אוזני המן בקרם שקדים וקישוט שקדים תפוזי

מאז ומעולם היו לי יחסים מורכבים עם דד ליינים או בעברית יפה מועדי הגשה.תמיד ידעתי שהם קיימים איפשהו בעתיד הקרוב יותר או פחות אבל במין תהליך אוטוסוגסטיה קבוע הייתי מכחישה את קיומם עד ערב מועד ההגשה. או,אז הייתי נזכרת שלמחרת צריך להגיש עבודה למרצה,או דו"ח כלשהו לעבודה, כל דבר שנדרש להכין אותו לתאריך יעד מסוים הייתי אני, הדוחה הכפייתית , דוחה.ערב לפני הייתי אוספת את כל כוחותיי ומרצי ו"נותנת" עבודה ולמחרת הייתי מגישה עבודה לתפארת כאילו לא היה מיני / מייג'ור קרייסס בדרך.

מאז שהפכתי לאמא, הזמן שלי הוא בעצם לא באמת שלי, הזמן הזה נבלע בתוך תהום מינוס בנק השעות המשפחתי. תמיד יש מה לעשות תמיד אין זמן. מטוטלת אימים שמתקתקת בראשי כמעט כמו השעון בתוך הקרוקדיל בפיטר פן. מערכת היחסים המורכבת הזאת מרימה את ראשה מדי חודש ברגע ההכרזה על חומר הגלם החדש בפרוייקט (הנפלא!) כחומר ביד הבלוגר. (כדאי,כדאי ! להקליק ולראות עוד נפלאות השקד).

מרגע הכרזת חומר גלם , השעון מתחיל לרוץ אחורה. בשליש הראשון של החודש קיימת נינוחות ,היעד נראה רחוק להפליא. בשלישו השני של החודש מתחילים להרגיש שהחול בשעון התחיל לזלוג מהר יותר והנה מגיע שליש החודש האחרון. הלחץ בעיצומו.לא תמיד יש באמתחתי אפילו התחלה של רעיון.אז מתעורר השדון הקטן שחי על כתף שמאל ולוחש על אוזני: "טוב אז החודש לא נשתתף". שדון כתף ימין מאידך ,מעודד ברוך, "יש עוד זמן והכל אפשרי".החודש בפרויקט חומר הגלם היה: שקדים. לעיתים ההשראה באה מחומר הגלם עצמו, אם זה חומר גלם אהוב במיוחד אולם כלפי שקדים אני אפאתית למדי. אני מחבבת אותם אך זה אינו חומר גלם שהוא רב השראה עבורי.

כך עבר לו במהירות החודש ,בעוד אני מדחיקה את האתגר ומניחה אותו באיזה מגירה אחורית במח. בסוף השבוע שעבר, התעוררתי והבנתי שהרכבת תיכף עוזבת את התחנה ואם לא אשנס את מתניי וגלגלי מוחי ,רכבת השקדים תיסע בלעדיי. ולי יהיה קצת חבל, עצוב , וריק בלב.

הפעם ,היקום בא לעזרי. בבוקר יום אלף צורף לעיתון קטלוג התחפושות של אחת מרשתות הצעצועים. בעוד ילדיי מתבוננים ובוחרים לעצמם ארבע תחפושות שונות במשך דקה אחת שלמה. הבזיק בי רעיון. החודש אערבב שמחה בשמחה, כך אכבוש לא יעד אחד ,אלא שני יעדי הגשה. אחד חודש השקד של פרוייקט מנטקה והשני מתכון לפורים –  או יה רייט בייבי ! אני סופרגירל. ניצחון כפול על חרדת הדדליינים שלי. סיפוק שישאר פה איזה יום וחצי עד שאחזור לסורי ולדקה התשעים החביבה עליי כל כך.

החודש מתכון לאוזני המן מבצק שקדים פריך,ממולאות בקרם שקדים מעולה על בסיס חמאה. בבצק יש אבקת / קמח שקדים.
אפשר להכין אוזני המן במילוי קרם שקדים ואפשר להוסיף מעל הקרם קישוט ממקלות שקד בריבת הדרים וקינמון.
היתרון של תוספת הקישוט שהוא מייצב את קרם השקדים ומקטין את הסכנה שהקרם יבעבע וישטח את דפנות אוזני ההמן.
בנוסף השילוב בין קרם השקדים לטקסטורת הקישוט של מקלות השקדים וטעמי ההדר הינו שילוב מענג במיוחד.
את אוזני ההמן ציננתי כחצי שעה לפני האפייה במקרר. את הנגלה השניה ציננתי לילה שלם. אין הבדל לטעמי מבחינת הפריכות ושמירה על צורת אוזן ההמן כך שבהחלט אפשר לצנן חצי שעה ולאפות ולקבל תוצאה נפלאה.

