מסעדת 44 – המסעדה נסגרה :-(

מסעדת 44 שנמצאת בנחלת בנימין 29 היא מסעדה מושלמת לערב בנות. למסעדה יש חצר שמזכירה את החצר המיתולוגית של מסעדת אלי אוליו ז"ל. אוירה שלווה,ישיבה כיפית ברוח הסתיו המלטפת, עת דוק של קרירות  מגיעה לאוויר המהביל של תל אביב. התפריט לא גדול ומאד מעניין. לתפריט שני צדדים בראשון מופיעות המנות הקבועות ובצידו השני ספיישלים יומיים. אנחנו היינו צמד חמד מאד בעייתי אחת לא אוכלת חצי מהדברים והשניה לא אוכלת את החצי שחברתה כן אוכלת. ללא ספק זוג מנצח. אף על פי מצאנו מה לאכול וגם זכינו ליחס מלבב ואוהד מהמלצר החמוד שלנו ומצוות המטבח שעשו את כל המאמצים לרקוח לנו מנה חדשה שתהלום את הדרישות שלנו ומצאו כל מיני קומבינציות לאלתר על המנות הקיימות על מנת שנוכל ליהנות מהם. הגישה גמישה להפליא,מקבלת ומבינה הכי קרוב לביתי שאפשר ובעיקר  מחממת את הלב. לענין האוכל התחלנו במנת סביצ'ה (52 ₪) – המנה היחידה שהיתה עליה הסכמה חד משמעית וטוב שכך. הסביצ'ה לא היה עוד מנה אסתטית אך קונבנציונלית שמוגשת ברוב המקומות בעיר אלא מנה שבה הדג חתוך באופן גס למדי , חתיכות עבות שלא מעלימות את הטעם של הדג ומקבלות את טעמו של התחמיץ. אכלנו חתיכה משמעותית של דג עלכל טעמיי  הדג, נגיסה מלאה בעדינות בשר הדג לוטף בכבישה עדינה ולא דורסנית. הדג היה טרי להפליא וברעננות הזאת חגג גם אבוקדו שהבשיל במידה המדויקת. מנה מצוינת פשוטה ונקייה. הזמנו גם את מנת קציצות הדגים (66 ש"ח)  (לעיתים מגישים קציצות שרימפס) שהיתה מושלמת. איזון מדויק של טעמים, למרות שהקציצה מטוגנת אין תחושה של שומניות, מעטפת דקיקה פריכה ותוכן רך וענני של הקציצה עונג אמיתי. הקציצות מגיעות מונחות על סלט עשבי תיבול לימוני שמשלים את טעמי הקציצה בהרמוניה קיצית. אכלנו גם סלט ירוק (42 ₪) שממנו בצער רב ביקשנו להוציא את הגבינה הבשלה ונותרנו רק עם עלים פריכים , מתפצפצים בפה ,גרעיני רימון ושילוב חביב של טעמי חמוץ מתוק מאוזנים בצורה מצוינת. המנה שרקחו עבורנו היתה אורז מטוגן עד למרקם נגיס קראנצ'י בו מוקפצים ירקות ושבבי קוקוס ועל כל זה מונחים נתחי אבוקדו. לא חיבבנו את המנה אבל מאד חיבבנו את זה שכל כך ניסו לבוא לקראתנו עד כדי כך שאפילו מחקו את המנה מהחשבון. לקינוח בחרנו בפאי צנוברים ראשונה טעמה חברתי והייתי צריכה לעזור לה לא ליפול לרצפה מיד דחפתי את הכפית שלי לראות על שום מה המהומה וגם אני נטיתי להתעלף. כל כך אבל כל כך טעים פשוט וטעים. בצק פריך דק ועליו קרם מנוקד כולו בשכבה עליונה של צנוברים מקורמלים בדבש מוגשים עם פנכה קטנה של שמנת חמוצה. מבחינתי בביס הזה העולם עצר מלכת הגאונות שבפשטות עם השילוב של מעולם לא טעמתי כזה גרמו לי לשיר חדש בלב. במקביל פינקו אותנו על חשבון הבית בגלידה שהם רוקחים במקום בטעם גויאבה ולמון גראס (יש עוד טעמים והם משתנים בהתאם למצאי הפירות וחומרי הגלם בשוק). גלידה מעולה , יופי של מרקם ושילוב הטעמים של גויאבה ולמון גראס זה הרעננות בהתגלמותה טעם לימוני עדין עדיף עם הדהודי כמו מנטה שהגויאבה מביאה איתה תענוג. גם פינקו אותנו בשני צ'ייסרים ממשקה הבית. משקה בשם 44 שמכיל  44 קוביות הסוכר ו-44 פולי הקפה המושרים 44 ימים בוודקה ותפוז ויוצרים את המשקה.

לצערי אין לי לא תמונות וגם לא את החשבון המדויק לקיתי ברשלנות קלה באותו ערב ורק אחרי שהשארנו צלחות ריקות נזכרתי שלא צילמתי…

מסקנות – לטעמי מקום עם המון פוטנציאל העברנו ערב נעים במיוחד אפילו המון המלצרים שניגשו אלינו לא מעט לא העיבו על האוירה להפך הם היו מאד תוקים ומתעניינים באמת שמחנו לשתף איתם פעולה. יש פינת המתנה חמודה בכניסה לגינה. הישיבה בחצר מאד נעימה ושייכת לעיר אחרת מה שעושה אותה יותר אטרקטיבית לעירוניים שאנחנו. התפריט לא גדול אבל משתנה על בסיס יומי כך שכל פעם יש הפתעות חדשות. האוכל פשוט אבל מורכב – דיסוננס אבל ככה זה. שימוש בחומרי גלם מהשורה הראשונה בהם מטפלים בעדינות והמון כבוד יוצר מנות שיש בהם מגוון של טעמים וטקסטורות אבל בשורה התחתונה נשמרים הטעמים המקוריים. הגשת המנות (שלא להשתמש במילה צילחות ) פשוטה במידה שהיא נעימה לעין , צבעונית אבל מזמינה את המזלג פנימה לטעום את האוכל ולא להמשיך להתבונן על היצירה האומנותית ולהתבאס לאכול אותה. המחיר לא עשירון עליון אבל גם לא זול התמורה בעייני הולמת כי ברור שחומרי הגלם מושקעים ויקרים. אין לי ספק שאני אחזור לטעום מנות נוספות ובעיקר את מרק הפו שכולם ממליצים עליו ולא טעמתי.

 ©

מודעות פרסומת