פנקייק תרד

תרד הוא אולי הירק עם יחסי הציבור הגרועים ביותר. אף פעם לא הבנתי את זה מבחינתי הוא שווה ערך לפארק שעשועים. אני משתדלת שתמיד תנוח חבילת עלים במקרר ושולפת אותו כתגבור לכל מיני מאכלים. כשהגסטרו ילד היה עולל קטן ומתוק במיוחד הוא פגש בפופאי והתאהב בדמות המלח ובעקבותיו ובעקבות הקעקוע שלו התאהב לעד בתרד. כמה שנים מאוחר יותר ניסינו את מקפצת הפופאי גם על הרבע עוף ולא הצלחנו. הוא עדין מביט בנו בפרצוף חצי נגעל כל פעם שהוא פוגש בדבר הירוק הזה.. אבל היו לנו המון הצלחות איתו בשנה האחרונה בגזרת ירוקים אחרים שאני מאמינה שגם התרד עוד ימצא את דרכו להיכל התהילה של המאכלים שרבע עוף אוהב לאכול. מסתבר שטכניקת הלא לאבד תקווה מנצחת כל פעם בגזרת האכלנים הבררנים.

מאז שהקיץ הסתער עלינו בלי רחמים המטבח מצד אחד עובד סביב השעון להאכיל את גמדוני הבית שנמצאים בחופשתם הגדולה ורעבים תמידית , מצד שני הדבר האחרון שבא לכולנו הוא אוכל ממשי כך שאני מחפשת כל הזמן מנות קלילות וקיציות.
אחת מארוחות הבוקר החביבות עלינו היא פנקייקים של תרד המוגשים עם רוטב יוגורט מתובל, סלט ירקות מתובל בנענע ולמצטיינים ביצה קשה.
היופי של המתכון הזה שהוא גמיש להפליא ומשתמש בכל שאריות הגבינה שיש במקרר הכל מודולרי וניתן להחלפה.

מה צריך :

צרור תרד – שטוף היטב, ממש היטב (הבעיה של תרד שהוא מחביא כמויות של חול לא הגיוניות.
שתי ביצים
שן שום כתושה
חמישים גרם גבינה רכה – טוב טעם , סימפוניה, לבנה מה שיש לכם בהישג יד
חמישים גרם מוצרלה רכה קרועה לחתיכות (אפשר להחליף בבולגרית או צפתית רכה )
שתי כפות שמנת מתוקה לבישול 10%
75 גרם גבינה מגורדת – פרמז'ן , פקורינו, צפתית קשה , טל העמק , שוויצרית לבחירתכם
שלוש כפות קמח תופח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כאמור הכל גמיש וניתן להחלפה לפי מה שמוצאים במקרר (מלבד התרד והביצים כמובן )
אפשר להחליף את הגבינות הרכות ביוגורט או בשמנת חמוצה. מעט חלב במקום השמנת המתוקה.
להשמיט את השום אם לא אוהבים.
אפשר לשים קמח רגיל ולהוסיף מעט אבקת אפיה
ואמנם לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שניתן להוסיף קמת תפוחי אדמה במקום הקמח הרגיל בשילוב עם אבקת אפיה נטולת גלוטן לטובת הצליאקים.

IMG_2251

זאת לא התמונה היפה בעולם אבל זאת העיסה ורמת הסמיכות הנדרשת

 

מה עושים :

1. את התרד קוצצים במעבד מזון ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לתרד שבקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת נוזלית. מוסיפים את הקמח כף אחר כף על מנת שהתערובת תסמיך אבל לא תהפוך לבצק של ממש.
3. מחממים מחבת מרססים אותה בשמן – שכבה ממש דקה אין צורך ביותר. למי שיש ספריי שמן זה מצוין, מי שאין לו שישים טיפת שמן במחבת וימרח אותה בעזרת נייר סופג.
4. מטגנים את הפנקייקים בסבבים לפי גודל המחבת – שומרים על רווח בין הפנקייקים
5. מטגנים על אש בינונית כשמתחילות לעלות בועיות הופכים את הפנקייק לצדו השני לעוד דקה של טיגון ולקבלת צבע. מדובר על זמן טיגון קצרצר של כמה דקות.
6. בין כל נגלת טיגון משפריצים עוד מעט שמן למחבת.

פנקייק תרד

כשיש בועות זה הזמן להפוך

פנקייק תרד

קיבלו צבע

להגשה מכינים רוטב יוגורט:

למיכל יוגורט או שמנת חמוצה או שילוב חצי חצי
מוסיפים מעט לימון, מלח, פלפל שחור, שום כתוש , מעט קליפת לימון , עירית או בצל ירוק קצוץ דק החלק הירוק בלבד.
משקשקים היטב

IMG_2263

טובלים את הפנקייק הירוק ברוטב הלבן ומרגישים קיץ.

©

מודעות פרסומת