אטריות סובה מוקפצות ברוטב מתוק מעושן

שבת צהריים , חזרנו אני והגסטרונום הביתה מהקרנה של "המבוך" סרט פנטזיה של "פעם" מצד אחד תמים ובקצב יחסית איטי בהשוואה לסרטים של היום מצד שני מלא בתוכן ,במשפטי חוכמה במסרים וערכים. שנינו התענגנו על הצפייה כל אחד מנקודת המבט הגילאית שלו. הגענו רעבים הוא פרש לענייניו ואני נכנסתי למטבח תוהה איך אצליח לאלתר ארוחה זריזה כשלא הפשרתי שום דבר מבעוד מועט. נזכרתי שבמקפיא נחה לה פסטרמה ביתית מחזה עוף (עשיתי מהמתכון הזה). כשאני מכינה פסטרמה אני מכינה בכמות כפולה כדי שתמיד יהיה לי במקפיא לשימוש בעת מצוקה הפסטרמה משדרגת בקלות מגוון מאכלים החל בחביתה ,טורטיה ,טוסט, פסטות וכמובן אטריות מוקפצות. כאשר הפסטרמה מוכנה אני מוציאה מהתנור נותנת לה לנח כעשרים דקות עד חצי שעה ואז פורסת ומקפיאה בחבילות של 100 – 200 גרם לשימוש עתידי. הבשר פרוס ובכמות קטנה כך שהוא ממהר להפשיר. הפעם לא חיכיתי אפילו להפשרה מלאה בעודו חצי קפוא חתכתי לרצועות קטנות יותר את הבשר והקפצתי – נדרשו עוד דקותיים נוספות לבישול.

ממעמקי זכרוני נזכרתי בבייקון המיותם ובחבילת אטריות סובה ששוכנת לה במזווה ההתלבטות נגמרה – מנת מוקפץ של אטריות סובה עברה לשלב שני אני קוראת לו שלב בתיה עוזיאל – "הכינותי מבעוד מועד" – סודו של כל מוקפץ טוב הוא הכנת כל המרכיבים מראש שיחכו בצורה מסודרת כחיילים על השיש עד שיזכו להשתדך זה לזה. כדי שכל הרכיבים יהיו מוכנים ממליצה על שלבי העבודה הללו:

להכין את הירקות והאטריות

לקצוץ את הבשר

להכין רוטב

לקצוץ עשבי תיבול

כשהכל מוכן ניתן להתחיל להרכיב את המנה בזריזות.

אפשר לוותר על הבייקון אבל אז גם יעלם הטעם המעושן העדין של המנה והיא תהיה מעודנת יותר וטיפה יותר מתקתקה כיוון שטעמי העישון מעדנים את המתיקות. לשומרי כשרות ניתן להשתמש בחזה אווז מעושן הוא קצת יותר דומיננטי בטעמו המעושן.

אבקת הדאשי לטעמי הכרחית, אפשר להשתמש במקום ברוטב דגים כף אחת או מקסימום שתיים.

מיסו – ממליצה בעיקר עכשיו לקראת החורף לרכוש שקית ממרח ולהחזיק בבית, זה מחזיק נצח ותמיד אפשר לשדרג בעזרתו מוקפצים ומרקים אסיאתים וכמובן להכין בעשר דקות מרק מיסו מצוין ומחמם. אני השתמשתי במיסו לבן. אפשר להשמיטו מהרוטב אבל אז לעבות את הרוטב בעוד קצת סויה וסילאן לפי הטעם.

