סלט עגבניות וריג'לה עם נוכחות

כלום פוד חולה , הוא לא שעה לחוק הבלתי כתוב שגורס שלילדים אסור לפתח מחלות בחופש הגדול בטח לא בימים בהן  הקייטנות פעילות ובהם אמא שלו צריכה  לבלות את בקרייה בעבודה. כך מצאתי עצמי בבוקר יום ראשון בחברת שני ילדיי כשאנחנו אדוניו המלאים של הזמן ולא התחייבנו מראש לאיזה אטרקציה מיוזעת ומיותרת. במקרר שכן צרור ירוק ומעורר תיאבון של ריג'לה בשמה העממי או ריגלת הגינה בשמה הגנני (ספרותי). הצרור נרכש בשוק הכרמל בשישי והיה שטוף, עלעליו עברו יבוש במכונת יבוש החסה והוא נעטף בעיתון של שלשום והוכנס לקופסה אטומה שתסייע לשמור על פריכות העלים במקרר. ממליצה בחום לנהוג כך בכל צרור עלים שאתם רוכשים. לרחוץ היטב ,לייבש במייבש חסה , לגלגל בנייר סופג או בדפי עיתון ולאפסן בקופסה אטומה. בצורה כזאת העלים נשמרים לי טריים וברי שימוש לרוב עד כשבועיים במקרר. יתרה מכך ברגע שיש ירק נקי ושטוף שמוכן במקרר הוא הרבה יותר נגיש לשימוש וניתן להשביח בעזרתו לא מעט מאכלים בלי להתעצל. את הבוקר המשותף התחלנו בארוחה מפנקת, כוכב הארוחה היה סלט הריג'לה ועגבניות השרי.

ריג'לה

ריג'לה

מה צריך :

עגבניות שרי חתוכות לרבעים

עלי ריג'לה – עלים בלבד לתלוש אותם מהגבעולים העבים.

שן /שתיים של שום – לפי הטעם ולפי הכמות שבחרתם להכין כמה עלים של פטרוזיליה

מעט גרידת לימון,מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

שמן אבוקדו / זית מעט זעתר טרי / תבלין יבש אם אין בנמצא טרי

מה עושים:

בכלי יפה מניחים רבעי עגבניות שרי (קיץ ,העגבניות במיטבן, יש להשיג בקלות  עגבניות ליקופן משגעות ועזות טעם וצבע, הן מאד מתאימות לסלט הזה.כך גם עגבניות שרי תמר  וגם ניתן להשתמש במיקס של אדומות וכתומות, העגבניות הכתומות מתוקות מעט יותר אשר יתנו רובד מתיקות נוסף לסלט) .לעגבניות מוסיפים צרור  עלי ריג'לה קצוצים גס יחסית  ,

צמד חמד ריג'לה ועגבניות

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה , מגוררים שן של שום על הסלט (ממליצה בחום על מגררת מיקרופלן עד שלא גררתם שום /קליפת לימון בעזרתה מעולם לא הבנתם מה מהות הגרור… ) מפזרים מעל מעט גרידת לימון , מלח ים אטלנטי משובח , פלפל שחור גרוס.

תמונה (8)

שן שום קלופה מחכה לקסם המיקרופלן

שן שום קלופה מחכה לקסם המיקרופלן

התוספת שתופסת -  טוויסט גרידת לימון

התוספת שתופסת – טוויסט גרידת לימון

אם יש לכם זעתר טרי נהדר! מוללו מספר עלים באצבעות כדי לשחרר מהם את השמנים האתרים ואז  קצצו  והוסיפו לסלט. אם אין ברשותכם זעתר טרי תוסיפו תבלין זעתר במתינות. זלפו כף שמן וערבבו בזהירות את הסלט ,רצוי בעזרת כריות האצבעות. הוסיפו עוד זילוף שמן ומעט מלח דק וטעמו.במידת הצורך תקנו תיבול.

תמונה (5)

מוכן ומזומן

מוכן ומזומן

זהו סלט מקסים, שילוב הצבעים של הירוק והאדום מרהיב. עלי הריג'לה עדינים במרקם ולהם טעם חמצמץ מריר, השום שבא בהפתעה ומשאיר חריפות נשכנית. ותלוליות הרוטב המצטברות בתחתית הקערה ומשוועות לבגט / לחם מחמצת איכותי שירקד בתוכן. בקריאה זריזה על הריג'לה גיליתי שמדובר בעלה ירוק שנחשב בריא להפליא ועשיר באומגה 3. תמיד נחמד שלמנה טעימה יש גם ערך מוסף תזונתי . ממליצה בחום גם כארוחת ערב זריזה וגם כתוספת לארוחת בוקר. המקושקשת שלנו בארוחת הבוקר חברה לסלט היטב. הסלט הזה שייך לחלקים הטובים שיש לקיץ להציע. אם כבר הוא מציע את זה לא ניקח ?

טדאםם!

טדאםם!

©