ביקור באוזריה – תענוג בכל המישורים

אני אוהבת מקומות שבאים מאהבה. בתל אביב יש המון מקומות מוצלחים יותר או פחות אבל נדירים אלו שיש בהם את הקסם המיוחד שננסך בהקמתם ומפיץ את אורו בקיומם. מקומות שכאלו הינם יחידי סגולה, בהם  אתה מרגיש שמדובר בפרוייקט חיים , בתינוק אהוב  מקום שהוא הרבה יותר מעסק הוא הגשמה. במקומות שכאלה מהרגע הראשון בו פתחת אליהם את דלת הכניסה את חש ברוח ההשראה והיא זאת  מעניקה לסועד /לקוח/ מבלה  חוויה כוללת המקיפה את כל חושיו ולא רק את חוש הטעם. מקומות מהסוג הזה אלו מקומות  שברגע שיצאת מהם אתה כבר מתכנן את הפעם הבאה שתחזור. אוזריה הוא בול כזה מקום. כיף זאת המילה שנטמעה בחווית הביקור שלי , היה לי כל כך כיף  בכל המובנים. המקום מעוצב אבל שומר על פשטות,הוא לא גדול, הוא אינטימי ויש בו צוות הורס את הבריאות במובן החיובי הסלנגי של הביטוי.

אוזריה

כנסו כנסו לא תרצו לצאת

צוות  שרואים עליו שהוא בא לעבודה בשיא הכיף, ברצון. חוץ מכל אלו האוכל מעולה, יצירתי במידה ונוטף טריות. וחוץ מכל מה שאמרתי עד כה  יש כבוד לאלכוהול. על הבר רוקחים קוקטיילים שווים, והאוזו רץ כמים.

אוזריה צילום אוירה

מעוצב אבל שומר על פשטות – מתכתב עם הרחובות שבחוץ

פס הקול קצת הזוי מיש מש מוסיקלי אקלקטי , אבל איכשהו כל הברדק הזה משתלב מעולה ועושה רון בלב. על כל היופי הזה  מנצחת השפית אביבית פריאל (אקס טפאו) בנעימים ,ברוגע וביצירתיות אין קץ. פינת האושר הקטנה הזאת ממוקמת ברחוב מטלון 44 בדרום תל אביב כך שגם חניה בשעות הערב יש בשפע. מינוס אחד קטן באוזריה לא ניתן להזמין מקום, אנחנו בגענו ממש מוקדם בקו התפר בין תל אביב של יום  – זאת של המירוץ ,אנשי העסקים בחליפות, אנשי החנויות ,הריחות של שוק לוינסקי הכל עוד נמצא באויר אבל כבר חלק גדול מהמקומות סגור ומתחילים לחוש את הוייב הבלייני של תל אביב של ליל ,מסתנן יחד עם הירח העולה. שבע וחצי בערב השתחלנו בזריזות לחניה בכחול לבן ונכנסנו לאוזריה. היינו שתיים ולכן החלטנו להתמקם על הבר. המקום היה ריק למדי כך שהרגשנו חופשי לשגע את הברמן החמוד.  ישבנו על הבר וחקרנו את תפריט האלכוהול ,לא מוצאת את עצמי בגזרת הקוקטיילים הברמן מיד נכנס לפעולה ולאחר מחקר קצר הכין לי קוקטייל  קייצי מבוסס ויסקי מעין שדרוג לראסטי נייל הקלאסי בניחוח הדרים.

קוקטייל

הברמן החביב עלינו – ועוד לפני שהספקנו להשתכר

אחרי שפתרנו את סוגית הדרינק עברנו לבחון את התפריט. התפריט משתנה יומית מלבד עוגנים חיוניים כמו הכרובית החד פעמית שאין בלתה של השפית פריאל. התפריט מחולק לפתיחים קטנטנים , מנות טאפטס קטנות ובינוניות . יש מבחר גדול של מנות המקיפות חומרי גלם מסוגים שונים פירות ים , דגים , בשר ואף מנות צמחוניות מפתות להפליא. מצאנו את עצמנו מתלבטות ארוכות מול התפריט ונעזרות לא אחת בצוות שיחליט עבורנו מתוך שתיים שלוש מנות אפשריות שלא יכולנו לבחור מתוכן. בסוף הצלחנו לבחור ואלו המנות שעלו בגורל.

קודם כל הזמנו מתאבנים. מנה של כרובית. כרובית מה כבר יש לספר על כרובית? כשכרובית באה ברוטב הנכון ,קרמי,חמצמץ שמתגלגל על הלשון ומשאיר עוקץ שונה על כל בלוטת טעם אז היא נפלאה. הרוטב, מוציא את טעמיה המתוקים הטבעיים של הכרובים ומשמש מצע הולם לעיטוף החושני של הרוטב. (מאזט קטן 15 ₪).

הכרובית של אביבית

הכרובית של אביבית

הזמנו מנה של מחמצי הבית (12 ₪) שגם היא משתנה לפי המגוון היומי שהחמיצו במקום. אנחנו קיבלנו זיתים נפלאים , מלפפונים חמוצים ,שיפקונות – פלפל שיפקה קטן חרפרף חמצמץ ועגבניות שרי. כדי לעזור לנקות את הצלחות עד תום הזמנו מנה של לחם הבית (18 ₪) שנוכל לטבול אותו בתוך שלוליות הרוטב הנותרות מיותמות  – לחם טרי שנאפה במקום פריך מבחוץ ואורירי מבפנים שהוגש עם מטבל של עלי גפן ושמן זית. המטבל היה מעולה ,מאוזן בטעמיו מוציא את כל עדינות עלי הגפן ומשאיר מאחור את הנשכנות החמצמצה שלהם. השילוב בין הלחם החם שלו קשה מתפצפץ שנטבל בתוך הירוק של עלי הגפן והזהוב של שמן הזית היה מענג במיוחד.

