דוגמניות גזר דקיקות ומקורמלות

לדד ליין יש כשרון להיות תמיד במועד לא נח. הפעם האתגר החודשי של מנטקה הגיע מוקדם מהצפוי כלומר הוא הגיע בדיוק בזמן רק שאצלי הזמן היה איטי יותר. בקיצור הפעם באמת האתגר היה סופר אתגרי אפיה עם חומר הגלם המפתיע ירקות שורש. זה הזמן לספר לכם שזה חודש מרתק שווה הצצה לשאר המתכונים הנהדרים שפורסמו .
לכאורה היה לי מתכון מנצח – תפוצ'יפס בטטה אפוי, שהגסטרו אוהב במיוחד, אבל זה לא באמת מתכון.
כן, זה הרגע שאני כותבת לכם את הוראות ההכנה ואתם מקבלים שני מתכונים במחיר אחד:
קולפים בטטות, בעזרת קולפן חותכים את הבטטות לרצועות דקיקות. מניחים את הרצועות בקערה מוסיפים שתי כפות שמן זית מעט מלח טיפונת צ'ילי חריף. מערבבים היטב בעדינות בעזרת האצבעות. פורסים נייר אפיה ומורחים אותו בטיפה שמן זית. מסדרים בשכבה אחת את רצועות הבטטה ומכניסים לתנור על מאה מעלות למשך ארבע שעות לפחות. מטורפים כמוני גם הופכים אחרי שעתיים. יוצא כמו תפוצ'יפס בטטה.
ככה עברו להם הימים והחודש קרב לקיצו ועוד לא היה לי ברור מה יאפה לכבוד מנטקה.

יום אחד קמתי בבוקר ובעודי מתקלחת איכשהו הבליח רעיון בליבי שההשראה לו באה מעוגיות התחרה הכה אהובות עלי. גזר מגורר, מקורמל, אפוי לדיסקיות דקיקות של עונג.

IMG_1979

 

דוגמניות גזר דקיקות ומקורמלות

מה צריך:

4 גזרים קטנים
10 כפות של חצאי שקדים לבנים (שקיות של 200 גרם או בתפזורת בחנויות תבלינים)
חופן קשיו לא קלוי משהו כמו חמש עשרה יחידות מרוסק גס לחתיכות קטנטנות במעבד מזון
כפית קינמון
קורט מלח
חלבון ביצה בטמפרטורת חדר
רבע כוס סוכר חום
שלושים גרם חמאה
רבע כוס סירופ תירס
כף קמח תופח

IMG_1946

מה עושים:

את הגזרים מגררים במעבד מזון בפולסים. סוחטים אותם ידנית קלות על מנת להוציא חלק מהנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים להם את השקדים, הקשיו, קורט מלח וקינמון. מקציפים ידנית היטב את  חלבון הביצה למעין קצף אורירי.
כשהכל מוכן מכינים את הקרמל במחבת: מניחים במחבת סוכר חום, סירופ תירס וחמאה ומאחדים בעזרת כף עץ לתערובת קרמלית בצבע חום בהיר. את הקרמל שופכים לקערה עם הגזר, מערבבים היטב ומוסיפים את חלבון הביצה וכף קמח. אני הוספתי קמח תופח אפשר גם רגיל ובטח גם קמח מלא. מאחדים טת התערובת. בעזרת כף חצי מלאה מניחים תלוליות בתבנית מצופה נייר אפיה מעט משומן עם חמאה. ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. אני אפיתי קרוב לארבעים דקות. עשרים דקות התבנית הונחה על רשת במרכז התנור עוד עשר דקות על תחתית התנור כדי שבסיס העוגיות יהיה קראנצ'י ועוד בין שבע לעשר דקות במרכז התנור. הריח בבית משגע. הטעם שלהן ביום האפיה גן עדן. אפילו כלום פוד שמתרחק מירקות כמו ממגפה אכל בהנאה, כשיום למחרת הוא גילה שאלו עוגיות גזר הוא כמעט התעלף. ביום למחרת הן עדין טעימות אבל מאבדות את פריכותן.

 

IMG_1981

 

מתנצלת על הפוסט המבורדק בצוק העיתים הוא נכתב בסלולרי. כשאגיע למחשב אמיתי בעוד מספר ימים אערוך אותו כראוי.

מודעות פרסומת