מה כבר אפשר לעשות מפתיתים ? הרבה יותר ממה שחשבתם!

לפני זמן מה בערך התקשרה אליי מיטל מפטל (טוב נו, בטח לא התקשרה אלא כיאה לזמנים המודרנים , השתמשה באחד מאמצעי התקשורת הוירטואלים :-)) והזמינה אותי לקחת חלק בסדנת בישול המיועדת להורים וילדים. כמה דקות לתוככי השיחה התגלו שתי הפתעות ההפתעה הראשונה האושיה שמעבירה את הסדנה, היא לא אחרת מאשר טום פרנץ הזוכה בעונה הקודמת של מאסטר שף. ההפתעה השניה היתה נושא הסדנא: "כל הנפלאות שאפשר להכין מ… פתיתים" – כל זאת בחסות סוגת שיצאו עם סדרה חדשה של פתיתים בצורות מגניבות שמשמחות ילדים (אותיות בעברית , אנגלית , מספרים וכו'). התגלית הראשונה היתה משמחת ידעתי שהגסטרונום יתעלף מהתרגשות אולם התגלית השניה היתה קצת מאיימת כי הגסטרונום שלי הוא (ספוילר : היה) סרבן פחמימות ידוע (לא פסטה, לא אורז ולא פתיתים מאז שעמד על דעתו). הודעתי לו חד משמעית שהחל ממועד הסדנא הוא הופך את חברבורותיו וממש אבל ממש מתאהב בפתיתים. האמת לאמיתה היא שלו לא הייתי מתביישת, בשמחה הייתי מבשלת לעצמי סיר פתיתים ,ממיסה בו חתיכת חמאה או מערבבת אותו עם קילו בצל מטוגן ובולסת להנאתי. הגסטרונום חיכה לסדנה בכיליון עיניים מוכן להרפתקה ולמפגש עם מר פרנץ. הארוע עצמו היה מקסים ונינוח כל משפחה קיבלה שולחן עבודה ,מצרכים ומתכון שנרקח על ידי טום. אנחנו בישלנו לפי המתכונים.כל מתכון שלח אותנו לאזור זמן אחר על הגלובוס. ביקרנו בספרד (פאייה פתיתים), בים התיכון (סינייה פתיתים) אני והגסטרונום התעופפנו היישר לאסיה לפי בחירת הגסטרונום , לייצר קארי פתיתים ירוק עם פרגיות.זאת מנה נהדרת ,עתירה בטעמים דומיננטיים שחלב הקוקוס והפתיתים מעדנים אותה.

כזה הוא. מקסים

כזה הוא. מקסים

טום הדריך את הילדים בסבלנות ובנעימים משרה ניחוח אירופי של נינוחות נעימה. פעילות בישול עם ילדים היא פעילות נפלאה ומגבשת. צריך לתת להם קמצוץ יותר עצמאות ממה שהיינו רוצים לתת ואז רואים איך הם פורחים, ממליצה בחום לנסות בבית (רגע לפני שהעוזרת מגיעה).

שף נולד

שף נולד

כשיצאנו מהסדנה הגסטרונום התאהב בחומר הגלם ומאז הוא משלים את כל השנים בהם סירב לאכול פתיתים. כדי לפנק אותו באופן מיוחד הרכבתי מנה במאחדת בתוכה טעמים ומרכיבים האהובים עליו במיוחד והכנתי לו לארוחת ערב ביום שהוא חוזר מורעב במיוחד משלל עיסוקיו סלט פתיתים וסלמון אסיאתי חריף מתוק.

