פסטה שילדים אוהבים במיוחד או בשמה המלא הפסטה של הצהרון

לכל אמא יש את מנות הדגל שלה. מנות שאוצרות את תמצית הבית בתוכן. האוכל של אמא בהא הידיעה,מנות שלעולם טעמן יצרב לכם בדי אן איי ויהיה להם טעם של אהבה וגעגוע. איתרע מזלי ואחת ממנות הדגל שלי היא: הפסטה ברוטב של הצהרון.
מכל האמהות בעולם איך זה שדווקא לי, אני שהבישול הוא שמי האמצעי זכיתי להתהדר במנה שהיא הומאז' לפסטה של הצהרון??  בכי, נהי, לב שבור.

מדובר בפדיחקה (שילוב איכותי של המילה פדיחה ודחקה ) אמיתית למישהי שהמטבח הוא הממלכה שלה. אוכל של צהרון הוא בדרך כלל שם גנרי למזון עתיר מונסודיום גלוטמט, מזון מעובד וקציצות שידעו ימים יפים יותר. גילוי נאות כלום פוד אוהב.. מה אוהב ? משתגע , מטורף , חולה על האוכל של הצהרון עד כדי כך שצהריים אחד בעודו סובל ממחלת הפינוק (שם קוד לימים בהם הוא חולה אנוש בגן שמבריא באורח פלא חמש דקות אחרי שאני באה לאסוף אותו) הוא סרב להתפנות מהשטח עד שלא ניקח אוכל מהצהרון הביתה עבור ארוחת הצהריים. כאשר הגענו הביתה חשתי צורך לא מוסבר לטעום את הפסטה ששחתה לה בנעימים בשלולית אדמדמה רק כדי לגלות רוטב מתוק (מדי) מבוסס רסק עגבניות עם ניחוח תעשייתי. לכלום פוד זה לא הפריע לחסל את המנה הענקית ששמה לו גננת הצהרון הנדיבה.

כך וכך ימים אחרי אספתי את הרבע עוף וחבר שלו מהגן ובדרכנו הביתה התענינתי לדעת , מה מתחשק לעוללים לאכול לארוחת ערב .בלי להסס לרגע שני הפרחחים ענו פה אחד, פסטה עם רוטב כמו של הצהרון. הדחקתי את צעקת השוד ושבר בעלתה במעלה גרוני, חייכתי אליהם ועניתי מצוין , אין בעיה !.
בליבי חישבתי את קיצי לאחור. בבית אין רסק עגבניות וגם קילו סוכר בספגטי נראה לי קצת מופרך. הראש התחיל לפעול במרץ מנסה לשחזר את טעם המתוק התעשייתי , הפעלתי את מחולל המנות הדמיוני  ורקחתי רוטב כמו של הצהרון בגרסתו המשודרגת ו(הכמעט) בריאה.
בסיס הרוטב הוא עגבניות, בלעדיהן כל הטוב הזה יהיה בלתי אפשרי . שאר המרכיבים גמישים וניתן להשמיט במידה ואזלו בבית. אם יש לכם ירקות  שנראים קצת עלובים והתייאשו מלחכות שמישהו ישתמש בהם ,ניתן לגאול אותם מהציפיה ולהשתמש בהם.

כמות הרוטב המתוארת במתכון מספיקה לפנק ברוטב חבילת פסטה. נותרה לי גם שארית לחצי חבילה נוספת שהוקפאה לשימוש עתידי.

מה צריך:

 

חומרי גלם מוכנים לממש את יעודם

חומרי גלם מוכנים לממש את יעודם

 

שלוש עגבניות חתוכות לרבעים

עשרים וחמש עגבניות שרי חצויות

רצועות פלפל אדום

חתיכות גזר קטן קלוף

בצל סגול חתוך לרבעים

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

רבע כפית סוכר חום

כף קטשופ

חצי כפית כמון

הפעם הוספתי כמה גבעולי פטרוזיליה שהיו בנמצא ממש לא חובה, אם מוסיפים רצוי לקשור את הגבעולים על מנת שיהיה ניתן להוציאם בקלות אחרי רבע שעה מן הסיר.

תרגישו חופשי להוסיף עגבניות במידה ויש ברשותכם.

