כנפי עוף במייפל וצ'ילי מתוק או כנפי עוף שילדים אוהבים במיוחד

ארוחות הצהריים לגסטרו ילד הן ענין מורכב בביתנו מצד אחד קשה להפליא לרצות את טעמו ההפכפך שמשתנה חדשות לבקרים מצד שני הוא מאפשר מנעד לא קטן של חומרי גלם שאמהות אחרות חולמות שהילדים שלהם יאכלו שמינית ממנו. על כן לפי רוב אני משתדלת למלא אחריו בקשותיו והעדפותיו המשונות תוך כדי התחשבות בחבריו שבאים עימו מבית הספר, כמו גם מנסה להכין מנות שמתחממות היטב במיקרו. אחת המנות הפשוטות והמנצחות היא ,עוף בתנור עשוי בכל מיני וריאציות. אולם לאחרונה,הגסטרונום הודיע שהוא מסרב לאכול כל חלק עוף אחר שהוא לא כנף. בחודשיים האחרונים נזנחו כל השוקיים ,הירכיים, התוסיקים ושות'. הכנתי המון סוגי כנפיים,ניסיתי לא מעט אטליזים עד שמצאתי את המתכון המושלם לכנפיים בתנור.מה גם שמצאתי אטליז ראוי,המנקה אותן היטב ולא משאיר אותן עתירות נוצות. לי חשובה לא פחות הנכונות לחצות כל כנף למחצה. ילדים אוהבים להתפנק בערימה של כנפיים חצויות זה מרגיש להם כמו נשנוש של חטיפונים מתקתקים. מניסיוני ילדים מכל הסוגים אוהבים לחטוף אותן היישר מהתבנית לפני שהן מצליחות להגיע לצלחת.
בחודש האחרון נפתח ברמת גן אטליז חדש שלעת עתה אני מבסוטה עליו אש. האטליז מספק את צרכיי בשני מישורים, הן מבחינת איכות הבשר, ניקיון ,מקצוענות והן מבחינת מחירי הבשר. ממליצה לתושבי ר"ג וגבעתיים לנסות אותו. כולי תקוה שהאיכות תהיה אחידה ותשמור על עצמה. שם האטליז: "עיראקי מקור הבשר" אני חושבת שזה סניף של העיראקי המפורסם משוק טירה אני אבדוק ואעדכן. כתובתו היא: "ארלוזרוב 1 ר"ג ". לעת עתה התנסתי בכנפיים והתאהבתי – רכשתי שלושה קילו כנפיים לבקשתי כל קילו נארז במגשית נפרדת. הכנפיים היו נקיות ללא רבב , חצו לי כל כנף למחצה בלי להתמרמר עליי , גודלן היה מושי מושלם כנפיים קטנות שכיף לאחוז ביד. מחיר קילו 13 ש"ח. (בנוסף טעמתי שייטל מצוין במחיר 65 ש"ח לקילו וכן שפיץ שייטל עסיסי ורך במחיר 68 ש"ח).

כנפי עוף ברוטב מייפל וצ'ילי שילדים אוהבים במיוחד

מה צריך:

קילו כנפי עוף
כף שמן זית
חצי כפית פפריקה מתוקה / חריפה לפי טעם אישי.

מה עושים:

מערבבים בקערה כנפיים עם שמן זית ופפריקה עד שהכנפיים מצופות ואדמדמות. על תבנית אפיה מפזרים את הכנפיים בשכבה אחידה.
טיפ: אני עוטפת את התבנית בנייר כסף ועליו מניחה דף של נייר אפיה. הציפוי הכפול גם שומר על התבנית נקייה וקלה לניקוי וגם חוצץ בין הכנפיים לנייר כסף כך שאין מגע ישיר והאפיה בריאה הרבה יותר.
את הכנפיים אופים בתנור על 200 מעלות , בתבנית לא מכוסה כ- עשרים דקות.לאחר עשרים דקות מוציאים את התבנית והופכים כנף אחר כנף. מחזירים את התבנית לתנור לעוד כעשרים דקות.                                                                                                                                                                         בנתיים מכינים את ציפוי המייפל צ'ילי.

כנפיים לפני האפייה מצופות בשמן ופפריקה

כנפיים לפני האפייה מצופות בשמן ופפריקה

ציפוי מייפל צ'ילי :

ארבע  כפות רוטב צ'ילי מתוק
ארבע  כפות רוטב מייפל (אפשר גם את הפושטי מהסופר לא חייבים את הקנדי המשובח שעלה לנו תועפות בחנות טבע)
כף או שתיים סויה (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים ככל שתוסיפו יותר סויה הכנפיים תהיינה פחות מתוקות. )
קמצוץ מלח , צ'ילי חריף (לא חובה ,רק למי שמעונין בעוד טיפה חריפות)
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה.

כך צריך להראות הרוטב. מרקם סמיך למדי.

כך צריך להראות הרוטב. מרקם סמיך למדי.

 

מה עושים :

לאחר כארבעים דקות אפיה מוציאים את הכנפיים מהתנור. הופכים אותן שוב ומורחים בעזרת מברשת מהרוטב על כל כנף. משנים את התנור למצב של גריל ומכניסים את הכנפיים לעוד שבע – עשר דקות בערך לפי חוזקת התנור שלכם. לאחר עשר דקות מוציאים את התבנית הופכים את הכנפיים ,מורחים שוב ברוטב  את הצד השני שטרם זוגג.מכניסים שוב את התבנית לגריל חם לאותו פרק זמן. אם נשאר משהו מהרוטב, מורחים אותו על הכנפיים מיד כשהן יוצאות מן התנור ומכסים אותן ברדיד אלומיניום על מנת שלא יתייבשו.

רק להושיט יד ולחטוף

רק להושיט יד ולחטוף

הכנפיים מתוקות ומלאות בטעם. מבחוץ הן קראנצ'יות ומקבלות צבע שחום יפה בעזרת הסוכרים וגריל התנור. ילדים מתים עליהם, אין שבוע שאני לא מכינה אותם. מיד כשהן יוצאות מן התנור אני צריכה להגן עליהן בגופי מפני הילדים שמסתובבים בבית ומגיעים בעקבות הריח הנעים הבוקע מהמטבח.

בתאבון

בתאבון

©

 

מודעות פרסומת