עוגיות קשיו ללא גלוטן – קשיוניות

קשיו – החודש זה חודש הקשיו במנטקה . אני כה אוהבת קשיו .

נזכרת בעידן התמימות , זכרונות קשיו מימים שמחים של אי שם בשנות ה – 80. כשיום חמישי היה מתדפק ,אמא שלי היתה קונה תופינים ופיצוחים טעימים פינוק לסוף השבוע. לקראת השעה שבה נהגה לחזור הביתה ארבתי לה ליד הדלת מחכה לשמוע את צעדיה מטופפים כשהיא נכנסת הביתה עמוסת שקיות הייתי רצה לעזור לה לפרוק אותן תוך כדי נבירה בשקיות מחפשת את חצי הסהרון הזהוב מלוח. מחליקה את הקשיו לפי, מתמסרת לחלקות הנעימה שלו על לשוני. אגוז קשיו שמרפד את הנשמה בכבדות נעימה שמתפשטת בה כאילו אכלתי קערת פחמימות מנחמת .

לפעמים היתה אימי רוכשת שקית פיצוחים מעורבת ואני הייתי שולה בהחבא רק את הקשיו עד שלפתע הייתה עולה ספק גערה ספק ניגון חיבה " שרוני " … אמא היתה עוצרת אותי מלחסל את מעט הקשיו שהיו בתערובת . אני כל כך מתגעגעת לנגינת קולה באומרה " שרוני " אני יכולה לעצום את העיניים וכמעט לשמוע , זה נמצא במרחק נגיעה אבל
אני לא ממש שומעת והחוסר הזה חי בי כל יום מחדש .

שבע שנים לפעמים יכולות להיות הנצח כולו .

לזכר ימים שבהם אהבת אם היתה בנמצא , אותם ימים בהם כל העולם עוד היה פרוש לרגליי והחיים היו תעלומה אחת גדולה הכנתי עוגיות קשיו מתוקות במידה,מנחמות וחורפיות .משהו במרקם שלהם עושה אותם חורפיות אולי כי הן ממש פריכות ומתאימות בול לטבילה בכוס תה מהביל .

קשיוניות ( שם חיבה ) – עוגיות קשיו ללא גלוטן

מה צריך :

כוס וחצי קשיו טבעי ( כוס מידה אוניברסלית )

3/4 כוס סוכר ( אפשר גם 1/2 כוס למי שאוהב את העוגיות שלו פחות מתוקות )

8 כפיות קורנפלור – ( להתחיל מחמש כפיות ולבדוק מרקם רק עד שהמרקם מאפשר גלגול עוגיה גם אם מעט דביק )

100 גרם חמאה קרה
קורט מלח
6 כפיות מים
מה עושים :

1. במעבד מזון – מעבדים את הקשיו הטבעי כדקה בערך עד שיש פירורי קשיו
2. מוסיפים חמאה ומעבדים קלות
3. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומעבדים קלות – להתחיל כאמור עם חמש כפיות קורנפלור להוסיף את המים ואם יש צורך להוסיף כפית אחר כפית של הקורנפלור.
4. מוסיפים את המים
מעבדים הכל כחצי דקה ובודקים את המרקם. צריכה להיווצר עיסה מעט דביקה אבל כזו שניתן להוציא ממעבד המזון וליצור ממנה עיגול בצק .

המרקם של הבצק כשמוציאים ממעבד המזון

המרקם של הבצק כשמוציאים ממעבד המזון

עוטפים את עיגול הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר .
לאחר שציננו את הבצק נוציא אותו מהמקרר . נחלק את הבצק לשני חלקים . חלק אחד נחזיר למקרר מכוסה בניילון נצמד .

את החלק השני של הבצק נרדד בין שני ניירות אפיה .

הבצק מרודד מוכן לגלגול

הבצק מרודד מוכן לגלגול

לאחר שפתחנו יריעה של בצק נגלגל ממנו גליל מאד בעדינות ( הבצק עדין וקצת נוטה להדבק או להקרע ). ניתן להעזר בנייר אפיה לצורך הגלגול . לאחר שיש לנו גליל יפה ומהודק נצנן אותו במקפיא לחצי שעה . בזמן שהבצק מצטנן במקפיא נחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות . אחרי הצינון ניתן בקלות לחתוך עוגיות מהגליל .

 

בצק קשיו מגולגל

בצק קשיו מגולגל

עוגיות לפני אפיה

עוגיות לפני אפיה

נניח את העוגיות בתבנית על נייר אפיה . חשוב לשמור על רווחים בין העוגיות כיוון שהן מתפשטות בזמן האפיה . אופים את העוגיות בערך 12 דקות פחות או יותר כל אחד לפי יכולות התנור שלו .ניתן לדעת שהעוגיות מוכנות כשהן מזהיבות . הקשיוניות ממשיכות להתקשות מחוץ לתנור בזמן שהן מתקררות .לתת להן להצטנן לפני שמעבירים אותם מהתבנית על מנת שלא תתפרקנה .

עוגיות מוכנות מצטננות בתבנית

עוגיות מוכנות מצטננות בתבנית

בזמן שהעוגיות מצטננות יפות , זהובות ומפתות .. ממיסים 200 גרם שוקולד לבן . אפשר להמיס בבן מארי או במיקרו . אם בוחרים בשיטת המיקרו צריך לפעול לאט ובזהירות . לחמם את השוקולד לעשר שניות לערבב היטב ולהחזיר למיקרו לעשר שניות נוספות . לחזור על הפעולה עד שכל השוקולד נמס . כשיש בקערית נוזל שוקולד לבן , לוקחים כפית טובלים אותה בשוקולד המומס ומטפטים בזהירות על העוגיה בצורה ספירלית .

מניחים לשוקולד להצטנן כשעתיים ואז כשהשוקולד התקשה ניתן לאפסן את העוגיות .

עוגיות מקושטות ומוכנות

עוגיות מקושטות ומוכנות

את מחצית הבצק השניה גלגלתי לעיגולים,אותם טבלתי בתערובת של סוכר חום וקינמון .את העיגולים הנחתי בתבנית על נייר אפיה ומעכתי קלות בעזרת גב כף היד.

IMG_1420B
הכנסתי לתנור חם על טמפרטורה של כ – 180 מעלות . זמן האפיה בערך 12 – 15 דקות . העוגיות מאד מאד מתפשטות . מתקבלות דיסקיות שהן מצד אחד קראנצ'יות ומצד שני מאד צ'ואיות ( לעיסות ). מי
שאוהב קינמון ומרקם כזה שהוא יותר רך קצת מזכיר טופי שווה לנסות גם את השיטה הזו .

אל תשכחו ללכת לראות מה עשו כל החברים המדהימים לפרוייקט הזה יש שם מתכוני קשיו שווים ביותר ביסקוטי, בראוניז, טראפלס ועוד עוד ועוד… 

 

©

מודעות פרסומת