תבשיל בורגול ועדשים אדומות

הלילות הקרים ומזג האוויר המעט חורפי מדרבנים אותי לחפש מנות חמות שיחליפו את הסלט של ארוחת הצהריים. במקום לאכול עלי חסה ירקרקים ונוצצים בוינגרט בא לי להטביע את הכף בתוך תבשיל מהביל מתובל בטעמי חורף חמימים ובצבעי אדמה חומים אדמדמים. בעודי עומדת בארשת מיואשת מול החשודים הרגילים במדף התוספות מביטה בעיניים עגמומיות בפסטה ,פתיתים, אורז צצה קורצת לה שקית העדשים מול פניי. ידעתי (כשזה זה אז יודעים נכון ? ) שאני חייבת לשדך לעדשים המצפות בן זוג בדיוק לטעמם. אינסטינקטיבית הושטתי ידי לבורגול הקשוח. הבורגול חיכה להתמסר לתבשיל העדשים שהתחמם לו בסיר ויחד הם השתלבו כאילו נולדו זה עבור זה. הבורגול מהווה את הבסיס היציב הרגוע בטעמיו שמקבל באהבה את טעמי התיבול המרתקים בהם התבשלו העדשים צובעות אותו בעומק עליז של מליחות וחמצמצות מאוזנת עם הפתעת מתיקות מקורמלת מהבצל.
מעבר לרצון למזון חם שירפד טוב את הבטן התבשיל הזה גם נכון מבחינה תזונתית לעונה זו של השנה שבה צריך לעמול קשה יותר על תחושת השובע. השילוב של העדשים יחד עם הבורגול יוצר חלבון מלא. הציוות של דגן לקיטנייה משלים זה את חוסריו התזונתיים של חברתו.

מה צריך :

כוס בורגול גס
3/4 כוס עדשים אדומות
גזר לא קלוף חתוך לחתיכות גסות
שני סנטימטר ג'ינג'ר טרי
בצל חתוך לרבעים
צרור קטן של עשבי תיבול קשורים יחדיו  – ארבעה ענפי סלרי , רבע צרור כוסברה , רבע צרור שמיר
שני בצלים קצוצים
כמון
שמן זית
מלח ים , פלפל שחור גרוס
סוכר חום
מיץ לימון
עגבנייה חצויה
שניים שלושה גבעולי סלרי קצוצים

מה עושים:

1. להשרות כוס בורגול בכוס ורבע מי ברז – לשעה עד לספיגת הנוזלים.

2. לשטוף היטב עדשים אדומות ולסנן

הכנת המנה :

מתחילים בהכנת ציר ירקות זריז – הכנתי ציר ממה שמצאתי בבית. הרתחתי שתי כוסות מים בסיר יחד עם חתיכות גדולות של  גזר לא קלוף אך שטוף היטב, חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי , בצל קלוף חתוך לרבעים, אגודה קשורה של סלרי , כוסברה , שמיר – צרור קטן בישלתי על אש קטנה כארבעים דקות עשרים דקות ללא כיסוי ועוד עשרים דקות עם כיסוי.

בזמן שהציר התבשל קצצתי בצל וטיגנתי אותו על אש קטנה. זריתי על הבצל מעט סוכר חום ,מלח ים ופלפל שחור (השילוש הקדוש שלי). השחמתי את הבצל היטב עד שהיה רך , שחום ומתקתק הוספתי לבצל את העדשים והקפצתי היטב יחד עם כפית כמון ורבע כפית פפריקה. כיביתי את האש.

סיננתי את הציר מהירקות , החזרתי את הנוזלים המסוננים לסיר ואליהם הוספתי את תערובת  העדשים והבצל וחופן עלי סלרי קצוצים. בישלתי בערך כעשרים דקות על אש בינונית קטנה עד שהעדשים התנפחו והתרככו.

הוספתי את הבורגול השרוי ,סחטתי את חצאי העגבניה לתוך התבשיל מיץ בלבד. הוספתי רבע כפית מלח, שמינית כפית כמון, זילפתי מעט שמן זית ומיץ לימון. ערבבתי עם מזלג  ובישלתי יחדיו על אש קטנה מספר דקות נוספות להסמכה וצמצום חלק מהנוזלים.

מבט מקרוב - מצלמת בעבודה לאור הניאונים תדמיינו שהיא מקושטת וקצת יותר מושכת את העין

מבט מקרוב – מצלמת בעבודה לאור הניאונים תדמיינו שהיא מקושטת וקצת יותר מושכת את העין

עוד קצת בלה בלה :

המתכון נקרא קצת מסובך כיוון שיש מספר שלבי הכנה אבל בפועל הבישול עצמו פשוט להפליא. כל שלב בנפרד אינו מסובך וזריז לביצוע. מתקבל תבשיל בריא, חם וחורפי המשמש מצע  נפלא לחזה עוף בסומק בזילוף של טחינה גולמית , טיפונת מיץ לימון ונגיעות מלח ים.
התבשיל יהיה גם בסיס מעולה לבשר טחון מוקפץ קלות עם צנוברים ובהרט או כמון וטיפונת קינמון.
ואין לי ספק שגם כמצע לפילה דג לבן שנאפה בגריל עם מעט שמן זית , תבלינים ועגבניות.

מנה בהגשה - אמרתי שהיא לא מלכת היופי..

מנה בהגשה – אמרתי שהיא לא מלכת היופי..

בואו נסתכל לאמת בעיניים זאת לא מנה שתזכה בתחרות מלכת היופי אפשר לשפר את המצב ולפזר עלעלי נענע וכוסברה קצוצים לתוספת ירוקה ומרעננת. אפשר לנקד אותה מעט באפונה ירוקה עדינה  חלוטה , אבל גם בלי כל אלו היא טעימה להפליא.

©

מודעות פרסומת