקרו נועד כדי ליצר פופקורן ותו לא. האבא של מתכנן לעשות עוף בגריל, גילוי נאות:האבא של דווקא מבשל לא רע בימים כתיקונם אבל איכשהו  דווקא בהכנת עוף בגריל, הוא מפשל סידרתי.לא נותרה לי ברירה, החלטתי לקחת את המושכות באותה שנייה בה גמלה החלטה זו בליבי,הבזיק בי זיכרון נוסטלגי מאחד המתכונים הראשונים אותם  יצרתי במטבחה של אימי, בערך בכיתה ה' אינני זוכרת את הגיל המדויק, אני רק זוכרת שהמתכון היה הצלחה גדולה ובגרסה הנוכחית זכה לשדרוג תבליני. שילוב הטעמים מאד מתאים לחיך ילדותי, מתקבל טעם מתקתק מעושן קלות מבחוץ ועוף רך ומתמסר מבפנים. מי שילדיו אינם מטיבי לסת יכול להשמיט את השום והג'ינג'ר אצלנו זה עבר בשלום גם את הלסת של כלום פוד.

עוף ותפוחי אדמה בתנור בברביקיו מחוזק

מה צריך:

עוף – פולקס ואם רוצים גם משולשים לחובבים גם כנפיים הולכות מעולה (אני עשיתי חמישה פולקס ומשולש אחד לכמות הרוטב דנן)

תפוחי אדמה – קוביות לבישול מהיר יחסית / פלחים-  למי שאינו ממהר

רצועות בצל במקרה דנן מעדיפה לבן אבל גם סגול הולך

לרוטב :

4 כפות קטשופ

4 כפות סויה

2 כפות ברביקיו

2 כפות חרדל

כפית שמן (שמ"ז במקרה שלנו)

עיגול משורש ג'ינג'ר קצוץ קטן מאד

שן שום קצוצה

פפריקה

מעט מלח

אפשרות – להוסיף כף מים למי שאוהב טעמים פחות דומיננטיים

כך זה נראה לפני שמכניסים לתנור:

עוף שילדים אוהבים

עוף ,קוביות תפוחי אדמה ובצל בתבנית

לערבב היטב בתבנית את העוף, הבצל ותפו"א עם הרוטב עד שהכול מצופה היטב. לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור על חום של כ – 200 מעלות. לאחר כחצי שעה לערבב, להפוך את חתיכות העוף ולכסות שוב. לאחר עוד 20 דקות לבדוק את מצב תפוחי האדמה והעוף. במידה ותפוחי האדמה עדין קשים, לכסות ולהמשיך לאפות עוד עשר דקות.במידה  והעוף נראה מוכן ותפוחי האדמה רכים יש להשיל את רדיד האלומיניום,להעביר את התנור למצב גריל ולצלות עוד כעשר דקות עד רבע שעה. במהלך הצלייה בגיל יש לסובב את חתיכות העוף ולערבב בעדינות את תפוחי האדמה לצורך השחמה יפה בכל הצדדים.

כשהכנסתי את העוף בתנור קיויתי שהנוסטלגיה תוכיח את עצמה. עם השנים הטעם שלי השתנה וגם החיך שלנו הפך למעודן ומתוחכם יותר ואף על פי יש מנות, פשוטות לא מתחכמות שקולעות לטעם של המשפחה כולה. דבר זה קורה לעיתים נדירות בביתנו. הכל חוסל עד רצועת הבצל האחרונה.לא הספקתי /זכרתי לצלם את המנה מוכנה. אבל היא חתיכית למדי עוף שחום שזוף אדמדם (אינדיאני) וקוביות תפוחי אדמה רכות  מצופות ברוטב מבריק.אצלנו נרשם מקרה רעב קיצוני על כן השתמשתי באופציה של חימום מהיר ולוהט במיוחד שקיימת אצלי  בתנור. החום המטורף הזה  גרם לחלק מהרוטב להתקרמל יתר על המידה עד כדי הפיכתו לפחם שחור, הצלתי את העוף ותפוחי האדמה על ידי זה שהעברתי אותם לתבנית אחרת ואת הטמפרטורה החזרתי ל – 200 מעלות.. היצמדו לטמפרטורה של 200 מעלות זה די והותר.

 ©

מודעות פרסומת