נודלס – אטריות ביצים מוקפצות עם בשר וירקות

רק החודש השנה באמת התחילה. אני לא יודעת מי מרגיש יותר את המעמסה אני או הילדים אבל כולנו במעין סחרור להחזיק את הראש מעל המים בתוך שפע התעסוקה הבלתי אפשרי. פעם ראשונה מאז שהפכתי לאימא שאני מרגישה בסוף כל יום שחסר לי אוויר (ועוד ארבע שעות ). מנסה להבין איך פעם היה יותר פשוט ,לפני שלושים שנה כשאנחנו גדלנו. אולי זה בגלל שאנשים (נשים ?) ציפו מעצמם לפחות והילדים (זה אנחנו) היו גם יותר עצמאיים וגם פחות עסוקים. היום כולנו בעשייה מהכלום פוד בן החמש וחצי שרואה את אחיו הבכור העסוק ורוצה גם הוא למלא את היומן.  כך שמדי יום הוא מארח או מתארח, הולך כבר לחוג ועושה מפגשי גינה. אחיו שעד השנה שעברה היה עוד תחת כנפיי, יצא לחופשי השנה וארגן לעצמו  לו"ז של פוליטיקאים. מלבד שעות הלימוד הרגילות הוא משתתף בתוכנית אמירים , במועצת תלמידים וכמובן לא מוותר על חוגים אחר הצהריים ועל מפגשי חברים. בתוך כל זה אני נכנסת בכובעים אינספור ,מלכת הג'ינגולים לפעמים אני המזכירה , לעיתים מפיקה, מתאמת , אשת התיווך , הטבחית , הפסיכולוגית וביום טוב שבו מצאנו לנו איזה נקודת משיק  גם אימא. שלא חלילה תקראו את המילים הללו כטרוניה , אני מניחה שאנחנו מתאימים את עצמנו לאקלים הכולל של העולם , של עיר מגורינו , של האלף המכהן החיים כרכבת שדים זה סימן ההיכר של הדור שלנו ואם אנחנו לא משנים את זה הלכה למעשה רצוי שנסתגל לקצב ונלמד לעגל פינות תוך כדי זרימה. בתוך כל המירוץ הזה אני מוצאת את עצמי מחפשת איך לפנק את הגסטרונום ממרחקים בעוד הוא ביומו ואני בעבודתי מתרגלת אמהות בשלט רחוק בחסות הסלולרי ונפלאות המטבח.  היום לצהריים הכנתי לו לבית ספר את המנה השנייה החביבה עליו ביקום נודלס תאילנדי.

אהבה בשלט רחוק של אמא

אהבה בשלט רחוק של אמא

את האטריות הצהבהבות העטופות ברוטב עם ניחוחות של מקומות רחוקים ,ארזתי יפה בקופסה ,כרכתי סביב לקופסה  סרט מוזהב שחבק צ'ופסטיקס ומפית מנוקדת בנקודות. אני מקווה שכשהוא יגלה את המנה הארוזה כמתנה ,חיוך יעטר את פניו ויעיר געגוע לאימא שלו שעבורה לא משנה כמה הוא איש העולם הגדול לעולם יהיה תינוק.

מה צריך :

500 גרם בשר – אני עשיתי עם סינטה מבשר לבן אבל אפשר גם שייטל / סינטה /אנטריקוט / חזה עוף / פרגיות וכל בשר שזמן ההקפצה שלו קצר.

200 גרם טופו למי שאוהב

רבע כרוב ירוק חתוך לרצועות

פלפל אדום אחד חתוך לרצועות דקות

חצי פלפל צ'ילי נטול גרעינים קצוץ היטב

שניים – שלושה קישואים חתוכים לרצועות – רצוי את החלקים עם הגרעינים להרחיק הם נהיים סמרטוטיים ולא טעימים בהקפצה.

