פסטה מנוקדת בפרג ברוטב חלמוני לימוני חרדלי

נפלתי בשפעת מהסוג האכזרי ביותר לא זוכרת מתי חוויתי כזאת השבתה, סוף שבוע שלם  נמחק בתעתועי שינה. אבל דד ליין זה דד ליין והיום צריך לפרסם את הפוסט החודשי לאתגר של מנטקה. אז בכוחות אחרונים התיישבי לשרבט כמה מילים בקצרה על המנה שהכנתי עם "פרג". זה הזמן לגילוי נאות אני לא אוהבת פרג זה אינו חומר גלם ששגור אצלנו בבית. היה לי די ברור שאני מוותרת על האתגר החודש. אך משהו המשיך לנקר לי במגירת הרעיונות ולאיטה התגבשה לה המנה שהכנתי. פסטה מנוקדת בפרג עטופה ברוטב חלמון פרמז'ן וניחוח חרדל.

מה צריך לפסטה:

ארבע מאות  גרם קמח – אם מצאתם במרכול או חנויות הממחות קמח פסטה מה טוב. אני לצערי נאלצתי להסתפק בקמח רגיל אבל הוא עשה את העבודה לא רע.

ארבע  ביצים קטנות או שלוש גדולות או שלוש ביצים וחלמון

רבע כוס גרגירי פרג לא טחונים

מה עושים :

בקערת המערבל מניחים ארבע מאות גרם קמח, יוצרים גומה בקמח  אליה שופכים את הביצים מתחילים לערבל בעזרת וו לישה עד שהבצק מתאחד ומוסיפים את זרעוני הפרג. ממשיכים לערבל את הבצק עד שהפרג נטמע בצורה שווה בבצק. יוצרים מהבצק כדור, זורים על הכדור מעט קמח , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כשעה במקרר.

שליש בצק מוכן לעבודה

שליש בצק מוכן לעבודה

לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים בעזרת מכונת פסטה.

על החלק שעובדים איתו זורים קמח ואילו את שאר החלקים משאירים בקירור עד שעובדים איתם.

מרכיבים את מכונת הפסטה ומסובבים את הכפתור למצב הכי גדול מספר 1.

בצק מתמסר למכונה

את הבצק משטחים מעט למעין פיתה אליפסית ומתחילים להעביר אותו במכונה. תוך כדי זורים קמח על המכונה ומעט על הבצק. במצב מספר 1 מעבירים את הבצק כשלוש פעמים. לאחר מכן עוברים למצב 2 שוב מקמחים מעט את הבצק מעבירים במכונה וכך חוזר חלילה. אני הסתפקתי בשלב מספר 6. הבצק היה מספיק מדוקק אבל נשאר בעל מרקם בשרני מה שהלם מאד את השילוב עם הפרג. אין דבר יפה ומספק מלראות את הבצק מתארך והופך ליריעת בצק צהבהבה מנוקדת בזרעוני הפרג השחורים. תענוג.

בצק מרודד ומנוקד

לאחר שהבצק שלנו מרודד דיו. אני חותכים את הבצק לצורת פטוצ'יני. במכונה יש לי שני סוגי סכינים לחיתוך. הראשון  פטוצ'יני עבה והשני  פטוצ'יני דק. אני העדפתי לחתוך לפטוצ'יני עבה. על סלילי הפסטה היפים זריתי כמות יפה של קמח והקפצתי את הסלילים בתוך הקמח בזהירות בעזרת כריות כף היד.

חותכים את הפסטה

פסטה מוכנה ומחכה לסיר

את שאר חתיכות הבצק הכנתי באותו אופן רק בסוף תליתי ליבוש על הכסאות לשימוש עתידי.

כשהפסטה התייבשה העברתי אותה לצנצנת זכוכית ולכאורה היא אמורה להחזיק כמעט כשלושה חודשים. (לא שיש סיכוי כזה)

לפסטה פרג העדינה החלטתי לשדך רוטב מיוחד דומה לרוטב קרבונרה אבל פרפרזה נטולת בשר. (נעזרתי במתכון של רוטב קרבונרה של בצק אלים)

מה צריך: (למנה אחת)

חלמון

100 גרם פרמז'ן

נגיעה של חרדל דיג'ון משובח חלק

טיפונת מלח

מעט ממי הבישול של הפסטה – שלוש ארבע כפות

מה עושים:

בקערה גררתי חופן נאה מאד של פרמזן , עליו הנחתי את החלבון וערבבתי את התערובת נמרצות

עד שהתערובת הפכה לקרם צהוב עז. הוספתי טיפונת מלח וטיפונת חרדל וערבבתי להטמעה.

פרמז'ן חופן

כל מרכיבי הרוטב

אז התפנתי להכין את הפסטה מכיוון שמן הידועות הן שפסטה היא אוכל מפונק ולעולם אל לה לחכות לרוטב הרוטב הוא שמחכה לפסטה.

הרתחתי מבעוד מועד המון המון מים (לפחות ליטר למאה גרם פסטה) והמלחתי אותם היטב. לבצק הפסטה לא הוספתי מלח כך שכל המליחות תגיע ממי הבישול וגם מהרוטב. אבל פסטה שלא בושלה במי מלח לעולם תשאר תפלה.

פסטה טרייה מתבשלת מאד מהר משהו כמו שתיים – שלוש דקות והיא מוכנה. לפני שסיננתי את הפסטה, לקחתי מעט מנוזלי הבישול וערבבתי אותם בתוך הרוטב שלנו. סיננתי את הפסטה קלות וישר החזרתי אותה לסיר כשהוא נוטפת מים והוספתי לה את הרוטב בעודי מערבבת היטב בכף עץ על מנת שכל הפסטה תהיה מצופה בנוזל החלמוני לימוני חרדלי.

מתבשלת

הפרג עשה פלאות לפסטה. הגרגרירים הוסיפו לפסטה מרקם קראנצ'י שמאד החמיא לה. בשילוב עם הרוטב הקטיפתי שעוטף כל אטריה ואטריה נוצרה מנה מאוזנת היטב ,שלמה בטעמים וכזאת שאי אפשר להפסיק לאכול. מי שחושש מחלמון חי , לא מדובר על חלמון ממש חי הוא מתבשל גם במי הבישול החמים של הפסטה וגם הפסטה החמה מבשלת אותו.

מוכנה

לא מאמינה שהצלחתי להגיע עד הלום,מיד הולכת לכבוש שוב את המיטה ותוך כדי לטפל בילד שגם הוא חולה. לכם אני ממליצה בחום לראות את כל הדברים המשובחים שהכינו שאר חברי הפרוייקט המוכשרים. אני מתלבטת אולי להתחיל לאהוב פרג ולנסות חלק מכובד מכל המנות הללו.

פסטה מיובשת

©

מודעות פרסומת