פרעצל איטלקי

אהבת האפייה הגיעה אליי מאוחר תמיד הייתי זו שמבשלת ולא זו שאופה. ידעתי שאפייה כרוכה בדייקנות שאינה תכונת אופי בולטת (או קיימת) בי כלל וכלל.  הצורך להיצמד למתכון הילך עליי אימים. ואז אחרי שנים של רכישת לחמים ועוגות נולד הגסטרו ילד ועם בואו לעולם כל חדוות המטבח נעלמה ממני. למשך תקופה ארוכה פשוט לא יכולתי לבשל. עד היום אני לא מבינה מה גרם לי להתרחק מהמטבח אהובי למשך קרוב לשנה וחצי. במבט לאחור אני מניחה שההתרגשות וההסתגלות לחיים שונים ומוזרים גזלו ממני את כל האנרגיות ולא נותרה בי אנרגיה זמינה ליצור. תקופה מסויימת  חשבתי שלעולם לא ישוב החשק לבשל. מה שקרה בפועל שפתאום מצאתי את עצמי מול מדור הקמחים בסופר, לפתע מצאתי מזור באפיה. התחלתי בצעדי תינוק והחלתי לאפות עוגות בחושות תוך זמן קצר עברתי לעולם המופלא של בצק שמרים אליו נסחפתי לחלוטין. (בהתחלה לא היה לי מיקסר וכל הלישה היתה ידנית מאז אני מתהדרת בשרירי ידיים מנופחים ). העולם התוסס והחי של השמרים הילך עלי קסמים. קריאות ההתלהבות שכשהבצק יוצא כמו שחלמתי רך ונעים ומתמסר הן האושר בהתגלמותו. לראות בצק שהכפיל את נפחו מיד מדליק זיק של אושר בעיניים וחיוך בזווית הפה.

הגסטרו כבר בן 12 ואני חזרתי לאהוב את המטבח אפילו יותר מפעם ועדין שמור לי מקום מיוחד בלב לבצקים. בתקופה האחרונה קראתי המון מתכוני פרעצל וכל פעם התעצלתי להכין בגלל שכדי שפרעצל יהיה פרעצל כהלכתו צריך לבשל אותו לפני האפיה וזה בדיוק השלב ששבר אותי.
כל פעם ראיתי מתכון וויתרתי, אבל לחשק יש חיים משל עצמו , הוא מקנן ומפלס את דרכו החוצה מעולם הרעיונות לעולם הממשי. כך מצאתי עצמי בשבת מול המקרר מחפשת להציל חומרי הגלם שעומדים להשיב את נשמתם לבורא ,מבטי נחת על קופסה של כדורוני מוצרלה מתוקים שמחכים להינצל מפח האשפה. טינג! הנה זה בא…  פרעצל ממולא במוצרלה.

כדי שלא יהיה קשה בכל זאת שבת מנוחה וזה.. חילקתי את העבודה לחלקים הכנתי בצק , הנחתי אותו במקרר לתפיחה ארוכה בינתיים אנחנו התפנינו לכל עניני השבת שלנו וכשחזרנו בערב היה בצק יפה ותפוח במקרר.

מה צריך :

לבייגל :

50 גרם חמאה
כוס חלב
שלוש כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
75 גרם גבינה צהובה מגוררת פיקנטית – צ'דר , פרמז'ן , מנצ'גו
כף סוכר חום
חצי כף מלח
11 כפות מים נוספות

250 גרם כדורוני מוצרלה

לבישול הבייגל:
מים רותחים
שתי כפות דבש
כפית סודה לשתיה

לציפוי:
שומשום + מלח ים מעורבבים בקערה

מה עושים :

שלב ראשון – מכינים בצק

  1. בכלי מערבבים חלב וחמאה. מחממים במיקרו עד שהחמאה נמסה והחלב פושר – מערבבים את התערובת לאיחוד.
  2. מנפים לקערת המיקסר שלוש כוסות קמח וכף שמרים יבשים. מרכיבים את וו הלישה ומפעילים על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים כף סוכר חום ואת תערובת החלב והחמאה וממשיכים לערבב בעזרת וו הלישה על מהירות 1.
  4. מוסיפים את המלח ואת הגבינה וממשיכים לערבב אפשר להגביר מהירות לדרגה 2-3.
  5. מתחילים להוסיף מים בהדרגה כף אחר כף – מחכים שכל כף שמוסיפים תטמע לגמרי ורואים אם צריך להוסיף עוד. המרקם של הבצק צריך להיות רך מאד אבל לא דביק.
  6. יוצרים מהבצק הרך עיגול ומניחים בתוך קערה משומנת. מכסים בשקית ניילון רופפת או מגבת לחה ומאשפזים במקרר (או מתפיחים בחוץ עד להכפלת נפח) .
    במידה ובחרתם לעבוד עם בצק שעבר קירור – צריך להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד איתו.

יוצרים פרעצלים :

1.  חותכים מהבצק חתיכות במשקל כ – 30 גרם – רצוי להקפיד על גודל שווה של החתיכות כדי שכל הפרעצלים יאפו באותו זמן. את החתיכות מכדררים ביד, מועכים קלות לדיסקית מניחים בפנים עיגול מוצרלה ומכדררים שוב לעיגול שיסתיר את המוצרלה בתוכו. מניחים את הכדורים על תבנית מכוסה בנייר אפיה. מכסים עם מגבת לחה ומניחים לתפוח כרבע שעה.
2. מרתיחים מים (הרבה מים) עם דבש. כשהמים רותחים מוסיפים סודה לשתיה.
3. מבשלים את הכדורים שניים שלושה כל פעם לפי גודל הסיר – הכדורים צריכים מרחב שלא ידבקו זה לזה. טבילה קלה לא יותר בערך כחצי דקה. מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת, מנערים קלות מעודפי מים.
4. מכינים קערה ובה שומשום מעורבב עם מלח ים אטלנטי – מגלגלים מחצית מהכדורים בשומשום ומניחים בתבנית.

אפיית הפרעצלים :

1. מחממים מראש תנור לחום של כ – 190
2. מכניסים את התבנית לתנור החם
3. מניחים בתחתית בתנור תבנית עם מים חמים ליצירת אדים ולחות בתנור.
4. מתחילים לבדוק את הפרעצלים אחרי 25 דקות. הפרעצלים מוכנים כשנוקשים על התחתית ונשמע קול חלול. וכמובן כשהם שזופים ויפים.

מצגת זאת דורשת JavaScript.


הריח בבית זה פשוט משהו שאין לתאר,הפרעצלים יוצאים מהתנור חמים מפתים מתפצחים חתיכים למות היישר לתמונת הקאבר של לוח השנה לפרעצלים.
מהמכמות הזו יצאו לי משהו כמו בערך 12 פרצלונים. המלאי אזל במיידי
הגשתי אותם עם חמאה רכה שהוספתי לה מלח ים אטלנטי ופלפל שחור וזה היה חטא פחמימתי מתוק בהחלט.

פרעצל אחד ששרד לארוחת הבוקר נחצה ובתוכו הנחתי חתיכת פרשוטו וחתיכת פרמזן. חיממתי בעדינות לדרגת טוסט רך וקיבלתי ביס נפלא.

IMG_2324

©

 

 

 

מודעות פרסומת