ריבועי טופי פאדג' אגוזים ללא גלוטן

זהו הגיע היום הזה שבו אני מספיק עייפה כדי לא להפליג בפוסט ארוך. כל יום אני אומרת שהיום יהיה יום רגוע ואיכשהו זה לא קורה. בלי ששמתי לב כבר הגיע פסח ואם הגיע פסח זה אומר שעוד רגע לא אספיק למצמץ והנה יגיע החופש הגדול. מהצד השני של החופש הגדול כבר מציצה השנה הבאה.. אמאל'ה – לא  היה איזה מישהו שאמר פעם שככל שמתבגרים (מכבסת מילים למזדקנים) הקצב מאט ? כי זה לא מרגיש לי כך.

מה שהיה לי דחוף לחלוק בבלוג על אף מצב הצבירה שלי  והנה מטאפורה מדויקת למצבי : פיתה שעברה הקפאה ארוכה מדי ,כולה נטיפי קרח והיא מופשרת לה על השיש למצב סמרטוט. קינוח צליאקי שמתאים כמובן בול לפסח. מינימום עבודה מקסימום טעם בעיקר לחובבי האגוזים , השוקולד והטופי (יש מישהו באוכלוסיה שלא כיסיתי ? )

מה צריך:

200 גרם אגוזים מרוסקים – לוז/קשיו טבעי / פיסטוקים  יהיו בחירה  מעולה ,אני עשיתי עם אגוזי מלך שנותנים מרירות קלה

75 גרם חמאה – להמיס את החמאה

3 כפות סירופ תירס

2 כפות סוכר חום

אבקת נוגט

חבילה של סוכריות טופי קרמל מצופות שוקולד

חצי קופסה של שמנת מתוקה 38%

15 גרם חמאה

חופן אגוזי מקדמיה חצויים

תבנית בגודל 20 על 20 מכוסה בנייר אפיה משומן –להשאיר את שולי נייר האפיה על מנת שיהיה קל לשלוף את מלבן הפאדג' לצורך חיתוך לקוביות.

סוכרית טופי

מה עושים :

מתחילים בבסיס – מאחדים בקערה את האגוזים המרוסקים ביחד עם החמאה המומסת, סירופ תירס , סוכר ומעט אבקת נוגט. מערבבים היטב ומשטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה. מהדקים את התערובת היטב לתבנית בעזרת בסיס של כוס או קצות האצבעות. הבצק צריך להיות מהודק היטב כדי שלא יתפרק בחיתוך.

לחמם תנור לטמפרטורה של 160 מעלות כעשר דקות ולהכניס את התבנית. עשר דקות עד רבע שעה לבדוק שמזהיב קלות ומתגבש.

להוציא מהתנור להניח על השיש לצינון קל.

בנתיים מניחים בסיר את תכולת שקית סוכריות הטופי (בלי העטיפות כן ? ) ביחד עם השמנת ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד על אש קטנה עד שהתערובת נמסה והיא חלקה ,שחומה ונהדרת. מכבים את האש ,מבליעים את החמאה.

שופכים את הציפוי  על שכבת האגוזים ומפזרים אגוזי מקדמיה.

מצננים במקפיא לפני שמכסים. עוטפים בניילון נצמד ומחזיקים במקפיא. לפני הגשה מוציאים לרבע שעה על השיש או לשעה במקרר.

הפאדג' מוכן ומצונן

הפאדג' מוכן ומצונן

אזהרה – מדובר בשכבת ציפוי של טופי נמס זה דביק ,זה ממש דביק לכן חשובה טמפרטורת הגשה קרה יחסית שתשמור על אפשרות אכילה נקיה יחסית. מומלץ כמה שפחות לשנע. אני שינעתי כי אני אמיצה או מטומטמת תבחרו,אבל שינעתי בתוך צידנית ,מאובטח מכל הצדדים בקרחומים ששמרו על הקור.

אזהרה 2 – זה טעים. אם אתם אוהבים אגוזים,שוקולד וטופי אל תחזיקו במקפיא אלא אם רזים ובריאים ויכולים להרשות לעצמכם לנדוד ולגנוב קוביה אחת לשעה בערך. האגוזים מאזנים את המתיקות של הטופי והשוקולד ויוצא שילוב מאד נכון בין הבסיס לשכבת הציפוי.

המלצה לחתוך לקוביות קטנות יחסית ולהגיש במנג'טים זה עוזר לשמור על נקיון יחסי של הידיים ועור הפנים.

קוביות פאדג' טופי קרמל אגוזים ושוקולד בהגשה מעורסלים במנג'טים

קוביות פאדג' טופי קרמל אגוזים ושוקולד בהגשה מעורסלים במנג'טים

©

מודעות פרסומת