אוזן המן במילוי קרם שקדים
מהבצק עשיתי גם נגלה של עוגיות בוהן מעוטרות בקרם שקדים ובקישוט השקדים. יש הבדל מהותי בין אוזני ההמן לעוגיות הבוהן  ,בעוגיות שכבת הבצק עבה יותר ופריכה פחות. בגרסת אוזני ההמן רידדתי את הבצק לעלה דק יותר והפריכות היתה נהדרת. לטעמי גרסת אוזני ההמן עולה בטעמה על גרסת עוגיות הבוהן אבל שתיהן טעימות. העוגיות שרדו היטב מספר לא מבוטל של ימים כארבעה לפחות בקופסה סגורה הרמטית.

עוגיות טביעת בוהן במילוי קרם שקדים וקישוט שקדים

אוזני המן במילוי קרם שקדים ומקלות שקדים בניחוח ריבת הדרים וקינמון:

בצק:

מה צריך :

140 גרם קמח
60 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
פקק תמצית וניל
קורט מלח
10 כפות שמנת 32%

מה עושים:

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מניחים את הקמח , אבקת השקדים וקוביות החמאה הקרה ומערבלים עד ליצירת פירורים.
מוסיפים מלח, וניל ומוסיפים כל פעם כף אחת של שמנת עד שהבצק נאסף מסביב לוו הגיטרה או סכין מעבד המזון.
ברגע שנוצר בצק מפסיקים מיד את פעולת המיקסר / מעבד.  אנו מכינים בצק פריך, ככל שנתעסק פחות עם הבצק , הפריכות והקלילות ישמרו.
חשוב להקפיד עבד את הבצק כמה שפחות. לאסוף את הבצק לעיגול לעטוף בניילון ולצנן כחצי שעה.

בצק מרודד רגע לפני שקורצים בו עיגולים
בזמן שהבצק מצטנן במקרר נכין את קרם השקדים והקישוט.

קרם שקדים – מה צריך:

40 גרם חמאה רכה
80 גרם שקדים מולבנים דקיקים
3 כפות שמנת מתוקה 32% לפחות
30 גרם אבקת סוכר
2.5 כפיות חלב מרוכז
מעט גרידת תפוז

מה עושים:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים למשך דקה – שתיים עד שהתערובת אחידה ונוצר קרם. טועמים כדי לבדוק אם המתיקות מספקת לטעמכם האישי. במידה ונדרשת לכם מתיקות נוספת תוסיפו עוד כף אבקת סוכר ותפעילו את המעבד לעוד כעשרים שניות.

קישוט:  מקלות שקדים , קינמון וריבת הדרים – מה צריך :

קליפות תפוז מסוכרות
שקדים
קינמון
ריבת הדרים

מה עושים :

קוצצים יחדיו ארבע כפות מקלות שקדים וכשניים עשר קליפות תפוז מסוכרות – מניחים בקערה
מוסיפים כף – שתיים של ריבת הדרים כלשהי ורבע כפית קינמון
מערבבים היטב ומתרחקים מהקערה – זה כל כך טעים שתרצו לאכול את הכל ולא ישאר לכם למילוי אוזני ההמן 🙂

קישוט שקדים

ריבת הדרים תוצרת איטליה - אבל אפשר להשתמש בכל ריבת הדרים שבהישג יד

זהו הכל מוכן ניתן לעבור לשלב הלגו (הרכבה) :

1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפיה, בעזרת מערוך. (רצוי לקמח במעט קמח את נייר האפיה )
2. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס / קורצן עוגיות עגול.
3. ממלאים במרכז כל עיגול כפית שטוחה של קרם שקדים*, אם רוצים מניחים מעט מתערובת הקישוט וסוגרים את העיגול לאוזן.
4. מניחים את האוזניים על תבנית מצופה בנייר אפיה ומצננים מעט במקרר
5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כעשר עד שתיים עשרה דקות (כל תנור וזמנו הוא)
6. מצננים וזורים אבקת סוכר

*ניתן להכין מראש כדורי קרם והלקפיא אותם. כשממלאים את אוזני ההמן זה מקל על התהליך.
האוזניים מוכנים כשהם מזהיבים מעט, לא לחכות להשחמה.

אוזני המן במילוי של קרם שקדים בלבד

אוזני המן במילוי קרם שקדים וקישוט שקדים. הגרסה המועדפת לטעמי.

גרסת עוגיות טביעת הבוהן:

עוגיות טביעת בוהן אצלי הפכו לעוגיות טביעת פקק תמצית וניל ...

מה עושים :

1. יוצרים מהבצק גליל.חותכים מטבעות מהגליל.
2.במרכז כל טבעת בצק מטביעים עם הבוהן, מכתש.
3. מניחים את המטבעות הממוכתשים על תבנית מצופה בנייר אפיה.
4.אופים כחמש דקות, בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
5.מוציאים מהתנור ועוברים עם הבוהן (בזהירות התבנית חמה) להעמקת המכתשים שקצת נעלמו. במרכז כל מכתש שמים קרם שקדים ועליו מעט מתערובת הקישוט מכניסים בחזרה לתנור לזמן שבין שמונה עד עשר דקות.

חשוב להזהיב את העוגיות ולא להשחים. מי שאוהב יזרה גם על עוגיות המכתש אבקת סוכר אבל הן טעימות גם בלי.

אוזני המן

©

מודעות פרסומת