בצל  חתוך לטבעות

בצל ירוק – החלק הירוק קצוץ

כוסברה – עלים בלבד קצוצים

מרכיבי הרוטב למוקפץ:

סויה

סילאן

חומץ אורז

שמן שומשום

ציר דאשי מאבקה /  רוטב דגים

ג'ינג'ר קצוץ דק / מגורר – למרינדה

שתי שיני שום קצוצות היטב – למרינדה

מה עושים:

שלב ראשון –

מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות היצרן. כשהאטריות מוכנות, עניין של דקות ספורות, מסננים ומערבבים עם טיפה שמן למניעת הדבקות. שומרים מעט ממי הבישול בצד.

שלב שני –

בקערה מערבבים חמש  כפות סויה, כף סילאן , ג'ינג'ר קצוץ ומשרים את הבשר כשהוא חתוך לרצועות. רצוי להשרות לחצי שעה לפחות.

את הטופו לחתוך לקוביות ולהשרות בקערה נפרדת עם מעט מהמרינדה של הבשר.

שלב שלישי –  

מכינים את הרוטב למוקפץ: מערבבים בקערה סויה, סילאן,  רוטב צ'ילי מתוק  ,כף חומץ אורז ,כף רוטב דגים או שתי כפות ציר דאשי שהכנו מאבקת דאשי , ג'ינג'ר , שום , כמה טיפות שמן שומשום, ושתיים שלוש כפות ממי הבישול. (אם אין רוטב דגים או דאשי להוסיף טיפונת מלח על אף הסויה)

לגבי הכמויות של סויה , סילאן וצ'ילי פחות או יותר 1:1 נניח שבע כפות סויה למול שתי כפות סילאן ועוד שלוש כפות צ'ילי מתוק לערבב היטב את כל החומרים ולטעום צריך להיות טעים עם נטייה למתוק. מי שאוהב פחות מתוק ישחק לטובת הסויה מי שאוהב מתיקות עזה ישחק עם הסילאן.

שלב רביעי –  

מארגנים את כל הרכיבים באופן מסודר ליד הגז על השיש, ברגע שמתחילים אין דרך חזרה , העבודה בקצב מהיר בלי הפוגות. בצלחת מסדרים את כל הירקות החתוכים לרצועות מלבד הבצל הירוק והכוסברה אותם קוצצים ומניחים בקערה לפיזור בתום ההקפצה. בצלחות קטנות מניחים את הבשר בנפרד ואת הטופו בנפרד כאשר רגע לפני מסננים מהמרינדה.

שלוש ארבע לעבודה .. הנה מתחילים

על להבת הגז הגדולה ביותר מלהיטים ווק. כשהווק חם מוסיפים שלוש כפות שמן מחממים אותו טיפונת ומוסיפים את רצועות הבשר. ערבוב מהיר, צריבה קלה ומוציאים מן המחבת את רצועות הבשר ,הצרובות מבחוץ אך ורדרדות מבפנים,  החוצה לצלחת ומניחים בצד. מוסיפים לווק טיפונת שמן ואחר כך את רצועות הירקות. מרככים את הירקות מספר דקות תוך כדי ערבוב  לפרק זמן של כשלוש דקות. לאחר שהירקות התרככו קלות, מוסיפים את הטופו עוד הקפצה קלה לאיחוד כל המרכיבים, מוסיפים שלוש כפות מן הרוטב מערבבים יחדיו עוד כדקה ואז מוסיפים את הבשר , מוסיפים עוד שתי כפות מהרוטב עוד דקה שתיים של ערבוב ואיחוד נמרץ ומוסיפים את אטריות הביצים (נודלס) מערבבים היטב במידת הצורך מוסיפים עוד כף שתיים מהרוטב ומכבים את האש. מיד מוסיפים בצל ירוק וכוסברה ומערבבים.

רקמה אחת של נודלס וירקות מצופים ברוטב הסמיך.

רקמה אחת של נודלס וירקות מצופים ברוטב הסמיך.

בהגשה אפשר להוסיף עוד כוסברה קצוצה , בוטנים קצוצים ולמצמץ בשפתיים יאמי יאמי.

נודלס מוקפץ אסיאתי עם בשר וירקות צבעוני ועשיר

נודלס מוקפץ אסיאתי עם בשר וירקות צבעוני ועשיר

©

מודעות פרסומת