צלחת חמוצים

צלחת חמוצים

לחם עם מטבל עלי גפן

לחם עם מטבל עלי גפן

מהפתיחים הקטנטנים הזמנו גם טוסט טונה מעושנת וצ'ימיצ'ורי בצל ירוק (12 ₪) שלמות בצלחת לכאורה הכי פשוט שיש לחם קלוי עליו טונה שעושנה בעדינות,לא תוקפנית מקבלת באהבה את ליטוף הצ'ימיצ'ורי הירקרק שמקפיץ את טעמה. מנה קטנה ,פותחת חיך אידיאלית שמשאירה טעם של עוד ומגרה את כל החושים.

ברוסקטה טונה צרובה

שלמות בצלחת – האושר בא במנות קטנות

הזמנו לנו גם מנה של סביצ'ה קיץ. קוביות דג לבן ,קוביות מנגו וקוביות אננס (48 ₪). מרקמו של הדג רך אך קופצני כמעט מפזז על הלשון משתלב נפלא במרקם הנימוח של המנגו וביחד עם המרקם הנגיס של שחקן החיזוק האננס יוצר שילוב מרקמים שנעים לחיך ומשתדך נפלא ללחם. מנה קלילה שמעלמת בזריזות מהצלחת כמו לא היתה שם מעולם.

סביצ'ה קיץ

סביצ'ה צוהל קייצי

בשלב הזה הרגשנו נינוחות חמימה משתלטת עלינו מפלס הצחוקים עלה ,המקום התמלא ,המוזיקה התגברה והתאורה הוחשכה. יכולנו להסתפק במנות הללו אבל הסקרנות שלנו לא נתנה לנו לותר על הזמנה של מנה נוספת מהתפריט המדויק בגודלו (לא גדול מדי ולא קטן מדי מנות מגוונות שיענו על מגון צרכים ורצונות ). התלבטנו בין מנה של תמנון או שרימפס אולי אפילו דוקסל פטריות שמגיע על מצע פריקי. ברוב קולות שלנו ושל הברמן החביב עלינו הוחלט על מנת התמנון הצרוב שמגיע על תבשיל עדשים שחורים, לימונים וצ'ילי (56 ₪). המנה אינה מצטיינת ביופי רב אבל מדובר במנה מעולה, מנחמת, עגולת טעמים. טעמו העז של התמנון ,בשרו הבשרני הצרוב מתחבא בתוך תבשיל העדשים חם מתובל ולימוני ברקע ניחוח פיקנטי שמשמח את בלוטות הטעם ולא מכביד עליהן. העדשים רכות במרקמם אבל לא מבושלות מדי. טעמי חורף במנה שנשארת קלילה וקייצית. בכל המנות התיבול נוכח אבל לא שתלטני. יש יד בוטחת שמובילה את המטבח בידענות בבישול נבון של חומרי גלם טריים שמקבלים דגש בעזרת התיבול שמוציא את המיטב שבהם.

קדרה קייצית תמנון צרוב מתחבא בתוך תבשיל עדשים שחורות עשיר טעמים

קדרה קייצית תמנון צרוב מתחבא בתוך תבשיל עדשים שחורות עשיר טעמים

לקינוח לא יכולנו לעמוד בפני מנת קרם ברולה בדובדבני אמרנה. זאת המנה היחידה שקצת התאכזבנו ממנה. המנה מוגשת במרקם של סמי פרדו חצי קפואה. אני אוהבת את קרם הברולה שלי בצורתו הקלאסית ולא אהבתי את תחפושת הגלידה שלו. טעמו היה משובח ודודבני אמרנה תמיד טעימים אבל זו לא מנה שאחזור להזמין.

קרם ברולה עם דודבדבני אמרנה

ברולה אמרנה

הכי כיף היה לי שביקשתי לקבל קפה הפוך בכוס זכוכית ששמורה לאוזו ,על אף שהברמן הסתכל עליי במבט מוזר ומשתאה הוא הכין לי ככה,  בדיוק כמו שאני אוהבת.הקפה היה אקורד סיום מושלם לערב מדהים.

קפה בכוס של אוזו

קפה בכוס של אוזו

ישבנו באוזריה כארבע שעות בלי להרגיש את הזמן חולף. ללא ספק שותפתי לערב היתה חלק ניכר מהצלחתו פעמים מעטות בחיים אנחנו מוצאים מישהו שאוהב אותנו בצורה כל כך נכונה, אמיתית ,ישרה על אף ואולי בגלל המגרעות שלנו ולא רק בגלל היתרונות שלנו. מישהי/ו שאפשר להוריד איתו את כל המסיכות ולהיות פשוט נטו אתה. והשותפה שלי לארוחה היא בדיוק מישהו כזה שרואה אותי שלמה ואוהב את המכלול. גם באוזריה הרגשתי שפותחים דלת ענקית, פשוט תבוא, תאכל תבלה כי כיף אצלנו , ככה פשוט.זאת הרגשה מרעננת ,נקיה ואני ממש מחכה לביקור הבא שלי. בשורה תחתונה כמה כסף?  על כל הדברים הטעימים הללו  פלוס כוס קווה שילמנו מחיר הוגן להפליא של 300 שקל. רגע לפני יום האהבה , בעיצומו של עוד קיץ מהביל במישור החוף תעשו לכם טובה ולכו להתפנק.

 ©

מודעות פרסומת