חטיף שוגי ביתי בארבעה מרכיבים ושלוק (על בסיס פצפוצי אורז)

זה הולך להיות הפוסט הכי מהיר שכתבתי בדיוק כמו הכנת החטיף המצוין הזה שאורכת בדיוק חמש דקות שלמות. הכל תמיד מתחיל מזה שהמטבח שלי לא מאובזר במזווה המצטיין בעולם אבל תמיד יש בנמצא שוקולד ,שמנת במקרר וחמאה במקפיא. אכשהו בצוק העיתים שלוש אלו ינפיקו הפתעה מנצחת לשלל גילאים. הפעם נמצאה במזווה הנטוש גם חצי חבילה של פצפוצי אורז נטולים כל טעם "אה לה נטורל" .במקרר נמצאו תותים מיובשים וקליפות תפוז מסוכרות. חלון הזמנים ליצירת משהו טעים לקחת לחברים היה ארבעים דקות כולל מקלחת ללא ספק מדובר באתגר. לקערה שפכתי שלוש כוסות פצפוצים. לקערה נוספת שמתאימה למיקרו הכנסתי שוקולד לבן בקוביות – שתי חבילות שוקולד כמאתיים גרם, לזה הוספתי שלוק קטן של שמנת מתוקה, חיממתי עד שהשוקלד נמס. את התותים המיובשים וקליפות התפוזים קצצתי וערבבתי יחד עם פצפוצי האורז בקערה. מעל כל זה שפכתי את השוקולד המומס. ערבבתי היטב בכף עץ עד שכל המסה היתה מצופה היטב. ריפדתי תבנית מלבנית קטנה בנייר אפיה ששוליו נותרו מחוץ לתבנית על מנת לאפשר מאוחר יותר שליפה נוחה של מלבן הפצפוצים לצורך חיתוך לריבועים. שיטחתי את התערובת בתבנית והדקתי את אותה היטב בעזרת בסיס של כוס על מנת לגבש אותה כך שבעת החיתוך החטיפים לא יתפוררו. כיסיתי את התבנית ואשפזתי אותה במקפיא למשך כעשרים וחמש דקות. לאחר מכן שלפתי את התבנית וחתכתי למרובעים יפים ,לבנים המנוקדים בבורדו התותים ושזורים בפסים דקיקים כתומים של קליפות התפוז. ואז קראתי לגמדי הבית לבוא לטעום חטיף שוגי תוצרת בית נרשמה הצלחה גם אצל האוכל כל וגם אצל הכלום פוד. כיאה לשבועות הנחתי את קוביות הפצפוצים בסלסלת קש ויצאנו לחגוג את שבועות עם חברים.

רק כדי לעשות סדר הנה רשימת מרכיבים מדויקת:

3 כוסות פצופצי אורז נטורל

200 גרם שוקולד לבן

חופן תותים מיובשים קצוצים

חופן קליפות תפוזים מסוכרות מיובשות קצוצות

שלוק שמנת מתוקה

שווה לשמור קופסה של קוביות כאלה במקפיא זה נשמר יפה לפחות חודש ותמיד אפשר לשלוף אם באים חברים במפתיע או באירוחי אחר הצהריים לחברים של הילדודוס ולצאת האמא המשקיענית 🙂

במאמר מוסגר התגלית הכי מרעישה של היום שעל אף שהחטיף יועד רשמית לילדים  מסתבר שמבוגרים מתים עליו לא פחות.

חשוב לא פחות החטיף נטול גלוטן כך שגם צליאקים יכולים להנות ממנו ללא חשש

©

מודעות פרסומת