עוגת מוס שוקולד לבן על בסיס דגנים ונוגט ללא גלוטן

חזרתי עם השלכת, לפחות אני מנסה לשכנע את עצמי שהשלכת כבר כאן, ורוחות חדשות מנשבות בשעות הערביים. כלום פוד התמקם לו בגן החדש , הגסטרונום פצח בקול תרועה רמה בכיתה ג' ולפתע מצאתי את עצמי עם עצמי משוחררת לעשות כרצוני. חצי שעה לא צריך יותר והנה יש פוסט. חצי שעה אחרי כבר מצאתי את עצמי חותכת פירות במטבח ומנסה לשחרר אוזן אחת לכל ילד. באוזן ימין שמעתי על היקום המקביל שהגסטרונום חי בו ואילו באוזן שמאל הקשבתי לכל הסוגיות המורכבות אודות טיבו של העולם שמספק הכלום פוד באופן יומיומי (הנושאים משתנים במהירות מחקירה מעמיקה על המוות ועד להרכב המולקולרי של סוכריות הג'לי האדומות). הפעם על שולחני עוגת מוס שוקולד לבן משובחת להפליא ובעיקר והכי חשוב מותאמת לצליאקים וסרבני קמח חיטה למיניהם. עוגת קלילה להכנה, מתוקה וצחורה. המתכון המקורי נלקח מהאתר של השף הלבן הנה לינק למתכון ומיד אחריו המתכון בגרסה שלי.

עוגת מוס שוקולד לבן ברוטב מיקס פירות יער.

מה צריך :

עבור הבסיס:

4-5 כוסות של דגני בוקר נטולי גלוטן – אני השתמשתי בכדורים תפוחים בטעם שוקולד של עדית'ס, הדגנים מצוינים בעלי גוון מתוק עם ארומה קלה תפוזית וגמדוני הבית מאד נהנים משאריות החבילה. החבילה מכילה כ – 375 גרם והשתמשתי בכמות ששווה ל – 200 גרם בערך.

דגנים ללא גלוטן

כדורי דגנים בטעם שוקולד של עדית'ס

שתי כפות של אבקת נוגט – (רוכשים קופסה של האבקה המהממת הזאת בחנויות מתמחות ומתרחקים ממנה כמו מאש כי זה הדבר הכי טעים בעולם בערך)

כפית תמצית וניל משובחת

100 גרם חמאה = חבילה קטנה אחת

איך עושים :

מרסקים את הדגנים במעבד מזון – להקפיד לרסק על ידי פולסים בעדינות כדי ליצור פירורים במרקם נגיס ולא אבקה.לפרורי הדגנים מוסיפים את אבקת הנוגט ואת תמצית הוניל ומערבבים.

ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לדגנים עם הנוגט מערבבים היטב כך שכל התערובת תצופה בחמאה.

את בסיס הפירורים משטחים היטב על בסיסה של תבנית 26. אני הכנתי את העוגה בתבנית מתפרקת ריבועית אפשר כמובן גם בעגולה. אם רוצים להגיש את העוגה על מגש / מעמד יפה רצוי לרפד את התבנית בנייר אפיה, אני הסתפקתי בלשמן טיפה את התבנית עם עטיפת החמאה הריקה.רצוי להדק היטב את התערובת לתבנית, אני נעזרתי בכוס לצורך ההידוק, זה מקל על החיתוך העתידי ומונע את התפוררות הבסיס. את הבסיס הכנסתי למקפיא ועברתי להכין את המוס.

מוס שוקולד:

מה צריך:

350 גרם שוקולד לבן

3 כפות חלב

כפית ליקר תפוזים/דובדבנים – אני השתמשתי בסירופ דובדבנים לא אלכוהולי, הוא נטמע היטב בתערובת ואחרי קירור לא נותר זכר לצבע הורוד המלוכלך שנצבעה לי בו התערובת בתחילה.

שני מכלים של שמנת מתוקה – 38%

מה עושים:

להמיס את השוקולד יחד עם שלוש כפות חלב וכפית ליקר /סירופ שבחרתם. להמיס את השוקולד בסיר כפול / אמבט מרים / בן מארי איך שנוח לכם לקרוא להמסה איטית של שוקולד על אדים. (אפשר גם במיקרו, אני לא אוהבת לעבוד עם שוקולד לבן במיקרו). להסיר את התערובת הנוזלית ,הלבנה, הטעימה והממכרת הזאת מן הגז ולהניח אותה בצד לכמה דקות של צינון. בזמן הזה להקציף את שתי השמנות כמה דקות עד להיווצרות קצף יציב. שליש מכמות הקצפת להוסיף לתערובת השוקולד המומס ולקפל היטב. לאחר שהתערובת אחידה ואוורירית להוסיף אותה לתוך שארית הקצפת ולקפל יחדיו.

מוציאים מהמקרר /מקפיא את הבסיס ושופכים עליו את מוס השוקולד – שולחים לקירור לפחות לילה במקרר רצוי עשרים וארבע שעות ואילו אני מן המהדרין שמרתי אותה במקפיא. שלוש שעות לפני ההגשה העברתי את העוגה למקרר וכעשרים דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה. את העוגה החלטתי לא לקשט אלא לשאיר אותה במראה הצחור.הכנתי רוטב פירות יער אדום ,בוהק חמצמצץ מתקתק שיקשט אותה בעת ההגשה ויוסיף עוד גוון של טעם.

עוגת מוס שוקולד לבן נטולת גלוטן

העוגה רגע לפני שמתאשפזת במקרר

בסיס לעוגה נטול גלוטן

הצצה לבסיס הנוגט נטול גלוטן

רוטב פירות יער:

חבילה של מיקס פירות יער (אדומים וסגולים גם יחד)

3 כפות אבקת סוכר

2 חבילות סוכר וניל

מבשלים יחד על אש קטנה כ- 45 דקות עד שנוצר סירופ. לערבב מדי פעם שרוטב פירות היער לא ישרף. למי שיש מקל וניל יכול לגרד לרוטב מעט גרגירי וניל או להוסיף טיפונת משחת וניל. לחובבי אלכוהול אפשר ורצוי להוסיף כמה כפות ליקר קסיס.

להגשה :

מקשטים פרוסת עוגה בכפית מסירופ פירות היער.

פרוסת עוגת מוס שוקולד לבן ללא גלוטן

חתיכת עוגה מקושטת בסירופ פרות יער

העוגה היתה הצלחה אצל כל הנוכחים מקטן ועד גדול. הבסיס נטול גלוטן מעולה גם לעוגות גבינה ולכל עוגת מוס אחרת כמובן.

מודעות פרסומת