עוגת מוס שוקולד לבן ותותים ללא גלוטן

הלב שלי עדיין מתאושש מכמויות הכולסטרול הלא חוקיות שהוזרקו היישר אליו עם כל כפית עוגה שנאכלה בתאווה/תאבון רב.אני משתפת אתכם במתכון לעוגת חלומות,כזאת שעושים רק למי שאוהבים ורוצים שהוא ירגיש את זה,שברגע שהוא יטעם כפית קטנה של עננה לבנה וחלומית מהמוס הוא ידע כמה אהבה הושקעה בכל סנטימטר מתוק. נדרשת השקעה של זמן וכסף ובעיקר נדרשת יכולת איפוק כי העוגה צריכה לשהות לילה במקפיא להתייצבות. את המתכון רקחתי יחד עם שתי חברות שכל אחת תרמה משלה,האופה המצטיינת דרשה בכל לשון של דרישה לא לעשות לעוגה בסיס פירורים (לא סתם דרשה יש לי את זה כתוב בפרוטוקול..) איזה מזל שלא הקשבתי לה! הבסיס היה חלומי, מתפצפץ בפה, והתמזג בצורה הרמונית עם המוס שמעליו כמו נולדו זה לזה. אבל כהרגלי אני מקדימה את המאוחר ועל כן ללא מילים נוספות הנה העוגה המופלאה (שגנבה לכלום פוד את פוסט יום ההולדת שלו).

עוגת מוס שוקולד לבן מנוקדת בתותים על בסיס ביסקוויט ושוקולד

מצרכים:

לבסיס

חבילה של ביסקוויט פתי בר נטול גלוטן – 200 גרם – אני השתמשתי במוצר חדש של אוסם שהתגלה כמוצלח להפליא אולי לשימוש כפתי בר הוא מעט מתוק מדי לטעמי (ילדים בודאי יאהבו) אבל כבסיס הוא פתרון מצוין וטעים להפליא , מה גם שהוא מתפורר בקלות יתרה.

100 גרם חמאה מומסת (חבילה קטנה אחת)

לציפוי הבסיס:

100 גרם שוקולד מריר

50 מיל' שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן:

400 גרם שוקולד לבן (נשבעת לכם שזאת הכמות)

שני מיכלים של שמנת מתוקה

גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (250 גרם)

לקישוט וניקוד: סלסלת תותים

ביצוע כולל לוחות זמנים – הועגה הזאת דורשת הכנה מראש, אני לשם הנוחות התחלתי כבר ביום רביעי בעוד שהייתי זקוקה לעוגה ליום שישי בערב.

בסיס (אני בצעתי ביום רביעי):

לפורר (אפשר עם הידיים בקלות ) את הביסקוויטים לקערה.

להמיס חמאה ולשפוך את החמאה המומסת לתוך קערת הביסקוויטים.

לערבב היטב (עם הידיים, לא יקרה להם כלום להפך רק יתרום להם מגע החמאה ביובש הזה..).

לקחת תבנית מתפרקת קוטר 24 ס"מ – ולרפד אותה בתערובת הפירורים, להדק היטב את הפירורים לבסיס התבנית, ממש לחוץ עם הידים למטה על מנת שהתחתית תהיה אחידה ולא תתפרק כשתחתכו את העוגה.

לכסות בניילון נצמד ולשלוח לסיביר (המקפיא הביתית) ללילה.

גנאש לבן – חייבים לעשות את הגנאש שהוא בסיסי המוס שלנו לפחות לילה לפני שמכינים את העוגה, הוא זקוק למנוחה והתגבשות במקרר טרום הקצפתו.

בקערה שמים קוביות/ מטבעות /משולשי שוקולד לבן (כ- 400 גרם) על כל השוקולד הזה שופכים שמנת מתוקה שחוממה מבעוד מועד ומערבבים היטב ובנחישות עד להמסה מוחלטת מתקבל נוזל שנהבי חמאתי, מתוק וחמים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר עד למחרת.

לבסוף הרכבת העוגה. (כל הפעולות המפורטות למטה נעשו ביום חמישי)

ציפוי שוקולד לבסיס הביסקוויטים:

בקערה מניחים 100 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת במריר אמיתי 70% מוצקי קקאו) לפי טעמכם האישי. המלצתי:לכו על השוקולד הכהה, המוס מתוק ועשיר זה שובר את המתיקות ומעניק לעוגה גוון טעם נוסף.

