סלט כרוב אדום וסלק חי

פוסטצ'יק כלומר שם חיבה לפוסט קצרצר שבו אני משתפת אתכם בסלט חלומי מבחינת טעם ולוק. פחות חלומי ממבחינת הסובבים אתכם כי הוא עתיר שום אבל הוא שווה את הירידה למחתרת ליממה אחת כי הוא מאד טעים וגם בריא ושילוב כזה כפי שאתם בוודאי יודעים הוא נדיר במחזותינו.

סלט סלק חי וכרוב אדום-

(המתכון הינו לכמות קטנה לצורך הגדלת המנה יש כמובן להגדיל כמויות)

סלק חי אחד חתוך למקלונים ארוכים דקיקים

רבע כרוב אדום חתוך לרצועות

בצל ירוק אחד

(כוסברה תוסיף לא רק צבע אלא טעם משגע אז תרגישו חופשי)

 מה עושים :

בקערה לערבב את מקלוני הסלק ורצועות הכרוב. את הבצל הירוק נפזר אחר כך לפני ההגשה.

הרוטב:

מיץ מחצי תפוז

כף צ'ילי מתוק

שתי כפות סויה

כף מירין

לפחות שן שום אחת קצוצה אפשר גם שתיים

חצי כפית שמן

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

 לערבב את המרכיבים היטב בקערה קטנה או לשקשק בצנצנת ,להוסיף את הרוטב לקערת הסלט ולערבב היטב (כן עם הידיים וקצת ללוש את הכרוב בתהליך) .לתת לסלט לנח לפחות שעה,גם לילה יהיה בסדר.

לפזר את הבצל הירוק ולהוסיף אם רוצים כוסברה, בוטנים קצוצים , שומשום קלוי

 סלט כרוב אדון וסלק חי

 ©

מודעות פרסומת