מה צריך:

חבילה של אטריות סובה

חצי חבילה ברוקולי קפוא / טרי

רבע חבילה שעועית ירוקה עדינה

צרור כוסברה

בצל ירוק

400 גרם עוף / פרגית / פסטרמה

100 גרם בייקון / פרשוטו מעושן / פנצ'טה – קצוץ

תוספות אפשריות ורצויות : אספרגוס ירוק , עלי בזיליקום

כוסברה

כוסברה

לרוטב:

סויה – שתי כפות

טריאקי /סילאן – ארבע כפות (אם משתמשים בסילאן ולא ברוטב טריאקי אז בכמות זהה לסויה )

שתי כפות ציר דאשי מוכן – אבקה של ציר דגים יפני ,קונים בחנויות מתמחות. אני משתמשת בשקיקים. כל שקיק אבקת דאשי מספיקה להכנת כוס ציר (שזה המון). שקיק אבקה בכוס ועליו שופכים מים רותחים. ואז זה הקטע הטריקי.. תופסים מרחק מהסרחון שעולה מהכוס. מסריח אבל הכרחי ומשדרג מאד רטבים אסיאתים.

כפית מיסו  – ממרח מיסו קונים בחנויות מתמחות ,שורד המון זמן במקרר.

ג'ינג'ר כתוש / מגורר רצוי טרי אם אין אז כבוש.

שן שום קצוצה היטב

נגיעת לימון – שפריץ קטן

צ'ילי אדום חריף – לי הספיק חצי פלפל נטול גרעינים ,לכו עם הלב שלכם לענין החריפות.

כמה טיפות שמן שומשום

להכנת הרוטב : מאחדים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב וטועמים, אני אוהבת לערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית. הרוטב אמור להיות יותר מתוק ממלוח אם לא השגתם את האיזון החביב עליכם שחקו עם המרכיבים בהתאם למה שחסר לטעמכם.

מבט מקרוב

מבט מקרוב

מה עושים:

מבשלים במי מלח רותחים, ברוקולי ושעועית ירוקה  למשך חמש דקות בערך עד שהמים שוב מגיעים לרתיחה.(טמפרטורת המים יורדת כשמכניסים אליהם את הירקות הקפואים מן המקפיא) מוסיפים את אטריות הסובה. מבשלים כחמש עד שבע דקות בערך.  לטעום אטריה אם היא רכה ומתמסרת להסיר מהאש ולסנן.

לחמם ווק ולזרוק לתוכו את חתיכות הנקניק המעושן – אין צורך להוסיף שומן, השומן מחתיכות הנקניק יתמוסס ויעשיר את טעמי המוקפץ בניחוחו המעושן.  לאחר שתי דקות בערך כאשר הנקניק צרוב ומפתה יש להוסיף כף רוטב וכף מים ואת  חתיכות הפסטרמה / נתחי חזה עוף / פרגיות. לאחר שהבשר נצבע יפה ענין של דקות בודדות מוסיפים עוד כשתי כפות מן הרוטב ושתי כפות מים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. לאחר כשתי דקות נוספות מוסיפים את האטריות, השעועית הירוקה והברוקולי ולאט לאט מוסיפים את הרוטב עד שכל המנה מצופה היטב ברוטב. סוגרים את הגז ומפזרים מלמעלה כוסברה.

אטריות מדגמנות

אטריות מדגמנות

קוצצים לקערית עוד חופן נאה של כוסברה ובצל ירוק. אותם מניחים על השולחן לשימוש עצמי והוספה של כל סועד. בנוסף אני קליתי פיסטוקים על מחבת רותחת לא משומנת למשך מספר דקות  ופיזרתי על המנה בעת  ההגשה.

מילה אחרונה על אטריות הסובה. אלו אטריות שמכילות לפחות 30% קמח כסמת. לא כולם מאד מחבבים את הטעם שלהן וגם לא את המראה האפרפר. אני מאד אוהבת אותן ואתמול גיליתי שגם הגסטרונום אכל אותן בתאווה רבה ואפילו לא שאל מה זה הטעם המוזר של האטריות. לטעמי השילוב שלהן עם ירקות ירוקים ובשר בקר ברוטב מתקתק הוא אופטימלי אבל יש להן מגוון שימושים נוספים (גם עם שרימפס הן מצוינות) . ככל שאחוז קמח הכוסמת גבוה יותר ערכן התזונתי גבוה יותר שווה לתת להן צ'אנס.

אטריות סובה בהגשה

אטריות סובה בהגשה

מודעות פרסומת