בננשוסים – ארטיק בננה ,קרמל וקינמון

פעם בתקופת הפרהיסטוריה של חיי, טרום עידן בני האור AKA הגסטרונום וכלום פוד, אפריל – מאי היו החודשים הכי נחשקים עבורי בשנה. מספר שנות אור אחר כך, הפכו אלו לחודשים העמוסים ביותר בלוח השנה. צפיפות החגים וריכוז ימי הזיכרון הם אלו שמשבשים את סדרו הטבעי של היקום ולא חלילה מי מילדיי. בחודשים הללו מופקע ממני גם  זמן האיכות המועט שיש לי לטובת מטלות שונות ומשונות לציון כל חג ומועד. הטרפת מתחילה בפסח בה צריך להכין את השילוש הקדוש,תפוח אדמה,עלה חסה וביצה קשה לטובת שולחן הסדר בבית הספר או בגן. בגן  אף הגדילו לעשות וחוגגים סדר פסח פעמיים כי טוב. פעם אחת במסגרת הגן ופעם אחת במסגרת הצהרון. כי הרי ברור  שילד בן חמש צריך לחגוג את סיפור יציאת מצריים שלוש פעמים. לחגיגות הסדר יש גם דרס קוד ולכן צריך לודא שיש חולצה לבנה בארון, פשפוש קצר בארון ואת מגלה שאין חולצה לבנה. ברור שאין, הרי חולצה לבנה הינה פריט לבוש חד פעמי  משמע " לבשת זרקת" . רוחך לא נופלת ,נחושה אצה דרכך לחנות הסמוכה לאזור מגורייך והנה את מוצאת את עצמך מנהלת קרב איתנים על פיסת חניה אחרונה.החנויות מלאות באנשים שמחפשים מתנות לחג ,אוי  את נזכרת, צריך לקנות מתנות לחג.מאבדת ריכוז, קונה מתנות. חוזרת בלי חולצה לבנה, בא לי למות ! מחר ליל הסדר בבית הספר. לא נורא את אומרת לעצמך ,מתרגלת חשיבה חיובית הילד ילבש את החולצה השחורה עם הפסים הדקים הלבנים. מדובר בפרפרזה על לבן ובמילא הילד אינדיבידואליסט אף אחד לא יהיה מופתע.

כך מתחילה חופשת הפסח, חופשה של כמעט שלושה שבועות. מתה לבלות אותה עם הילדים , חוזרת למציאות מבינה שזה לא יקרה כי ניצלתי כבר עד תום את מכסת ימי החופשה בעבודה (ורק פסח כן ?). שוב צריך לג'נגל , גם האבא של לקח מקסימום ימי חופשה אפשריים. המפלט האחרון האפשרי הוא ההורים שלו אבל גם הם כבר בקריסה, הרי רק הרגע השארתם את החבורה וטסתם לפריז וכידוע לכל שבת יש מוצאי שבת ..

או אז מגיע חג הפסח, איזה יופי. שבוע שלם ביליתם בלאכול, ועוד קצת אכלתם, אחר כך שוב קצת אכלתם ואחרי שאכלתם עוד קצת זהו נגמר החג. הנה היא מגיעה השיגרה אך אל נא תרגישו בנח ותתרווחו, הנה מעבר לסיבוב ,יום השואה, שוב חולצה לבנה – אופס! טוב,נאלתר משהו. והנה לא הספקנו לנשום ,מגיע יום הזיכרון ו.. נכון שוב חולצה לבנה (שלישית במספר וגם היא כבר בדרכה לפח). את ממש רוצה להצטרף  לטקס בבית הספר צריך להודיע בעבודה שאת  (שוב) מאחרת.  לפתע נזכרת בבהלה  ששכחת לארגן חבילה לחייל, רצה לחנות מצטיידת בפינוקים, מגיעה הביתה מתחילה לחפש קופסת נעליים מיותמת אבל כל הקופסאות נזרקו תודות לקדחת האביב שהביא הפסח. מוצאת גם לזה פתרון מקגייוור סטייל.  בין כל אלו באפריל הגסטרונום חוגג יום הולדת ציינו את האירוע בחיק המשפחה אבל מה עם הכיתה ? צריך לארגן מסיבה ולא סתם מסיבה משהו מיוחד, כי זה מה שאת מצפה מעצמך ועוד לא למדת שציפיות יש רק בכריות.

בפתח מציץ כבר החג הבא ,ל"ג בעומר , צריך לארגן מדורה ואם כבר מארגנים מדורה אז כדאי כבר לחשוב גם על מסיבת סוף שנה כי היא כבר נגמרת (מתי זה קרה ? ).רגע רק לרגע אני עוצרת, עוצמת עינים ומתפללת שיולי יגיע, נכון שיהיה חם אבל לפחות לא יהיו מטלות מבית ספר. (תזכירו לי לקרוא את הפוסט הזה כשאתלונן ביולי , טוב ? טוב. )

למה בכלל אני מספרת לכם את כל זה ? יופי , שמחה ששאלתם יש לי לא תשובה אחת , לא שתיים כי אם שלוש
א. ראשית כדי שתזדהו איתי, הרי ברור שאני לא לבד, נכון ? !
ב. כדי שתרחמו עלי ,כי מגיע לי (אז מה אם אני עושה את זה לא רע באופן עצמוני? )
ג. הסעיף החשוב מכולם , כי היום זה היום שבו מפרסמים את הפוסטים הנהדרים לאתגר החודש של מנטקה, החודש הוא חודש ה – "בננה" .חומר הגלם ההולם ביותר ביקום לתחושת השגעת שאני חשה בכל טירוף העשייה.

