עוגיות קפה – אדרנלין במיטבו

הפוסט הזה מתבשל אצלי כבר קרוב לחודש,כל יום אני אומרת טוב נו אכתוב כבר מחר..  הערב גמלה החלטה בליבי להוציאו לאוויר העולם. אני מוותרת על הסיפורים הנספחים ומציגה בפינה לשיפוטכם מתכון קל ופשוט לעוגיות נפלאות בטעם של קפה.

המתכון נולד תודות ל – GoodieBag  של פברואר בה קיבלנו חבילת קפה שחור בטעם אספרסו של לנדוור. מרגע שראיתי את השקית היה ברור לי שמקומה הטבעי של אבקת הקפה הוא כתוספת ריחנית וחושנית לעוגיות שלי. שילבתי במתכון גם חלבה פיסטוק של בארכה שקיבלנו בחבילה. זהו שילוב טעמים מופלא בעיני קפה, חלבה ופיסטוק.

קפה שחור לנדוור

חלבה

את המתכון הכנתי פעמיים. בפעם ראשונה הכנתי את הבצק בערבוב ידני ואת אבקת הקפה הכנסתי כמו שהיא לבלילה. בפעם השניה הכנתי את הבצק במיקסר, תוך שימוש בוו גיטרה ואת האבקה המסתי בכף מים רותחים.

כשמכינים את בצק העוגיות ידנית ועם אבקת קפה – הבצק יוצא יותר נוקשה, ניתן לקרוץ ממנו צורות. העוגיות יוצאות מעט דחוסות עם טעם דומיננטי של קפה ומרגישים את גרגרי הקפה המוסיפים מעט קראנץ' לנגיסה.
בצק העוגיות שהכנתי במיקסר יחד עם האבקה הנמסה במים רותחים – יצאו יותר "פלאפיות" = אווריריות ומזכירות קצת דובשניות במרקם שלהם. ארומת הקפה היתה יותר עדינה והטקסטורה חלקה.

שתי הגרסאות טיילו ונשלחו לנסיינים רבים. חששתי שחוש הטעם שלי משוחד מפאת אהבתי העזה לקפה וטעמו. שתיהן נחלו הצלחה רבה , לא נותר פירור מאף אחת מהנגלות.

עוגיות בארומת קפה (פעמיים קפה לארוחת בוקר בנוזל ובמוצק :-))

מה צריך :

חבילת חמאה רכה  – 100 גרם

שלושת רבעי כוס סוכר – השתמשתי בתערובת של סוכר חום ואבקת סוכר – 50% – 50%

ביצה אחת

כוס ורבע קמח

קורט מלח

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

כפית גדושה קפה שחור

שלושים גרם חלבה פירורים – לא חובה

מה עושים גרסה ראשונה – ידנית

  1. מניחים בקערה סוכר, חמאה וביצה. טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  2. מוסיפים כוס ורבע קמח , מלח , סודה לשתיה , קפה שחור – טורפים רק עד שהכל נטמע
  3. מוסיפים פירורי חלבה ומערבבים בזהירות את החלבה לתוך הבצק

מתקבל בצק יחסית קשה שניתן לרדד בין שני דפי נייר אפיה מפודרים קלות בקמח ולקרוץ צורות לפי טעמכם או לייצר גליל ולחתוך ממנו טבעות אחידות בגודלן.

אפיה בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות בערך 12 כ – 14 דקות כל תנור זקוק לזמן אחר. הנגלה הראשונה בדרך כלל לוקחת דקה יותר מהנגלה השניה.

העוגיות צריכות להתייצב ולהזהיב מעט מכיוון שהגוון שלהן טרום אפיה הוא חום מוקה תודות לקפה ולכן  קצת קשה לראות מתי ההזהבה מתרחשת. געו קלות בעוגיה ,היא צריכה להרגיש מעט נוקשה אך קפיצית.מוציאים מהתנור ומחכים כמה דקות ומעבירים לצינון על רשת. העוגיות יתקשו בחוץ עם הצינון.

ככה נראות עוגיות בגרסה הידנית. העגולות הן אלו שנוצרו מגליל בצק.

מה עושים גרסת המיקסר :

  1. מניחים בקערת המיקסר חמאה מעט רכה וסוכר ומערבלים כמה דקות עד שנוצרת תערובת אחידה וקרמית במרקמה.
  2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד להטמעה.
  3. מוסיפים כף קפה שחור שהומס בכף מים רותחים (לקרר את הנוזל כרבע שעה במקרר לפני השימוש)
  4. מוסיפים את הקמח , אבקת הסודה והמלח – לא הכל בבת אחת חצי ומערבלים מעט ואז עוד חצי ומערבלים עוד דקה בערך עד כל הקמח נטמע בתערובת
  5. מי שרוצה יכול להוסיף חלבה / שוקולד צ'יפס לבן / חום

התערובת יוצאת רכה יחסית ואני השתמשתי בכפית כדי לקחת מן התערובת , גלגלתי אותה לכדור  והנחתי בתבנית מכוסה בנייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 12-14 דקות.

ככה הן נראות בגרסת המיקסר חצי כיפה תפוחה. קושטו בנטיפי שוקולד לבן

ככה הן נראות בגרסת המיקסר חצי כיפה תפוחה. קושטו בנטיפי שוקולד לבן

לחובבי קפה ומעט מרירות הייתי הולכת על הגרסה הראשונה שהיא יותר עוקצנית כפרית נושכת שכזו.

עוגיות להגשה

©

מודעות פרסומת