מה צריך:

שתי כוסות פתיתים (בכל צורה שתחפצו)

פילה סלמון או נתחי סלמון עם עצם מרכזית רוטב טריאקי (אני השתמשתי בשאריות מטייק אווי שהיו לי בבית ניתן ליצר לבד מסויה סילאן ומעט שום)

שני מלפפונים ירוקים – נקיים מגרעינים

פלפל אדום – אני השתמשתי בשני פלפל מיני אחד אדום אחד כתום

פלפל צ'ילי נקי מגרעינים

ג'ינג'ר טרי – כסנטימטר

שן שום

ארבע רצועות של תפוז מסוכר

בצל ירוק

חצי צרור כוסברה

מעט עלי נענע

לרוטב :

שלוש כפות סויה

כפית רוטב דגים

כפית חומץ אורז

כמה טיפות שמן שומשום

כפית סוכר חום / רבע מטבע סוכר דקלים מגורר

שתי כפות מיץ תפוזים סחוט

פתיתים בצורת חיות

פתיתים בצורת חיות

IMG_1884

מה עושים:

1. מרתיחים כמות נכבדת של מים כאילו אנחנו הולכים לבשל פסטה , בערך חמישה ליטרים. לא לשכוח להמליח את המים. כשהמים רותחים מכניסים את הפתיתים ומבשלים אותם עד שהם מתרככים אבל נשארים מעט נגיסים ממש למידת עשייה אל דנטה כמו פסטה. כשהפתיתים מוכנים מסננים ומערבבים עם כף שמן זית על מנת שהפתיתים יהיו משומנים ולא ידבקו זה לזה.

הפתיתים מוכנים

הפתיתים מוכנים

2. כשהמים על הגז עוברים לטפל בנתחי הסלמון. לוקחים יריעה של נייר כסף עליה מניחים את נתחי הדג שמרחנו מבעוד מועד במעט רוטב טריאקי. חשוב להקפיד למרוח את שני צידי הדג. למרוח מעט טריאקי בעזרת האצבעות שהדג יהיה מרוח כולו אבל לא להגזים בכמות הרוטב. מקפלים את יריעת נייר הכסף כמו מעטפה לסגירה מוחלטת. מניחים את המעטפה שבתוכה הדגים על תבנית ואת התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך זמן של כעשרים דקות.

בדרך לאפיה

בדרך לאפיה

3. קוצצים מלפפונים , פלפל , פלפל צ'ילי , שום , ג'ינג'ר וקליפות תפוז מסוכרות, מניחים בקערת הגשה.

4. קוצצים כוסברה ,נענע ובצל ירוק ומניחים בקערה נפרדת

5. מכינים את הרוטב – מאחדים היטב את כל המרכיבים בקערה, מקפידים שהסוכר ימס.

6. כשהדג מוכן מוציאים אותו מהתנור ומפרקים אותו לנתחים קטנים (בדומה לטונה מקופסה) הדג מקבל ארומה מתקתקה מהטריאקי ומכוון שהוא בעצם עובר אידוי בתוך המעטפה הסגורה הוא נשאר רך ונימוח ומתפרק בקלי קלוטו.

נתחי סלמון מאודה מוכן להכנס לסלט

נתחי סלמון מאודה מוכן להכנס לסלט

7. מכניסים את נתחי הדג לקערה , מוסיפים את הפתיתים מערבבים היטב מוסיפים שתי כפות רוטב ומוסיפים כוסברה , בצל ונענע ומוסיפים עוד שתים / שלוש כפות רוטב. טועמים אם יש צורך מוסיפים מעט מלח ממש נגיעה שתדגיש את הטעמים.

מערבבים יחד

מערבבים יחד

הכמות שבמתכון המצורף מספיקה לשני סועדים מאד רעבים או לארבעה פחות רעבים. המנה קלילה מתאימה לאביב בא עלינו לטובה ורצוי להגיש אותה בטמפרטורת החדר לא קרה מן המקרר. הגסטרו (שם חיבה) אהב אותה מאד אבל זאת לא חוכמה אני חושבת שתמיד אפשר לקנות אותו בצ'ופסטיקס :-). אנחנו בחרנו לעשות את המנה עם פתיתים בצורה של בעלי חיים הכלום פוד בעיקר נהנה לשלוף פתית אחד בודד ולזהות את בעל החיים הכי הוא התלהב מזה שהוא מצא נשר. ואני אני התאפקתי לא לסיים את כל הסלט בעת ההכנה.

בתאבון

בתאבון

©

מודעות פרסומת