אם לא הבנתם איך במוחי הקודח בננה ושגעת מתקשרים זה לזו ,אני חולקת איתכם ציטוט משירה של מדונה

"I'm going Bananas" :

Oh, Doctor Alonzo says I'm going bananas,
Someone get me a bed in the "Casa de Loco" for all my mananas,
For I'm going bananas.

בקיצור אם מישהו אומר לכם , " הלכתי בננה" בסלנגית מדוברת הכוונה "אני מאבדת את זה" , "השתגעתי ", "אני קאפוט".

אז בננה אה ? מה כבר אפשר לחדש עם בננה ? מסתבר שלא מעט, לכו תציצו לחברים שלי אלתגר החודש של מנטקה  , יש דברים שווים, אש!. אני הלכתי על פשטות קורצת לקיץ וקורצת גם למצאי המזווה הביתי המדולדל שטרם שוקם אחרי החג. למתכון היום קוראים "בננשוס" כי הוא אחלה שוס שבעולם. בסך הכל מדובר בארטיק בננה, קרמל, קינמון ביתי ,אבל הוא כה טעים שאפילו הכלום פוד שכל כך שונא ירקות ופירות, אפילו הוא אכל את הבננשוס שלו וביקש תוספת. להצלחה כזאת אני קוראת שוס , ביג שוס.

מה צריך:

שלוש בננות – שתיים בשלות מאד , אחת צהובה
3/4 כפית מחוקה קינמון
1/3 כוס מידה סוכר חום
קורט מלח
20 גרם חמאה
5 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס מידה שמנת מתוקה
3/4 כף אבקת סוכר
תבנית סיליקון
קישוט לארטיק – אני השתמשתי במזרה שוקולד ובסוכריות עדשים

מה עושים:

שלב א' – רסק בננה

מקלפים וחותכים את הבננה לחתיכות גסות, מניחים את הבננה במעבד מזון , טוחנים במעבד המזון לקרם.
מניחים במסננת צפופה את קרם הבננות ומעבירים את הקרם בעזרת כף – ניתן לוותר על שלב זה, אבל חבל, התהליך לא לוקח זמן רב, החסרון היחיד שלו שצריך לשטוף עוד שני כלים. לטעמי שווה להשקיע כי קרם הבננה המסונן בעל מרקם עדין וכלל ללא גושים. התהליך גם מאוורר מעט את הקרם.
כשהקרם מוכן מוסיפים לו את הקינמון.

קרם מבננות לפני סינון

קרם מבננות לפני סינון

קינמון

שלב ב'
מכינים קרמל – במחבת כבדה, מניחים בשכבה אחידה סוכר חום, קורט מלח.מתחילים להמיס את הסוכר,רצוי על אש בינונית קטנה. נשארים צמודים למחבת, כשהסוכר בקצוות נמס, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות. מערבבים עד שמתחיל להיווצר רוטב קרמל והגושים מתחילים להעלם. מוסיפים חמש כפות שמנת, מערבבים עד שהשמנת נטמעת והרוטב סמיך בצבע ענברי בהיר. מכבים את האש. מוסיפים מיד את הקרמל לקרם הבננה.מערבבים לאיחוד התערובות.
את המחבת לא לשכוח להניח מיד אחרי השימוש בכיור עם המון מים שלא ידבק לכם הקרמל למחבת, הוא מתקרר מאד מהר.

סוכר חום חמאה קרמל

קרם בננה מתאחד עם הקרמל

קרם בננה מתאחד עם הקרמל

שלב ג'
מכינים קצפת – מניחים במיקסר עם וו בלון ההקצפה חצי כוס שמנת מתוקה ומתחילים להקציף. אחרי מספר דקות מוסיפים 3/4 כף שטוחה אבקת סוכר.מערבלים עוד שתי דקות. סוגרים את המיקסר ומקפלים את הקצפת לקרם הבננה קרמל.זה הכל התערובת שלנו מוכנה ניתן להקפיא אותה בתבנית אינגליש או בכל תבנית אחרת ולאכול אותה כסוג של גלידה / קינוח . אני בחרתי להכין ארטיקים אישיים על ידי הקפאת התערובת בתבנית סיליקון שממנה חילצתי בקלות יתרה את התערובת לאחר שה"בננשוסים" נחו כחמש שעות לערך במקפיא. קחו בחשבון שהתערובת נמסה מהר מאד מחוץ למקפיא להגיש מיד בלי להתמהמה.

מתווסף לקרם ענן קצפת

מתווסף לקרם ענן קצפת

 

את תחתיות תבנית הסיליקון קישטתי בקישוטים אכילים לפני ששפכתי לתוכן את התערובת. על בסיס התבנית פיזרתי מזרה שוקולד, במרכז הוספתי עדש צבעוני אחד ועל זה שפכתי את התערובת. הכנסתי את התבנית למקפיא וחיכיתי כעשר דקות. לאחר כעשר דקות הוספתי מקל לכל בננשוס.

בדרך להפוך לארטיק

בדרך להפוך לארטיק

תוספות

תבנית הסיליקון מקושטת ומחכה לקרם

תבנית הסיליקון מקושטת ומחכה לקרם

קרם בננה

 

מספר שעות אחר כך חילצתי את הארטיקים, קראתי לצמד נסייני הבית בחיל ורעד לבוא לטעום, הבטתי בכלום פוד טועם.. ספרתי אחת ,שתיים, שלוש בלב,הייתי בטוחה שהוא יניח את הארטיק בצד לאחר הטעימה הראשונה. להפתעתי הוא אכל את הכל ואף ביקש תוספת. מבחינתי הוא אכל בננה אמנם מעורבבת בקרמל וקצפת אבל בכל זאת בננה אמיתית כזאת שנקטפה מעץ הבננות. מרגישה מנצחת 🙂

ארטיק בננה
בננות

©

 

 

מודעות פרסומת