על השוקולד שופכים 50 גרם שמנת שהרתחנו מבעוד מועד ומערבבים נמרצות עד להמסה מוחלטת

(את השלב הזה אני עושה במיקרו – שמה קוביות שוקולד בקערה על זה שופכת שמנת קרה, מחחמת כחמישים שניות במיקרו מערבבת ואם לא הכל נמס מכניסה שוב לשניות בודדות. הבעיה היא ששוקולד נשרף מהר ובלי אזהרה מי שטירון רצוי לו לעשות בשיטה הבטוחה של חימום השמנת ללא השוקולד ואיחוד התערובות ).

לאחר שהשוקולד נמס ,שפכתי את התערובת על בסיס הביסקוויטים שהוצאתי מהמקפיא,יישרתי יפה עם המרית. במקביל חתכתי טבעות תותים והנחתי אותם על פני כל שטח הבסיס, מעל השוקולד.כשהייתי מרוצה החזרתי את התבנית למקפיא שהתערובת תתגבש ותצמד זו לזו ובנתיים פניתי להכין את המוס.

מוס שוקולד לבן:

מוצאים את הגנאש הלבן ומעבירים אותו לקערת המיקסר.

מוסיפים לו שמנת מתוקה ומקציפים יחדיו למוס יפה ויציב. (להזהר לא להקציף יתר על המידה שלא ישבר המוס)

לאחר מכן מקציפים בנפרד את גבינת השמנת מספר דקות.

מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות שלא יאבד לנו כל האויר הנחוץ המוס שלנו.

לאחר האיחוד אני הקצפתי את התערובת המאוחדת עוד כ – דקה ביחד.

ואת כל הדבר הטעים והחגיגי הזה שפכתי על בסיס הביסקוויטים והשוקלד והתותים שלנו.

כעת נותר רק לקשט את העוגה בתותים בשכבה העליונה שלה, ולהקפיא ליממה.

להוציא את העוגה לפחות כ – 3/4 שעה לפני ההגשה על מנת שהתותים יפשירו ושהקרם יהיה קרם ולא גלידה – אנחנו דגמנו בשני המצבים הסמי פרדו (חצי קפוא) שהיה טעים ובמצב מופשר שהיה פשוט חלומי.השילוב של השוקולד והמוס שפתאום נשברים בחמיצות תותית,השילוב היפיפה של הצבעים: לבן ,אדום ושחור השוקולד.

עוגה שהיא גם אסתטית, גם טעימה, וגם נטולת גלוטן. פעם הבאה שבא לכם ממש לפנק מישהו או לחגוג אירוע שמצדיק השתוללות פראית שכזאת כדאי לכם לנסות.עם עוגה כזאת אין נפילות,על אף הדרך המעט ארוכה לביצוע,הביצוע עצמו אינו מסובך (רק ארוך). מה שכן קחו בחשבון שיתכן כשתסיימו לאכול את העוגה תצטרכו להזמין שח"ל כי כמויות הקלוריות והשומן פה הן באמת פליליות. אם כל זה לא נראה לכם השקעה מספקת תמיד אפשר לעשות רוטב תותים אדום ולוהט ולהניח את העוגה עליו או לשפוך מעליה.

רוטב תותים:

שמים בסיר קופסה שלמה (כמעט) של תותים (לחתוך לקוביות ),לשמור כמה תותים בצד. מוסיפים שתי כפות סוכר (או יותר לפי הטעם האישי, ממליצה להתחיל עם שתיים ולטעום אם חסר להוסיף עוד), אפשר להוסיף כף של ליקר קרם דה קסיס (ואפשר להשמיט)

מבשלים על אש נמוכה עד שהתותים נמסים ומתפרקים ונוצר רוטב. מצמצמים את הרוטב בשליש ומסירים מהמאש. כשהרוטב הצטנן מוסיפים לו קוביות תותים לשם הטקסטורה (כמובן מי שלא אוהב לותר).

יש לי תמונות אבל הן לא ברשותי אנסה לצרף לפוסט בימים הקרובים.

©

מודעות פרסומת