הפוסט של הטונה

חם לי ואני כשחם לי בסף תפקוד נמוך במיוחד.לו יכולתי לבחור הייתי נכנסת לתרדמת קיץ ומתעוררת עם הנץ הסתיו.מיותר לציין שמאז בואו של החופש הגדול במקום להיכנס לתרדמה במחילה קרירה ואפלולית אנחנו במרוץ אינסופי להספיק לבלות כמה שיותר. אלו החיים – המציאות והחלומות מתנגשים. הטמפרטורות המשתוללות שם בחוץ גורמות לי להתרחק מהמטבח, מבחינתי אפשר לחיות כל היום על ארטיקים ואבטיח אבל מכיוון שיש פה בבית דרישה לתזונה מעט יותר מורכבת באתי להמליץ על שתי מנות קלילות ,טעימות ,בריאות ומפנקות לארוחת ערב,צהריים קלילה.

כריך הטונה הטעים ביקום (קצת יומרני ובטח לא נכון אבל נגיד ש..)

מה צריך:

100 גרם טונה מעושנת (נמכרת במרכולים בעטיפת ואקום)

6 עגבניות שרי

בצל ירוק

כף מיונז

חצי כפית חרדל

כפית מיץ לימון וקמצוץ גרידת לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

סיבוב מטחנה צ'ילי

ביצת עין

פרוסת לחם משובח הכי משובח בנמצא (לנו הכי טעים לכריך הזה לחם צרפתי של אר-קפה)

מה עושים:

חותכים את חתיכת הטונה לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים את כל שאר החומרים עגבניות שרי קצוצות ,בצל ירוק החלק הלבן והירוק קצוץ , כף מיונז ורבע כפית החרדל, מיץ וגרידת הלימון מערבבים ומוסיפים את התבלינים מלח, פלפל שחור גרוס וטיפונת צ'ילי.

מכינים ביצת עין.

מרכיבים את המנה:

לוקחים פרוסה מזלפים עליה טיפונת שמן זית ,מניחים כמות נכבדת של סלט הטונה ועל כל זה מניחים את ביצת העין. את החלמון מקשטים במלח גס וטיפונת פלפל שחור גרוס.מי שאוהב שיגזור מלמעלה גזירי עירית.

ביס אחד ואתם מכורים. טעים כל החלמון הצהוב משפריץ ומתערבב עם החתיכות הנגיסות של הטונה.

טונה קפואה צרובה במחבת:

דגים קפואים זה באמת לא פאר הבריאה אבל הם יכולים לשמש בהרחבת התפריט היומי בעיקר בגלל שהם נגישים ואכילים ,כך תמיד ניתן לשמור דג במקפיא ולהוציא בצוק העיתים.כשיש לנו מצרך נגיש במקפיא של הבית יש נטייה להשתמש בו יותר וכך גם חושפים את יושבי הבית לעוד עולם של טעמים. העולם כולו מלא בפשרות וזאת פשרה שאני בהחלט מוכנה לעשות על מנת לגוון את התפריט השבועי שלנו. כשיש ארוחה חשובה ומלאת כוונות אני אשתמש בדגים טריים שהלכתי לרכוש מבעוד מועד אבל ביומיום הביתי שלנו הנוחות היא ערך לא מבוטל גם אם יש פה ויתור על חשבון טעם. במקפיאי הסופרים ניתן למצוא מדליוני טונה קפואה במחיר שווה לכל נפש. מדליון כזה מספיק לנו לארוחת ערב קלילה .

טונה צרובה במחבת – הצעת הגשה:

להוציא את נתח הטונה מאריזתו , להניח אותו בצלחת ולהפשיר אותו כחצי שעה על השיש. לאחר כחצי שעה לזלף עליו מעט מיץ לימון ולתת לו לנח עוד כעשר דקות. כשניתן לעבוד עם הנתח לקחת כף שמן זית ולעסות בה את הנתח להמליח ולפלפל קלות ולחתוך אותו בסכין חד לחתיכות בעובי של כשני סנטימטרים.

בנתיים לחמם על הגז מחבת פסים מברזל יצוק, למרוח עליה כפית של שמן זית (קודם לחמם ואז להזליף כפית של שמ"ז לתוך המחבת ,למרוח את הכמות עם מברשת סיליקון כך שכל המחבת תהיה מצופה בשכבה בלתי נראית של שמ"ז) לצרוב את הרצועות עשרים שניות בערך מכל צד ולהוציא מהמחבת.

את רצועות הסטייק הדקיקות ניתן להגיש בכמה צורות:

  1. על עיגולי בגט מרוחים בחמאת שום ומעל לזרות כוסברה או פטרוזיליה
  2. כמנת חלבון המעשירה סלט חסה (לזלף על הרצועות מעט טריאקי או רוטב שעשוי מכף סויה, כפית סילאן וכפית מירין וטיפות בודדות של שמן שומשום).
  3. להוסיף לפסטה – עושים מעין מנת פסטה בטמפרטורת החדר פסטה מעורבבת עם בצל סגול , קוביות עגבניות, פטרוזיליה , פלפלים קלויים ברוטב לימון ושמ"ז.

לימים החמים והעמוסים האלה  זה מקסימום הבישול האפשרי ומצד שני זה נותן מענה מספק לעת ערב.

אצלנו בבית כשאני מודיעה שיש דגים לארוחת ערב יש מסיבה, מה גם שהטונה המעושנת לא נחשבת בכלל כדג זה שדרוג של סלט הטונה מקופסה שמבחינת ילדיי הוא לגמרי אקסיומה נטולת הגדרה ג'נדריאלית קולינרית.

©

מודעות פרסומת