ציזיקי למתקדמים

לאור מזג האויר הקייצי, בשילוב עם יוגורט ביו 1.5 אחוזי שומן באריזה חדשה משפחתית שקיבלתי להתנסות וגסטרונום אחד בתחילת גיל ההתבגרות שכל הזמן רעב. התנאים הבשילו להכנת צזיקי למתקדמים. יוגורט הוא מצרך מבוקש בביתנו. הקיצוני מכולנו הוא האבא של שאוהב את היוגורט שלו חמוץ כלימון, הגסטרונום אוהב יוגורט טבעי, אך מאוזן בטעמיו, הכלום פוד אוהב יוגורט  במתיקות מעודנת ואילו אני אוהבת את המוקצפים למינהם.

בניסיון לקצץ בכמות הפחמימות שאנו צורכים, אני מוצאת ביוגורט פתרון לתוספת חלבונים מזינה למדי. צזיקי, מנה שהיא  ספק משקה, ספק מרק קר , ספק סלט בהסוואה זאת אחת המנות החביבות על הגסטרונום כתוספת לארוחת ערב או כפינוק כשהרעב הקטן תוקף. החיך של הגסטרונום הוא חיך הרפתקן , הדורש טעמים מורכבים ומעניינים, על כן שדרגתי מעט את הצזיקי המקורי בתוספת של  טעמים נושכים ודומיננטים. למרות שמדובר בטעמים עזים כאשר הם  מתערבבים במרקם הקרמי של היוגורט מתרככת חדות  הטעמים העוקצנית שלהם.

המתכון הינו למנה אחת גדולה או שתיים/שלוש  קטנות.

הכינותי מבעוד מעוד

הכינותי מבעוד מעוד

מה צריך:

יוגורט – כאמור אני השתמשתי ביוגורט ביו של תנובה 1.5% שומן שהגיע באריזת קרטון משפחתית של ליטר. השתמשתי בחמישית חבילה שהיא 200 גרם, כמות השווה לגביע אחד של יוגורט. תבחרו את היוגורט החביב עליכם. אני מוצאת את היוגורט ביו מצוין לצרכים שלי ,הגסטרונום אוהב אותו כי הוא מאוזן היטב ולא נוטה לחמיצות. מפאת אחוזי השומן הנמוכים הוא דליל למדי ולא כבד. מי שאוהב יוגורטים מאד חמוצים ממליצה לו על אלה של טרה ומי שאוהב יוגורטים כבדים שיחפש אחוזי שומן גבוהים יותר וכל מיני שמות מפונפנים כמו יוגרט בלקן ודומיו.

מלפפון ירוק על קליפתו מנוקה מגרעיניו

רבע פלפל ירוק חריף – לודא לפני השימוש את מידת החריפות שלא תופתעו ושלא תשתמשו בחריפות שתשתלט על הטעמים האחרים

חצי לימון ננסי כבוש קטן

מספר עלי נענע

חצי בצל ירוק החלק הירוק והלבן

מיני פלפל אדום / רבע פלפל אדום – אפשר להחליף בצנונית

שן שום

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

מיץ לימון

שמן זית

IMG_0360 IMG_0362 IMG_0364

מה עושים :

חוצים את המלפפון , מנקים בעזרת כפית את גרעיניו של המלפון וקוצצים אותו לקוביות קטנטנות.

IMG_0367 IMG_0370 IMG_0372

קוצצים דק דק את הפלפל הירוק והפלפל האדום קוצצים היטב את הבצל הירוק , עלי הנענע ואת הלימון הכבוש קוצצים היטב לקוביות מיקרוסקופיות. את השום אפשר גם לגרר

IMG_0378

שופכים את היוגורט לקערה מוסיפים את כל הירקות הקצוצים סוחטים מעט לימון , מזלפים כפית שמן זית זורים מלח ים ופלפל שחור גרוס מערבבים היטב ומקשטים בעלה נענע

IMG_0381 IMG_0382 IMG_0385

אוכלים מיד או שומרים במקרר למשך מספר שעות. בקיץ ניתן להוסיף לקערית קובית קרח שתצנן את המנה ואת מזג האויר הלוהט.

הכי טעים לאכול עם לחם קלוי , קרקרים או מקלות לחם.

צזיקי בהגשה

צזיקי בהגשה

אני קצת משוויצה  בצילומים מהמצלמה החדשה שלי זאת הצפה שבאה מהתרגשות. מקוה שהשיפור באיכות התמונות מורגש.

©

מודעות פרסומת