מה עושים :

מכניסים לסיר רבעי עגבניות ,חצאי עגבניות שרי,רצועות פלפל אדום,חתיכות גזר,בצל. מניחים את הסיר על להבה בגודל בינוני מכוונים את הלהבה לעוצמה מקסימלית למשך שלוש דקות בערך.
אחרי שלוש דקות מנמיכים להבה ובעזרת כף עץ מועכים קלות את העגבניות על מנת שהנוזלים ישתחררו. מוסיפים כף שמן זית, סוכר חום, מעט מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים כעשר דקות – רבע שעה על להבה בגודל בינוני מכוונת למינמום. פותחים את הסיר, אם הוספתם פטרוזיליה זה הזמן להוציא אותה.מוסיפים כף קטשופ,עוד זילוף קטנצ'יק של שמן זית ואת הכמון. מערבבים בכף עץ בתנועות מעיכה סוגרים את המכסה ומבשלים עוד עשר דקות אם העגבניות לא הגירו מספיק נוזלים או שהנוזלים התאדו יתר על המידה ניתן להוסיף חצי כוס מים רותחים. אם בדיוק בישלתם את הפסטה, שמרו לכם כוס ממי הבישול. חצי ממנה,הוסיפו לרוטב וחצי שימרו לאחר כך אולי תהיו מעונינים להשתמש בהם לעדן את הרוטב המוכן. שימו לב לא אמורים להיות המון נוזלים. לאחר כעשר דקות מכבים את הגז ומעבירים את כל תכולת הסיר למסננת שמונחת על קערה. בעזרת כף עץ מערבבים ומועכים עד שכל טיפת נוזל חלקה ואדמדמה עוברת לקערה. את שאריות הירקות זורקים ובתוך הקערה מקבלים נוזל אדמדם צלול , מתקתק ומלא בטעם.

הפלפל ,הגזר והפטרוזיליה משמשים לצורך העשרת הטעם לרוטב ומוסיפים לו עוד מימד של  מתיקות אבל אם אין בנמצא אין שום בעיה להשמיט.

 

כל הירקות חוגגים בסיר

כל הירקות חוגגים בסיר

 

 

במסננת עוברים טיפול ספא מעיכה

במסננת עוברים טיפול ספא מעיכה

 

 

הרוטב מוכן ומסונן

הרוטב מוכן ומסונן

 

להגשה :

מבשלים פסטה וכשהיא מוכנה מסננים אותה קלות. בעודה מטפטפת, מחזירים את הפסטה לסיר ומערבבים אותה עם הרוטב. מבשלים דקה ביחד ומגישים עם / בלי פרמז'ן.

ניתן להקפיא את הרוטב ולהשתמש בו היישר מהמקפיא. במקרה הזה שווה להמיס אותו בסיר עם מעט ממי בישול הפסטה.

ניתן להוסיף לסיר 10 גרם חמאה. הרוטב יהיה מעודן יותר ויצפה היטב את הפסטה. מהניסיון שלי ילדים מעדיפים אותו בגרסה נטולת החמאה.

מאז הפעם הראשונה שבה הילדים ביקשו ממני את הרוטב כמו של הצהרון הכנתי את הרוטב הזה להמון ילדים ,המון פעמים תמיד נרשמה הצלחה. בפעם האחרונה שני ילדים אכלו חבילת פסטה שלמה! ואחרי החיסול הממוקד הם ביקשו עוד.

אז נכון שזאת פסטה כמו של הצהרון אבל מעז יצא מתוק. יש לה טעם שטעים לילדים כמו הפסטה התעשייתית של הצהרון, אולם מדובר ברוטב משודרג המבוסס על עגבניות טריות ושאר ירקות שמזליגים בבישולם ערכים תזונתיים לא מבוטלים לרוטב. 
כלום פוד שמסרב לגעת בירקות  מכל סוג שהוא מקבל מנה מרוכזת ומצומצת של ליקופן וגודיס אחרים. נכנס אצלי לקטגוריה של סיפוק עצמי על אף התוספת של כף קטשופ ומעט סוכר חום.

מבקבקים שאריות רוטב ולמקפיא

מבקבקים שאריות רוטב ולמקפיא

 

©

 

 

 

מודעות פרסומת