צ'ילי קון קרנה

אוכל מקסיקני חביב עלי מאד. אוהבת את הצבעוניות,הפיקנטיות,החגיגה שהוא יוצר בצלחת. בארץ חברת "טרס פזוס" מייבאת ומייצרת חומרי גלם מצוינים שעוזרים לייצר טעמים מקסיקנים אותנטיים. הטורטיות שלהם מעולות ויש לא מעט מוצרים ששווה להחזיק במקפיא או במזווה ולשלוף בעת הצורך להכנת ארוחה סופר מקסיקנית בעשר דקות. חבילת החודש ב- גודי בג/Goodie Bag* הביאה איתה שתי הפתעות טעימות מבית "טרס פזוס". צנצנת של פלפל חלפיניו חריף כבוש שיתן פאנץ' נהדר לכל מזון שצריך תוספת חריפות מרעננת (למשל בסלט עגבניות ,בצל סגול וכוסברה ) וצנצנת של סלסת פלפל צ'יפוטלה מתקתקה לא חריפה שיכולתי לאכול בכפית מרוב שהיא טעימה.

סלסת צ'יפוטלה

סלסת צ'יפוטלה

*<גודי בג- חבילת הפתעות קולינרית שתגיע אחת לחודש לפתח ביתכם. כרגע מדובר בניסיון לקבוצה של בלוגרים אך בעתיד הקרוב ניתן יהיה להרשם לשרות בתשלום שווה לבדוק באתר של גודי בג. החודש בחבילה קיבלנו גם קפה שחור של לנדוור תערובות חדשות , חלבה אישית של בארכה ובקבוק יין "ויבו" של יקב צ'ילאג>.

מספר ימים לאחר שהגיעה חבילת הגודי בג הגסטרו ילד בא להתלונן שטרם הכנתי לו לארוחת צהריים צ'ילי קון קרנה כפי שביקש זמן מה קודם לכן. הבטחתי לו שהפעם הבקשה תעלה לערכאה הגבוהה ביותר ולמסלול ביצוע מהיר במיוחד עוקף בירוקרטיה. כבר למחרת היום שינסתי מתניי והפשרתי חצי קילו בקר טחון כדי להכין גירסה של צ'ילי קון קרנה מהיר הכנה. מה לא אעשה כדי להשיג נקודות אמא מושלמת. מקווה שאספיק לאסוף מספיק כאלו לזכותי לפני שישתלט על הגסטרו גיל ההתבגרות באופן סופני. בגירסה הזו שידכתי לתבשיל הצ'ילי קון קרנה את סלסת הצ'יפוטלה המתוקה ואין ספק שזאת היתה אהבה ממבט ראשון בין הבשר הטחון והשעועית הקשוחים לסלסה הענוגה והלוהטת.

צ'ילי קון קרנה מהיר הכנה. (מהיר הכנה כי משתמשים בשעועית מקסיקנית מקופסא)

מה צריך:

שני בצלים סגולים קצוצים
רבע פלפל צ'ילי חריף
גמבה
שני פלפלים כתומים מתוקים קטנים
קופסת שימורי עגבניות של מוטי
קופסת שימורי שעועית מקסיקנית ברוטב*
חצי קופסה של סלסת צ'יפוטלה של טרס פזוס
חצי קילו בשר טחון
כוסברה קצוצה
שלוש  כפות שמן זית
שתי שיני שום כתושות
מלח ים , מלח דק , פלפל שחור, סוכר חום , פפריקה אדומה
חצי כפית רוטב סריראצ'ה
שתי עגבניות מגוררות

*קופסה שעועית מקסיקנית – בדרך כלל אני משתמשת בשעועית של היינץ אבל הפעם בחרתי בסוג אחר שבו הרוטב של השעועית הוא לא מתוק. הרוטב של השעועית של היינץ מתוק מאד אם משתמשים בה רצוי לא להוסיף את סלסת הצ'יפוטלה כיוו שהתבשיל יצא מתוק מדי.

זה הסוג שהשתמשתי בו הפעם שהרוטב שלו הרבה פחות מתוק

רוטב עגבניות של מוטי

מה עושים:

1. לחמם שתי כפות שמן זית במחבת רחבה, להוסיף קורט מלח ים ,רבע כפית סוכר חום, פלפל שחור ובצל קצוץ עד להזהבה.
2.להוסיף למחבת פלפל צ'ילי, פלפלים כתומים , גמבה. להגביר את האש על מנת לצרוב היטב את הפלפלים תוך כדי ערבוב.
3.כשהפלפלים והבצל שחומים ויפים להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו בערך שתיים -שלוש דקות.
4.להוסיף למחבת את השעועית המקסיקנית עם הרוטב, להוסיף את רוטב העגבניות מקופסת מוטי ,להוסיף את סלסת פלפלי הצ'יפוטלה.
5.לבשל יחד על אש גדולה מכוונת למינימום במשך כעשר דקות מכוסה.
6.להוסיף כף שמן זית, פפריקה אדומה, פלפל שחור, מלח, כוסברה קצוצה (להשאיר חלק כקישוט להגשה) , חצי כפית סריראצ'ה, שום כתוש.
7.לגרד שתי עגבניות ולהוסיף למחבת. אם אין מספיק נוזלים להוסיף רבע כוס מים רותחים. אני לא הוספתי לא היה צורך.
8.לבשל כחמש דקות כשהמחבת מכוסה.
9. לפתוח את המכסה, לטעום, לתקן תיבול במידת הצורך במידה ויש חוסרים.לסגור את האש – התבשיל מוכן.

השחמה במחבת של הפלפלים והבצל

השחמה במחבת של הפלפלים והבצל

מוכן במחבת

מוכן במחבת

את הצ'ילי  החריף מתוק הכנתי כארוחת צהריים. התבשיל הוגש על מצע של אורז לבן מאודה וקושט בכוסברה ירוקה קצוצה ובצל ירוק.
מכיוון שנשארה כמות קטנה של תבשיל ,הגשתי אותו למחרת לארוחת ערב. חיממתי טורטיה ובמרכזה הנחתי תבשיל צ'ילי שחיממתי. על התבשיל הנחתי ביצת עין. בצד הגשתי גוואקמולי ,שמנת חמוצה , סלסת עגבניות בקעריות קטנות.
זאת מנה נהדרת והשילוב של סלסת הצ'יפוטלה בתבשיל מוסיף לו מתיקות שמחמיאה לו ומדגישה את החריפות וטעמי האדמה של השעועית.

צ'ילי קון קרנה בהגשה

©

מודעות פרסומת