גרנולה תוצרת בית

גרנולה ,נכון שאתם מדמיינים עכשיו שמדובר במתכון בריא, פאואר פוד כמעט כמו התרד של פופאי. אז זהו שלא .אין המדובר במתכון מז'אנר הבריאות מינוס פחמימות ,מינוס שומנים ,מינוס סוכר, מינוס טעם. במתכון הזה יש לא מעט סוכר אולם  אין  צריך לפתח מצפון ! (אפשר אם רוצים אני לא אמנע מימכם אך אין סיבה אמיתית לפעולה כה קיצונית ).

 גרנולה, גם אם יש בה לא מעט סוכר, יחסית לסטייק אנטריקוט או כבד אווז או חס וחלילה עוגת גבינה (יאמי), נמצאת גבוה בהירארכית הבריאות. מה גם שברגע ששידכנו אותה ליוגורט שאחוזי השומן שלו נמוכים או חלב דל (דל שומן , דל קלטוז, דל חלב כלומר חלב שקדים או כל סוג אחר שאתם אוהבים) אז למעשה מדובר בפתרון תזונתי לא רע מבחינת ערכיו התזונתיים פלוס בונוס (וזה בונוס מהותי עבורי בהיותי דביבונה קטנה שכל שעתיים מחפשת מה לשים בפה) הבונוס הוא שהגרנולה בשילוב היוגורט מייצרת תחושת שובע  לפרק  זמן ארוך וזאת על אף כמות הסוכר הלא מבוטלת.

אני מאד אוהבת את המתכון הזה ולכן מייצרת גרנולה ביתית אך ורק על פיו במשך למעלה מחמש שנים. הכי חשוב שאני עושה אותו אך ורק לאנשים שאני באמת אוהבת ושאני חשה צורך עז לפנק אותם. הכנת הגרנולה אינה פעולה מורכבת או מסובכת אבל כמו שאימי ז"ל היתה אומרת זה מתכון שיש בו קצת פצ'קריי בעיקר סביב קיצוץ האגוזים והפירות היבשים. בפועל זה לוקח בדיוק חמש דקות לקצוץ את האגוזים ועוד חמש דקות לפירות היבשים שאותם חותכים בעת שהגרנולה משתזפת לה  בתנור. מצרך חשוב בהכנת הגרנולה הוא דימיון וטעם האישי – מבחינת תוספות, השמיים הם הגבול לכו עם הלב שלכם ,העיניים וטעמכם. אין פה מקום לטעויות כל שילוב שטעמתי היה טעים.

מחכה להשתדך לשיבולת

מחכה להשתדך לשיבולת

החלק החביב עליי במתכון הזה הוא רכישת המוצרים האגוזים והפירות המיובשים ששוכבים להם בשקים צבעוניים ומפתים. חגיגה לעיניים ותעוקה לארנק, אבל זה כבר שייך לבלוג אחר פוליטי שיתלונן על המצב הכלכלי המחורבן בארץ כלומר אהממ בלוג שהוא לא שלי.

מה צריך :

שתי כוסות שיבולת שועל גסה

כוס תערובת אגוזים – קשיו לא קלוי, פיסטוק לא קלוי, אגוז ברזיל , פקאנים , שקדים שלמים , בונדוק כל תערובת שאוהבים.

כוס תערובת פירות יבשים – תות מיובש, קליפות הדרים מיובשות , קוביות קוקוס, מנדרינה מיובשת , קיווי מיובש .

כמובן שאפשר גם צימוקים , חמוציות , ליצ'י מיובש, מלון מיובש , מנגו מיובש הבנתם את העקרון…
לפעמים אני מוסיפה – נטיפי שוקולד, בננה מיובשת , תפוח מיובש
לתערובת הפעם הוספתי גם קוקוס קלוי שמוסיף טעם ומרקם קראנצ'י

לסירופ:

חצי כוס סוכר – אני משתמשת בעיקר בסוכר קנים חום כדי להרגיש שהשקעתי בבריאות, אבל הפעם לא היה לי עשיתי עם סוכר לבן.

שלוש כפות מים

כפית תמצית וניל משובחת

קורט מלח – לא לוותר בשום פנים ואופן זה שם דגש על כל הטעמים.

כף סילאן

הבסיס מוכן אגוזים ושיבולת מעורבבים עם הסירופ בדרכם לתנור

הבסיס מוכן אגוזים ושיבולת מעורבבים עם הסירופ בדרכם לתנור

מה עושים:

שמים שתי כוסות שיבולת שועל בקערה גדולה. ומוסיפים לה כוס תערובת אגוזים קצוצים לגודל פחות או יותר של הגרנולה מי שאוהב חתיכות יותר צ'אנקיות שיחתוך לחתיכות יותר גדולות. אני את הקשיו למשל אוהבת לחצות וכל חצי לחצות, זה פחות או יותר הגודל המומלץ לטעמי.

מכינים את הסירופ:
בסיר קטן על אש בינונית מחממים את כל המרכיבים עד להמסה מוחלטת. את הסירופ שנוצר שופכים היישר על תערובת הגרנולה והאגוזים מערבבים היטב (הכי נח בכף עץ) עד שכל אגוז ושיבולת מצופים היטב. לא לשכוח להכניס את  הסיר שבו הכנו את הסירופ היישר לכיור ולמלא אותו במים עם טיפת סבון כלים כדי שלא ידבקו שאריות הסוכר לנצח. את תערובת השיבולת והאגוזים המצופה משטחים היטב על תבנית התנור שריפדנו בנייר אפיה מבעוד מועד- שכבה אחת  יפה ובלי גבעות. מכניסים לתנור שחיממנו מראש לחום של כ – 140 מעלות. נותנים לתערובת להתייבש כשמונה דקות  מערבבים אותה היטב ומניחים לעוד שמונה דקות .לאחר מכן יש לבדוק מה שלום הגרנולה, לפעמים זה בדיוק הזמן להוציא ולפעמים צריך עוד כמה דקות. אני אופה את התערובת בערך 25 דקות זמן אפיה כולל, אני אוהבת אותה קראנצ'ית ויבשה. לכל תנור נדרש הזמן שלו בעקרון ניתן לגעת בשיבולת השועל ולראות מה מידת היובש והקראנצ'יות שלה אם מספיק לכם תוציאו מהתנור. סממן נוסף הוא ריח נפלא שמפיצה הגרנולה האפויה בכל הבית. הכי חשוב להיות עם היד על הדופק ואחרי 15 שעה לבדוק כל ארבע חמש דקות ולהפוך.

בזמן שהתערובת בתנור לקצוץ את ערימת הפירות היבשים שבחרתם. תנו לגרנולה להתקרר בתבנית כעשר דקות ולאחר מכן שלבו את הפירות היבשים. (בשלב זה אפשר להוסיף גם גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת , שקדים לבנים חצויים או במקלות כל אלו ישרפו בתנור לכן אנו מוסיפים אותם לאחר מכן). להשאיר את הגרנולה בתבנית עד שתתקרר לגמרי ורק לאחר מכן להעביר אותה לכלי.

פירות יבשים קצוצים מחכים לתורם

פירות יבשים קצוצים מחכים לתורם

ניתן כמובן לעשות כמות גדולה פשוט להכפיל כמויות.אני אוהבת שהגרנולה טריה לכן מעדיפה לעשות כמות יותר קטנה ולעשות כל פעם מחדש.

מתקררת בתבנית

מתקררת בתבנית

מחכה לבוקר שלמחרת

מחכה לבוקר שלמחרת

©

מודעות פרסומת